想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

delete

大宅

引用:我今年37 yrs,報告E2正常,但FSH偏高 10.6

原帖由 hikiko999 於 15-06-06 發表

我今年37 yrs,報告E2正常,但FSH偏高 10.6,醫生話過兩個 ...
你會唔會問多個醫生意見呢?如果真係只能做人工,其實都無所謂,最終生到咪得

大宅

引用:+本帖最後由+hikiko999+於+15-6-5+20:42+編

我今年37 yrs,報告E2正常,但FSH偏高 10.6,醫生話過兩個 ...
我33時驗13.4,當時醫生都係叫我ivf,我試過1次iui失敗,1次ivf自然流失左,我今年35喇要爭取時間

大宅

引用:我今年37 yrs,報告E2正常,但FSH偏高 10.6

我快35喇,年頭驗fsh 10.6,又係偏高,跟著驗amh 同驗多之fsh, AHM3.6剛及格,fsh成14!
問咗2個婦科都話我唔易有。終於book生育科醫生睇,一心做iuu,點知個醫生反而話我都唔太差,話唔可以睇一個數值決定。停個月監測排卵又ok,佢鼓勵我試多幾個月先…開心返d

我覺得生育科呢方便應該可信過一般婦科

大宅

引用:Quote:原帖由+hikiko999+於+15-06-06+發表

原帖由 pokmilkpuff 於 15-06-06 發表
我快35喇,年頭驗fsh 10.6,又係偏高,跟著驗amh 同驗多之fsh, AHM3.6剛及格,fsh成14!
問咗2個婦科都話我 ...
我都係快35,AMH得1.41咋

大宅

回覆:好擔心....想請教關於FSH

我27時,FSH都10.几,amh 1.几,努力做ivf,運動..做左5次到,最終生左bb lu

大宅

引用:Quote:原帖由 pokmilkpuff 於 15-06-06 發

原帖由 cpke 於 15-06-06 發表
我都係快35,AMH得1.41咋
唔好太擔心,搵個生育科醫生幫下手。另外自己要做下運動呀…

大宅

引用:+本帖最後由+hikiko999+於+15-6-5+20:42+編

唔好咁擔心!
我31歲嘅時候Fsh 試過14.3好高
之後試過有BB,一次小產一次宮外孕,
休息完半年之後開始食中藥,再check嘅時候32歲fsh9.9,加上冇咗一邊輸卵管,醫生都話我比較難有,都預咗要Ivf
後來轉左醫生,佢叫我先食三個月dhea,
期間我呢三個月有運動,有浸腳,食中藥,dhea,再見返佢嘅時候fsh 7.38
而家成功左,9週了(雖然未到12week穩定期)但祝福你唔好放棄,睇多幾個醫生吧

大宅

謝謝大家,我以爲FSH只會越來越差,但原來個數值係會變,我都要努力做運動丶睇中醫調理返個身體

首頁

尾頁

跳至