親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

4個大人2個2歲幾小朋友第一次去台灣,啲行程都係刨bk再上網做功課嘔出黎,唔知禁樣既行程會否太趕同唔順路呢?機票仲未book,想p lan左個行程先再決定答幾點機同回程。下面全部既地方景點唔知好無玩呢?岩唔岩小朋友去?

請各位台灣達人指點指點。

Day1 台北落機,包車入黃慶果園民宿,留响房玩執野,Dinner@黃慶火鍋/燒烤/出去食,(有無餐廳介紹晚餐?)住親子樹屋四人房

Day2 民宿早餐,青青草原,紙箱王午餐(係咪滿300送小瑞士花園門票?),綿羊show(網上查到2:30pm有一場,唔知係咪?), 包車回台北checkin(未搵,求介紹交通方便既酒店), 響食天堂buffe京站店

Day3 酒店早餐,包車九分老街,答小火車十分放天燈,放煙花,睇瀑布,包車基隆廟口夜市晚餐,包車台北酒店

Day4 hello kitty 主題餐廳,西門町手信,包車/的士/答車,機場

有無相熟司機介紹?9人車大約幾錢?

大宅

回覆:Petpet240 的帖子

你去清境…應該台中落喎

複式洋房

引用:你去清境…應該台中落喎

原帖由 kfc7464 於 15-06-14 發表
你去清境…應該台中落喎
因為機票要來回禁買,走果陣又係台北,所以林住買台北來回,會唔會有平既單程台中同台北推介呢?

子爵府

hashtag旅遊勳章

引用:Quote:原帖由 kfc7464 於 15-06-14 發表你

原帖由 Petpet240 於 15-06-14 發表
因為機票要來回禁買,走果陣又係台北,所以林住買台北來回,會唔會有平既單程台中同台北推介呢?

...
買台中入台北走,坐華航
幾時去?黃慶樹屋好熱門 。
最好唔好台北來回,包車錢好甘,又晒時間

複式洋房

引用:Quote:原帖由 Petpet240 於 15-06-14 發表

原帖由 Biancacheung 於 15-06-14 發表
買台中入台北走,坐華航
幾時去?黃慶樹屋好熱門 。
最好唔好台北來回,包車錢好甘,又晒時間
我地9月1-4去,應該個個都反學,淡季

買中華直接官網買?

珊瑚宮

引用:4個大人2個2歲幾小朋友第一次去台灣,啲行

4個大人2個2歲幾小朋友第一次去台灣,啲行程都係刨bk再上網做功課嘔出黎,唔知禁樣既行程會否太趕同唔順路 ...
你訂了黃慶樹屋未㗎??

(見你未訂機票,可能都未訂)

珊瑚宮

引用:Quote:原帖由 Biancacheung 於 15-06-14 發

我地9月1-4去,應該個個都反學,淡季

買中華直接官網買?
問過樹屋住吾住到6人,樹屋4人房可加一床1000元台幣

珊瑚宮

4個大人2個2歲幾小朋友第一次去台灣,啲行程都係刨bk再上網做功課嘔出黎,唔知禁樣既行程會否太趕同唔順路 ...
你得4日全玩台中好過

珊瑚宮

清境补暑假:周六日有2場,你非暑假平日無show

複式洋房

引用:Quote:原帖由 Petpet240 於 15-06-14 發表4

原帖由 12312 於 15-06-14 發表
清境补暑假:周六日有2場,你非暑假平日無show
我未訂樹屋牙,不過check過1號有房,兩個兩歲要加一床,我想訂到機票再訂樹屋,所以要快驚無房,但係我搵唔到平既台北飛香港,見來回台北都係一千蚊倒,又唔想晒多一千蚊分開買單程,我想問下如台北包車去黃慶要幾錢倒?台中啲司機會唔會接去台北加?

大宅

你玩四日…不如全台中啦…見你9月出發…應該冇咁熱…
hk express間中推平機票…你可以留意下…
中華都有機飛台中……
我幾年前都有個台中五日…比你參考下……
day1 機場包車一天 - 妖怪村 - 清境民宿
day2 合歡山日出 - 青青草原 - 紙盒
day3 全日包車 - 日月潭 - 寶島時代村 - 台中酒店
day45台中自由行

妖怪村有民宿的…你可以留一晚
日月潭黃慶果園新開左間…你上網睇下…
其實妖怪村/清境/日月潭,岩好夠你玩四天…不過就要日日轉酒店

大宅

但台北包車上黃慶果園…我估係最小要坐四小時車…搞得掂嗎…

複式洋房

引用:你玩四日…不如全台中啦…見你9月出發…應

你玩四日…不如全台中啦…見你9月出發…應該冇咁熱…
hk express間中推平機票…你可以留意下…
中華都有機 ...
我都係係hk ex果度睇平機票加。
因為帶住2個2歲既小朋友如果日日轉酒店可能會好辛苦啊!
而且我地未去過九分十分,都好想去一次放天燈同煙花,如果放棄台中,靜係去台北,禁小朋友係咪會無咩玩悶左啲?真係好難取捨,好難先同朋友夾到假期,下次唔知等幾時,真係好想兩個地方都去晒。除左買貴機票仲有無方法可以安排得更好啲呢?真係頭痕,如果真係無就唯有加多一千蚊分開買單程機票,1000蚊既港紙夠唔夠包車台北去台中?如果夠禁係咪用係包車度好啲?

大宅

你可以咁預算……我上次台中包車一天…nt3800/8小時……我未試過台北包車…
如你點對點可能會平的…
按你台北機場-黃慶果園,黃慶果園-台北酒店…2次接送…二千蚊港幣應該咁上下…
你可以搵bk post有介紹包車資料

複式洋房

引用:你可以咁預算……我上次台中包車一天…nt38

你可以咁預算……我上次台中包車一天…nt3800/8小時……我未試過台北包車…
如你點對點可能會平的…
按你台 ...
我計過條數
如果我分開買單程機票就要俾多2000港幣,但去到機場都要包車入黃慶,但車程就縮短一半。
另一樣就我攞多左果2000蚊用泥係台北包車入黃慶,但車程就多反一半。

你覺得我應該點選擇好??

大宅

先搵間包車問左價先……出來個價係你心目中的就按你原定的行程……
如果超支……咁就是旦放棄一個點
我岩岩都高雄墾丁…都坐左二個鐘車…可接受到…
我冇記錯上山路係最後果段…前段都係走高速…上路灣唔算勁…

子爵府

hashtag旅遊勳章

引用:Quote:原帖由+kfc7464+於+15-06-14+發表你

我計過條數
如果我分開買單程機票就要俾多2000港幣,但去到機場都要包車入黃慶,但車程就縮短一半。
另一樣 ...
太麻煩~你們有冇去過宜蘭?講真宜蘭一樣有牧場,仲有草泥馬睇,不如玩台北+宜蘭。

珊瑚宮

引用:Quote:原帖由 12312 於 15-06-14 發表清境

我未訂樹屋牙,不過check過1號有房,兩個兩歲要加一床,我想訂到機票再訂樹屋,所以要快驚無房,但係我搵唔 ...
會去,桃園落機約3個半小時車程

珊瑚宮

1)中華或港龍,台中入清境-沿途2個景點,住黃慶。

2)全日清境(住黃慶--歡樂親子)

3)清境-台中沿途1,2個景點--九份,10份-基隆,住台北。

4)hello.kity cafe,手信,走人

複式洋房

引用:Quote:原帖由 Petpet240 於 15-06-14 發表

原帖由 Biancacheung 於 15-06-14 發表
太麻煩~你們有冇去過宜蘭?講真宜蘭一樣有牧場,仲有草泥馬睇,不如玩台北+宜蘭。

...
宜蘭有咩景點好玩同民縮推介?,有得浸溫泉就好啦,有小朋友想住靚少少企理啲。

首頁

尾頁

跳至