論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

個agent 幫我搵左個賓姐,馬來西亞2年經驗(有推薦信),中東2年完約,冇香港經驗但人在香港搵工,要六月中前in..
我覺得佢各樣條件唔錯,但奇怪在人係香港,會唔會係斷約呢?

男爵府

回覆:信唔信得過?

梗係斷約啦,唔會黎旅行順便搵工卦

wingcatcwy    發表於 15-6-9 15:55

大宅

回覆:macvn123 的帖子

個agent 係人地介紹,話佢好好,朋友自己加佢屋企人請到既姐姐都好好,聽日就in 佢..點好

禁止訪問

大宅

Sugar424 發表於 15-6-9 15:25
個agent 幫我搵左個賓姐,馬來西亞2年經驗(有推薦信),中東2年完約,冇香港經驗但人在香港搵工,要六月中 ...
你要求睇佢 passport 咪知有無香港的 working visa

複式洋房

回覆:信唔信得過?

每個人既際遇都吾同,人地中六合彩吾等於你都中,你in左先諗都未遲!吾好人地話好你就無曬自己諗法

大宅

回覆:heihei1118 的帖子

個agent 話佢馬來西亞完約,有d 個姐姐知道香港人工高,會儲$ 飛來搵工

kiki523    發表於 15-6-9 19:30

男爵府

引用:個agent+幫我搵左個賓姐,馬來西亞2年經驗

原帖由 Sugar424 於 15-06-09 發表
個agent 幫我搵左個賓姐,馬來西亞2年經驗(有推薦信),中東2年完約,冇香港經驗但人在香港搵工,要六月中 ...
99% otherwise how come in hk? Ask passport to view then u ll know the answer directly.

伯爵府

回覆:Sugar424 的帖子

一定喺斷約工人,點解要咁急in
只能留港14日嘛
不過⋯提提你
請不要急請,會出事架,
千期唔好請斷約工人吖!

子爵府

引用:個agent+幫我搵左個賓姐,馬來西亞2年經驗

Ask passport and past working visas for reference

Mama likes you, Mama loves you, Mama adores you.

伯爵府

引用:個agent 幫我搵左個賓姐,馬來西亞2年經驗

如果旅行visa 嚟HK搵工,咁已經犯法了。 咁嘅agent 信得過嗎? 如果agent 話係legally seeking work, 咁即係斷約。 Either way it doesn\'t look good!

首頁

尾頁

跳至