夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Del

翡翠宮

回覆:前女友係最難對付既。更何況她已不在世

佢前度死左
你同佢一齊七年有對仔女
佢仲好掛住前度

係咪咁?!

我吾會繼續捱義氣做佢水泡,幾愛佢都吾會

複式洋房

好難割捨。佢又唔係出軌

翡翠宮

愛你自己多d就得

子爵府

我覺得好可惜
佢用左咁長時間都唔可以放低執著
如果一個人有理智
佢應該將佢前度放係心裡永遠懷念
不過...你肯佢係因為呢個原因想走
而唔係有其他因素
男人要走可以有好多籍口
我覺得7年都掛住掛到頂唔順
係咪誇張左?
有小朋友?責任感去左邊
不過你都係以靜制動
你都無咩幫到佢
一個人偏執係無得救
睇唔到其他野,唔識珍惜

未經本人同意,請勿轉載內容!

公爵府

如果係真,要佢見下心理學家或輔導,或者可以幫佢解開自己多年的心結,重新認識自己。

大宅

我並唔覺得你c6有幾痴情 如果他真係痴情 點會同你結婚生仔? 係我角度看他只係一個唔成熟唔負責任自私的男人 我身邊都有這種「痴情」男 一邊拍拖一邊唸唸不忘前度 一有咩問題就無事呻吟 婆婆媽媽拖拖拉拉好似一個林妹妹咁 整日要生要死煩到死 要人陪他做大龍鳳 唉...jm都係果句 如果c6係有自殺傾向的 比返專業人士搞啦 唔係你成世陪他演悲劇

littlegreyman    發表於 15-6-16 20:37
spikenard    發表於 15-6-6 08:36
TiffChan    發表於 15-6-5 22:00
凡事阿b為重 !人奶妈加油!

瑪瑙宮

佢需要輔導

複式洋房

佢想走我諗會應該係想死

大宅

鄧你傷心,要忍傷負重。
可能佢情緒一時不穩,又勾返起呢段傷心事。。難得你明白和體諒,但自己就辛苦。

希望佢可以過渡到。

有些方法可以幫人過渡重要人士離世的哀傷,例如寫信然後燒咗佢,畫畫(唔駛靚嘅)記念佢。

我估佢只係一時情緒到,佢講你聽其實表示好信任你。

複式洋房

回覆:anan3388 的帖子

我只係唔想佢繼續唔開心。所以先會上黎share下。我亦好多謝jm既建議。但佢起碼都算重情重義。其實我day1就知道佢ex既事。

子爵府

對在生既事唔夠佢煩咩?工作、財政、子女教養、時間安排⋯⋯
佢仲可以咁無聊去飲酒去諗前度?
對唔住我唔會同情亦唔會幫呢d人,樓主你預左搞定你d仔女吧啦!

子爵府

引用:我並唔覺得你c6有幾痴情+如果他真係痴情+點

原帖由 xihuan317 於 15-06-05 發表
我並唔覺得你c6有幾痴情 如果他真係痴情 點會同你結婚生仔? 係我角度看他只係一個唔成熟唔負責任自私的男 ...
冇錯!根本不值得同情!

琥珀宮

回覆:sum30624700 的帖子

『我喊,我唔想比佢知,我唔想令佢更加覺得對唔住我。』

你應該比佢知你喊你唔開心,佢確實對唔住你,比佢知道你唔係強人,你需要佢,七一番多d責任佢揹,才令佢覺得自己有更多生存價值,而唔係大安旨意「走」咗去!

abbiechan    發表於 15-6-7 09:51

大宅

回覆:sum30624700 的帖子

真係好為樓主心痛!真係可以偉大到禁?

好想鬧醒呢個男人!如果真係禁掛住生活禁難挨的話麻煩首先唔好生仔女!責任感在哪裡?酒醉三分醒,即使有一個好難忘既人0係心入面,都唔好講出黎丫!樓主都係人,都會難過架!佢根本無理其他人既感受!好自私!

公爵府

引用:我唔知可以同邊個分享。當佢飲醉喊住同我講

原帖由 sum30624700 於 15-06-05 發表
我唔知可以同邊個分享。當佢飲醉喊住同我講好掛住佢既時候我都無任何野可以講。我地一齊7年,我唔嬲,因為 ...
佢解唔開心結,諗埋一邊,咁樣好易做傻事,飲醉先咁樣?平時點對你?

公爵府

引用:我只係唔想佢繼續唔開心。所以先會上黎shar

原帖由 sum30624700 於 15-06-05 發表
我只係唔想佢繼續唔開心。所以先會上黎share下。我亦好多謝jm既建議。但佢起碼都算重情重義。其實我day1就 ...
點離開人世?

琥珀宮

引用:我並唔覺得你c6有幾痴情 如果他真係痴情 點

原帖由 xihuan317 於 15-06-05 發表
我並唔覺得你c6有幾痴情 如果他真係痴情 點會同你結婚生仔? 係我角度看他只係一個唔成熟唔負責任自私的男 ...

大宅

你同C6 講, 在生的人你唔珍惜, 死了點記住都無用. 是不是我同仔女死了, 你先來來後悔.

複式洋房

回覆:cl9725 的帖子

首頁

尾頁

跳至