夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

真係好鍾意周靈山性格 .
我是女皇,他必須是皇帝 ---周靈山!

每次有人問︰「點解你老公這麼愛你?」我都答得好得戚:「因為他知道我很愛他。」

在你「車,現在我不愛我老公呀!」之前,請你看清楚三個字,是「『他知道』我很愛他」,不是單純地「我很愛他」。

男人知道你愛他,重要過你私底下好愛他。

以前,我會做多餘的事,但現在,不會了,要做,必須是他想要的。

就好似,他喜歡吃肉,不愛吃菜,那好,我就想辦法將蔬菜混入肉裡,讓他享受啖啖肉。
他喜歡看NBA,我就趁他上班時,做定幾款小吃,錄低球賽。
他不緊張外表,我特意在大門後,裝塊全身鏡,還放了梳,幫他建立出街梳頭習慣。

你必定會想︰「用不著這樣服侍他吧?」

錯了,我是要讓他知道、見到、感受到,我的確很愛他,讓他放心去更愛我。

但好多女人,都有鋪背後捱生捱死,臨門一腳就粗聲粗氣的癮。

辛苦為他煮完一餐飯,他還未來得及感謝你,你便衝口而出:「大少,咁叻你自己煮啦!下下要我服侍你!」

結果,他無法感受你的愛。

當然,你可以罵他發雞盲,但你的行為和說話分裂成這樣,實在你都有份發傻。細心想想,假如他給你家用時,口黑面黑說:「食錢怪!日日要我賺錢給你買LC!」你肯定無法感謝他日日加班,肯定鬧都鬧唔切。

有次,鐘點教我做女人:「嘩!你使唔使咁縱佢呀?當佢皇帝咩?」

講得無錯,我的確當他是皇帝!

因為,我是他的女皇。

做我的男人,一定要矜貴,我做他的女人,同樣不能命賤。

女皇無可能跟奴隸談戀愛,對不對?

我是女皇,他必須是皇帝!

周靈山除了有男人解讀, 夫婦之道, 仲有整麵包,煮野食 , 最突出另一題目減肥,

,佢從前是大肥婆

w w w //lively.com.hk/

joeyhk12    發表於 15-6-11 23:59
金魚婆    發表於 15-6-6 01:03
過好,每一天!

大宅

引用:真係好鍾意周靈山性格 .我是女皇,他必須是

原帖由 fishwawa 於 15-06-03 發表
講得好。
我都幾認同。
所以我C6成日話我係女皇。
因為佢係皇上嘛

大宅

回覆:我是女皇,他必須是皇帝 ---周靈山!

我就係默默做然後對住佢會大罵嗰種人

大宅

臨門一腳就粗聲粗氣。。
好中! 見唔少!

子爵府

我同意文章所說,因為我都是這樣,他是皇帝!由拍拖開始,我就要他知道我為他所做的,要他說唔該,多謝,當然我也會這樣對他!留意他所做的找機會感謝他,就算只晒雞毛算皮。 現在的他,已經習慣跟我說感謝說話!大家見到對方對自己好,忘記缺點,這樣相方感情就好

wcpcelia    發表於 15-6-5 14:44

男爵府

回覆:fishwawa 的帖子

Exactly!!!

珊瑚宮

環保接龍勳章

我對老公好好,因為佢真係家中皇帝,但佢對我仲好,我係女皇

人邁向新的一天跨新步放眼遠方迎來朝暉將人照亮

伯爵府

我為c6人做既野,近似周靈山,要他見到,知道,感謝我,我為佢做既野!
有心事我一定唔會藏係心,等佢估,猜想咁岸居!
所以我倆比前更恩愛!
過好,每一天!

大宅

引用:我為c6人做既野,近似周靈山,要他見到,知

原帖由 fishwawa 於 15-06-04 發表
我為c6人做既野,近似周靈山,要他見到,知道,感謝我,我為佢做既野!
有心事我一定唔會藏係心,等佢估, ...
其實我覺得卑佢做皇帝有咩所謂,好似我甘,從來冇要過C6切過生果,整走d皮,因為我會做哂,佢只要拿起放入口食就得。
可能你會話,唔洗呀。
但我C6其實對我重好,佢會寵愛我上天。
嫁左佢甘耐,我一隻碗都未洗過,一件衫都未洗過(除左佢On Call唔係屋企)。
所以卑佢做皇帝有咩所謂,因為我係佢女皇。

伯爵府

子爵府

引用:Quote:原帖由 fishwawa 於 15-06-04 發表我

原帖由 wai_1981 於 15-06-05 發表
其實我覺得卑佢做皇帝有咩所謂,好似我甘,從來冇要過C6切過生果,整走d皮,因為我會做哂,佢只要拿起放入 ...
agree!!
我啲朋友話我錫仔仔錫到燶。
我:佢知我愛佢對佢好,自然會對返我好,邊有得計邊個愛多啲,邊個愛少啲㗎?

伯爵府

我先唔計較,他會知道的!
例如我賺股票請佢食飯,第二日佢又比錢幫我買左條裙,條裙貴過餐飯唔少架!!

按自己能力,按我心情.... 付出是開心的!
過好,每一天!

大宅

引用:Quote:原帖由 wai_1981 於 15-06-05 發表其

原帖由 bebeyi 於 15-06-05 發表
agree!!
我啲朋友話我錫仔仔錫到燶。
我:佢知我愛佢對佢好,自然會對返我好,邊有得計邊個愛多啲,邊個愛 ...
係架,一段關係裡唔應該計較邊個愛邊個多d。

禁止訪問

子爵府

畀面勳章

幾啱聽喎

大宅

引用:真係好鍾意周靈山性格 .我是女皇,他必須是

原帖由 fishwawa 於 15-06-03 發表
呢個道理,我明,不過點解女人總係在關鍵時口是心非,明明愛又要鬧

伯爵府

男人愛妳:當然從行為上感受啦,甜言蜜語的未必是愛妳!

彩女    發表於 15-6-13 02:24
過好,每一天!

大宅

回覆:fishwawa 的帖子

讚爆

伯爵府

2人相處裡,我又好少口是心非口不對心果d,鍾意就鍾意, 討厭就講討厭!
過好,每一天!

複式洋房

充滿正能量!

首頁

尾頁

跳至