母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

別墅

我b2個月大,餐餐食完奶無論埋身定樽都要個半至2小時先訓,仲要訓得唔lum,成日跌奶咀,我每晚訓得3個鐘又要返工,佢仲要未戒夜奶,日日飲奶無定時,有時隔4個鐘,有時5個鐘,成日要人抱,放低就喊,。。。有冇人好似我咁?點算

男爵府

回覆 dtsui 的帖子

佢樽餵飲緊幾安?係咪吾夠飽?2個月b隔4/5個鐘太耐了,我全人奶b 4個月都仲係3個鐘一餐,之前爬文見好多話6個月前都係4個鐘一餐到加固先可隔耐d... 人奶鵾消化、食吾飽自然瞓吾林

大宅

我個B依家己經9個月有多,仲要一晚醒3次,我要返工,真係人都癲!

別墅

引用:回覆 dtsui 的帖子佢樽餵飲緊幾安?係咪吾

原帖由 moonrabbit_5204 於 15-05-28 發表

樽食150,今日試160。。。隔4個鐘係佢自然醒同叫,我自己隔4個鐘泵都係剛夠160。。。埋身佢食晒2邊自己唔食。。。我見佢食完,但唔係想再食既樣。。。佢今日2個月1星期大。。。健康院都話ok...生長線75,重13磅

大宅

引用:我b2個月大,餐餐食完奶無論埋身定樽都要個

原帖由 dtsui 於 15-05-28 發表
我b2個月大,餐餐食完奶無論埋身定樽都要個半至2小時先訓,仲要訓得唔lum,成日跌奶咀,我每晚訓得3個鐘又 ...
我bb 個半月大,情況有d 相近,我阿b 大部分時間用樽食,食完掃理風,再玩下都成個幾鐘,見佢眼訓諗住抱一陣,再放落床,一陣就會喊醒,訓唔冧, 成曰要抱住,最近用梗新方法,佢喊就抱,一收即放床,來回幾次,佢真係太攰就自己訓咗,呢個方法同佢鬥耐力,我試過幾次,有7成成功.我也是上網看,你可以試下無妨...

民房

回覆:dtsui 的帖子

你有無試下日頭時間餵密少少呀? 等佢知早上係食奶時間,晚上就唔食咁多的。我個b 快5個月大,而家都要3/4個鍾飲一次呀。

別墅

引用:你有無試下日頭時間餵密少少呀

原帖由 jankle_k 於 15-05-28 發表
你有無試下日頭時間餵密少少呀? 等佢知早上係食奶時間,晚上就唔食咁多的。我個b 快5個月大,而家都要3/4個 ...
其實係佢食完一餐都2個鐘先訓到2個鐘,所以就隔左4小時一餐 。。之前1個月大係3個鐘一餐架

民房

引用:Quote:原帖由 jankle_k 於 15-05-28 發表你

原帖由 dtsui 於 15-05-28 發表
其實係佢食完一餐都2個鐘先訓到2個鐘,所以就隔左4小時一餐 。。之前1個月大係3個鐘一餐架

...
佢訓果兩個鍾係訓床仔定手抱呀?

子爵府

我b又係咁,佢扭眼訓扭到連抱住都喊而家2個月大,頭一個月都唔係咁既...

禁止訪問

侯爵府

我的育兒心得勳章

回覆:人奶b訓覺問題

我女頭幾個月真係好煩,成日要抱住訓,真係要抱住訓幾個鐘果隻!踏入四個月就好好多,三個月後夜晚可以訓五至八個鐘!有無睇下佢係唔飽,唔舒服,熱,凍,肚風咁,定係唔夠安全感??我個女自從識埋身就一定要搵我啜嚟訓,除非超眼訓,我知唔太好,不過對佢嚟講係一種安撫,慢慢縮短時間調較佢自己訓,不過暫時都係兩三次成功!

男爵府

回覆:dtsui 的帖子

我b四個月大,又係每晚勁辛苦先搞到佢瞓,一定要埋身,啜到瞓一甩咀就醒,要試幾次,每晚食2-3次奶,每次成個鐘,仲要返工,人都顛

大宅

陪月勳章

引用:Quote:原帖由+dtsui+於+15-05-28+發表我b2

原帖由 jessielao92 於 15-05-28 發表
我bb 個半月大,情況有d 相近,我阿b 大部分時間用樽食,食完掃理風,再玩下都成個幾鐘,見佢眼訓諗住抱一陣,再 ...
我都有同樣煩惱,請問上網邊度可參考呢?

大宅

回覆:人奶b訓覺問題

6-8星期既bb係最難入睡架!過左兩個月會越來越好,再慢慢習慣喺佢未瞓著前放落床

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊