自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

又未社區爆發 唔洗驚
就算有,唔通你SARS果陣成三個月冇出過街咩?
講真,去韓國玩遇交通意外既風險仲大過你中病毒既風險啦

子爵府

引用:我係facebook見人post相去韓國,+明知風頭

原帖由 yandy.yandy 於 15-06-02 發表
我係facebook見人post相去韓國, 明知風頭火勢仲要去我寧願浪費張機票, 都唔會搵命博

...
做咩手指指鬧人呀!痴架定葡萄

侯爵府

回覆:點解仲有港人夠膽去泡菜國

2003年SARS, 香港人見過鬼仲唔怕黑? 仲話韓國全國得十幾廿個cases…嫌少, 呢個病高傳染性,接觸5分鐘都中招,何況5個鐘頭機程?

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

引用:我係facebook見人post相去韓國,+明知風頭

我係facebook見人post相去韓國, 明知風頭火勢仲要去我寧願浪費張機票, 都唔會搵命博

...
我自已唔會去,可能其他人俾咗$無得唔去。
最怕係啲人貪平,心存僥倖!

子爵府

回覆 wing514 的帖子

子爵府

回覆 choc_choc 的帖子

公爵府

畀面勳章

choc_choc 發表於 15-6-2 12:27
2003年SARS, 香港人見過鬼仲唔怕黑? 仲話韓國全國得十幾廿個cases…嫌少, 呢個病高傳染性,接觸5分鐘都中招 ...
係咁架啦!!好多人打風都照出海照行山, 呢D濕濕碎

子爵府

畀面勳章

呢d野通常都係馬後炮,當如果真係有人個港人去韓國感染到返黎,就會好多人黎鬧佢,一早知有問題就唔應該去

而家個個都諗住一定唔會發生係自己身上,冇事既,馬照跑,舞照跳

瑪瑙宮

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

引用:Quote:原帖由 joey211 於 15-06-02 發表自

去旅行都要睇下情況12年前沙士依然大家經歷過幾恐怖, 我唔希望香港再發生

...
希望今次唔會沙士翻版

子爵府

2023年兔年勳章

今晚有家人從韓國回港,上星期上機前已交咗pack mask 比佢,提佢小心d架la....

侯爵府

日日都有人因唔同原因死架啦,地球好危險,你快d 移民去火星啦!!!

水晶宮

好現實, 我朋友照去, 因為俾哂錢, 至多到時小心d...
我plan 暑假尾, 未俾錢, 所以改地方

公爵府

2018復活節勳章

是但啦,d 人中晒韓國毒講咩都冇用。
"好先進,冇事呀",去飽佢啦,到時不幸中招,同有事嘅人同機,被隔離惹到屋企人,唔好後悔,俾人鬧記住唔好還拖!

伯爵府

又係嗰句。訂咗位就冇辦法啫。天大地大,去少陣韓國有乜問題。

又唔係冇其他選擇。

珍珠宮

好多人覺得未社區爆發晤使驚,又未發旅遊警告無得退錢,所以照去,但其實應該防範於未言,到爆發時真係太遲

男爵府

原帖由 noodles9112002 於 15-06-02 發表
係咁架啦!!好多人打風都照出海照行山, 呢D濕濕碎
自私呢家嘢,周街都係,出事既時候咪拋出句,悲劇呢樣嘢,冇人想發生

男爵府

引用:是但啦,d 人中晒韓國毒講咩都冇用。\"好先

原帖由 peonica 於 15-06-02 發表
是但啦,d 人中晒韓國毒講咩都冇用。
"好先進,冇事呀",去飽佢啦,到時不幸中招,同有事嘅人同機, ...
係被人鬧唔好話冇人想發生

男爵府

引用:日日都有人因唔同原因死架啦,地球好危險,

原帖由 winner128 於 15-06-02 發表
日日都有人因唔同原因死架啦,地球好危險,你快d 移民去火星啦!!!
可能你或家人no one relate to hospital working ,airport,你未真正感受SARS既悲慘痛楚。少D諷刺比多D同理心啦

公爵府

畀面勳章

同機有人出事, 無病都要隔離十幾日, 家人又要擔心你又要擔心自己為乜呢, 講真暫時連惠州都唔會去

首頁

尾頁

跳至