論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

子爵府

印姐自己煮自己食,要求買印尼醬料,例如辣椒醬,甜醬,乾蒜等,你哋會提供嗎?

子爵府

我地食乜佢就食乜。所以佢無要求到另外買俾佢。我地有買辣椒醬俾佢,知佢中意。d嘢唔係貴,但你要預咗佢地食好多一餐。

水晶宮

回覆:印姐煮食

呢d 我會買。

好似我家姐姐佢每晚都要飲一杯奶先訓。
我話fresh milk 可以飲。
姐姐話貴,milk powder OK.
咁我平時整麵包都用,而家買大can d.

子爵府

引用:我地食乜佢就食乜。所以佢無要求到另外買俾

原帖由 TiffChan 於 15-06-07 發表
我地食乜佢就食乜。所以佢無要求到另外買俾佢。我地有買辣椒醬俾佢,知佢中意。d嘢唔係貴,但你要預咗佢地 ...
就係因為姐姐一支醬油3餐就食晒 所以唔想買畀佢,食窮黎

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

引用:印姐自己煮自己食,要求買印尼醬料,例如辣

原帖由 熊妹妹 於 15-06-07 發表
印姐自己煮自己食,要求買印尼醬料,例如辣椒醬,甜醬,乾蒜等,你哋會提供嗎?

...
每月提供food allowance自己安排饍食? 如果工人做得好會另外買比佢

子爵府

引用:Quote:原帖由 熊妹妹 於 15-06-07 發表印姐

原帖由 3b 於 15-06-07 發表
每月提供food allowance自己安排饍食? 如果工人做得好會另外買比佢
冇畀food allowance. 只係姐姐食唔慣我哋啲飯餸,因為好清啖,以蒸為主,佢多數另外煮一味畀自己食。我提供食材,但她要求其他印尼醬料&配料,總之要原汁原味,我唔想畀佢。因為佢另外煮開已用多咗柴米油鹽,燈油火蠟,而佢用醬料又好似倒水咁~~

子爵府

回覆:印姐煮食

其實你食咩佢食咩,佢就冇可能要求食第二樣嘢,除非你地係分開食吾同既嘢

子爵府

引用:其實你食咩佢食咩,佢就冇可能要求食第二樣

原帖由 kimberlybaby 於 15-06-07 發表
其實你食咩佢食咩,佢就冇可能要求食第二樣嘢,除非你地係分開食吾同既嘢

...
因為就老人家,要介口,好多野都唔食得,先畀佢煮一味自己食

首頁

尾頁

跳至