烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 +5熱血勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

瑪瑙宮

hashtag影視迷勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

波子 發表於 15-5-31 16:55
台灣大熱,叫凱薩琳,俗稱流淚粉,依家香港烘焙店有售,唔平!我都試左,係軟熟,但無麥香味,烘焙時完全 ...
agree 2 得 "軟熟" 完全無出爐麵包香

唔覺好食到流淚, 有 d 中伏感覺多 d

zakka121    發表於 15-6-8 22:26

珍珠宮

大廚勳章 BK Milk勳章

hallonatalie 發表於 15-6-4 23:48
agree 2 得 "軟熟" 完全無出爐麵包香

唔覺好食到流淚, 有 d 中伏感覺多 d ...

別墅

回覆:流淚牛奶吐司

我第一次試時,我都覺得Ok。
但之後整左好幾次,都似海棉質地。
宜家放棄了!
我其實都好想知個recipe係點。

珍珠宮

引用:Quote:dordorcat 發表於 15-5-31 16:26 真

原帖由 波子 於 15-05-31 發表
溝粉/老麵用會唔會好啲。

這樣初階的髮飾「你」也看在眼內?! 其實世界很大,出去看看開闊自己的眼界吧!   歡迎「你」對  號  入  座。       

珍珠宮

大廚勳章 BK Milk勳章

ipodbaby_123 發表於 15-6-8 07:57
溝粉/老麵用會唔會好啲。

我溝其他高筋粉用

瑪瑙宮

hashtag影視迷勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

引用:我第一次試時,我都覺得Ok。但之後整左好幾

原帖由 Blueng0420 於 15-06-08 發表
我第一次試時,我都覺得Ok。
但之後整左好幾次,都似海棉質地。
宜家放棄了!: ...
減水再試下

首頁

尾頁

跳至