夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

昨晚c6發我難,之後就話從今日起要分開,屋企野全部各出一半,又話想我從佢人生中消失。我聽完無理佢,都吾係第一次咁,次次吵就攞離婚來大我。今次我好冷靜無之前咁哭哭吵吵,跟住成晚講野都聲大夾惡,一不順就呼呼喝喝。我頂吾順自己同仔走左去訓教,吾想同佢吵。今朝佢應該六七點先入房訓,語氣仲係咁惡頂,佢可能禽晚以為我會走出去同佢sa lum,次次都係我屈服,比人踩到地底泥咁,但我今次無咁做,我想要返一次尊嚴。大家覺得我應吾應該再次低聲下氣ei返佢吾好嬲?都吾知再點面對佢...真係好惡頂

珍珠宮

開心吸收勳章

Nefertari 發表於 15-6-4 11:27
昨晚c6發我難,之後就話從今日起要分開,屋企野全部各出一半,又話想我從佢人生中消失。我聽完無理佢,都吾 ...

我覺得「輸人不輸陣」,如果佢真係無理取鬧的話,妳應該堅持到最後一秒,甚至妳要有所行到令佢覺得妳唔係好恰的,等佢知死主動氹返妳!

咁當然,如果妳都有錯就唔係咁計啦!
百花叢裡過,片葉不沾身。

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:昨晚c6發我難

我會冷靜地同佢傾一次
問佢依加想點

複式洋房

引用:Quote:Nefertari+發表於+15-6-4+11:27+昨晚

原帖由 wing1388 於 15-06-04 發表
我覺得「輸人不輸陣」,如果佢真係無理取鬧的話,妳應該堅持到最後一秒,甚至妳要有所行到令佢覺得妳唔係 ...
佢吾會做主動果個,佢好大男人主義,好要面子,跌倒都要拿扎沙果種。
昨晚佢同我講野,我無乜心機咁聽同回應佢,佢就即刻著左,話佢同我講野我要企係度聽,唸唸下都係吾啱吾應該忽略佢,但企係度聽佢當我奴隸咩,跟住叫極佢都係d串爆語氣,好聲好氣問佢使吾使幫手,就爆句要分開說話。聽都聽到我麻木。
佢仲訓緊...一唸到佢醒左就要繼續比佢惡言相向就好頭痛...上次一吵就三日壞脾氣比我炭
我都吾知應該點水做...

公爵府

回覆:Nefertari 的帖子

不如俾d時間大家冷靜下,重新考慮清楚,該點就點

瑪瑙宮

無錯點 ei

複式洋房

引用:我會冷靜地同佢傾一次+問佢依加想點

原帖由 小豬澄 於 15-06-04 發表
我會冷靜地同佢傾一次
問佢依加想點
佢剛whatsapp左我,話要離婚......
點算.............
我手都震晒...........

大宅

Tell him that u don't agree wuth it. He has to wait for two years.

翡翠宮

其實,吾離可能仲難頂

男爵府

Nefertari 發表於 15-6-4 12:44

你話佢都唔係第一次咁,唔好太緊張住,冷靜D。

通常ATTENTION SEEKING的人係咁,你唔理佢佢就會行動升級,我方法其他JM未必同意,我覺得可以留多佢一次先,其實改佢性格係向平時做,唔係火紅火綠先黎搞。如果你都想借呢件事的力黎離婚,咁又唔同講法,你諗清楚仲愛唔愛佢,仲想唔想行落去,有冇能力自立等問題先。

SpyCat    發表於 15-6-5 14:03

伯爵府

離未離囉,香港地唔會餓死人

瑪瑙宮

唔好覆佢, 再睇下點.

大宅

首先,你要先排除你C6只是恐嚇的成分,假設你C6真的因你要爭取尊嚴而要求離婚時,你自己到底選擇再次啞忍,還是重新抬起頭做人不理是否有最壞後果。如果你根本不想離婚,你C6又不肯改變自己的態度,除了再次低聲下氣,你還能做什麼?

複式洋房

引用:Quote:Nefertari+發表於+15-6-4+12:44+佢剛

原帖由 kkkk9527 於 15-06-04 發表
你話佢都唔係第一次咁,唔好太緊張住,冷靜D。

通常ATTENTION SEEKING的人係咁,你唔理佢佢就會行動升級 ...
佢問我結婚證書係邊,bb passport出世紙係邊,話要拎去搞離婚,我話吾同意,佢話早就應咁做。我最驚佢帶走bb咋...
至於離婚我未考慮清楚,因我吾想咁做...
我都吾知佢係大緊我定黎真.....
我好亂,仲要返緊工,又要壓抑情緒,點水算.......

公爵府

Nefertari 發表於 15-6-4 12:44
佢知離婚係你死穴, 見你琴日無sa lum, 咪出呢招要你認低威囉!

大宅

就話俾佢知囉~既然佢唔珍惜你,你亦唔使覺得可惜。
成日俾人呼呼喝喝,咁既生活,我寧願自己1個

琥珀宮

其實你兩公婆點解攪成咁?淨你咁寫你c6情緒好似有d問題喎

男爵府

Nefertari 發表於 15-6-4 12:59
佢問我結婚證書係邊,bb passport出世紙係邊,話要拎去搞離婚,我話吾同意,佢話早就應咁做。我最驚佢帶走b ...

你同佢講離婚係重要決定,唔係唔重視佢,但要時間諗下先回應係好正常

你驚佢帶走BB意思係講緊掙撫養權? 呢啲冇辦法,如果佢死都要咁唯有法庭見。

複式洋房

引用:其實你兩公婆點解攪成咁?淨你咁寫你c6情緒

原帖由 mandy952 於 15-06-04 發表
其實你兩公婆點解攪成咁?淨你咁寫你c6情緒好似有d問題喎
佢份人極度敏感,奄奄尖尖,係我先頂到佢,比著其他人走左九世,但佢都吾珍惜。之前試過話我企係我娘家果邊,人係佢度,心仲係娘家,咁樣吵過一次要離婚。我為左ei佢不惜比佢係咁踩我娘家既人。前晚仲攬住話好愛我,但禽晚就開始吵到咁.....唉!我真係好攰⋯⋯

大宅

佢係咪識咗第二個乘機發難呀?如果唔係,次次咁樣都幾惡搞,男人之家,下下講離婚,有無搞錯?坦白講,如果佢想大你,你唔就範,佢都無計;如果佢嚟真嘅,你留都留佢唔住。掁作、加油,你第日係咪繼續俾佢食住就睇今次!

SpyCat    發表於 15-6-5 14:06

首頁

尾頁

跳至