親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

孩子只有3.5 跟1.5歲,請問六福村小人國值得去嗎?另外有沒有人去過小叮噹科學園?好玩嗎?

另外九份十分的地方,小孩去也會喜歡嗎?

珊瑚宮

引用:孩子只有3.5 跟1.5歲,請問六福村小人國值

原帖由 everice2004 於 15-06-13 發表
孩子只有3.5 跟1.5歲,請問六福村小人國值得去嗎?另外有沒有人去過小叮噹科學園?好玩嗎?

另外九份十分 ...
小叮噹科學園--1.5 & 3歲太細了

男爵府

BK Milk勳章

回覆 everice2004 的帖子

我聖誕去的時候兩個小朋友係2 歲及4歲, 同你差不多
我地冇去主題樂園,去左:
味全埔心農場-有得餵動物,揸牛奶,坐水上單車。。。佢地已經好開心
九份-得行+睇,佢地覺得悶,不過有得試食下就開心返少少
十分-超開心,黃昏去放煙花,行路軌,睇人地放天燈(我地冇放), 去給印寄postcard...
大樹先生親子餐廳-玩到唔捨得走

你參考下。。。

伯爵府

2023年兔年勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

回覆:台北親子遊一問

我小朋友歲半,3歲半明天出發,會去小人國,大樹站,新台北樂園玩

複式洋房

回覆:raindropss 的帖子

咦,very useful info, thank you so much

raindropss    發表於 15-6-14 23:15

複式洋房

Thank and useful

大宅

raindropss 發表於 15-6-13 09:50
回覆 everice2004 的帖子

我聖誕去的時候兩個小朋友係2 歲及4歲, 同你差不多
請問大樹先生親子餐廳 使唔使BOOK 呀? 你去嗰時多人嗎? 我六月尾去台灣都想去呀, thanks!

男爵府

BK Milk勳章

回覆 嘉菲熊太太 的帖子

要book, 去facebook 度book 都可以

其實我唔知道要book, 去到見到好多人,侍應話當日已full booking, 唔會有位我兩個小朋友勁失望,於是我同佢地喺出面個滑梯玩左一陣,大概15分鐘後,侍應話有張枱no show, 可以俾我地,小朋友超開心,狂玩,野都唔食

真係好好彩

嘉菲熊太太    發表於 15-6-14 23:13

大宅

如果咁細,帶佢去動物園之後坐貓空應該會開心D。

十分都係好適合小孩子。

大宅

好媽媽勳章

請問乜野係大樹先生親子餐廳?

伯爵府

2023年兔年勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

引用:Quote:raindropss+發表於+15-6-13+09:50+回

原帖由 嘉菲熊太太 於 15-06-14 發表
請問大樹先生親子餐廳 使唔使BOOK 呀? 你去嗰時多人嗎? 我六月尾去台灣都想去呀, thanks! ...
我仲係台灣,大樹餐廳係FB book 便可以

複式洋房

回覆:台北親子遊一問

動物園夏天去會不會很熱?都露天嗎

大宅

小肥寶 發表於 15-6-16 19:59
我仲係台灣,大樹餐廳係FB book 便可以
我將會六月尾去, 見到我想去嗰日(星期六)已FULL BOOKING :(

首頁

尾頁

跳至