自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

引用:鬼妹大部分natural curve,一濕就會curl返

原帖由 shabushabu 於 15-06-14 發表
鬼妹大部分natural curve,一濕就會curl返
我都咁樣說服自己

子爵府

畀面勳章

回覆:侏羅紀世界女主角一問

我係咁,自然鬈,點夾都好,只能一陣,冬天好D,夏天、潮濕一出街咩都無

男爵府

其實套戲真係幾多犯駁位

例如:
1)全個park投資咁大,但只得一個人識駕駛直升機.....仲要係未正式攞牌.....佢地嘅contingency planning 危機應變措施做得奇差。

2)當女主角發現隻什麼兇王龍突然係籠度唔見咗時,又知道隻恐龍係殖入咗晶片,其實佢只要一早打電話去控制室去check 下隻恐龍去咗邊,就唔會搞成咁.......唔知點解有電話唔用...........要突登揸車去控制室先搞得清楚....@_@ 而男主角同兩個guards.....都唔知點解好似去動物園咁隨隨便便就入咗去個cage度.....成個 park又再次顯示其零危機處理的程序與措施.....呢part劇情真係好牽強....唔係好合理.....

不過整體來說,其實也挺好看刺激,除了突然直變curly hair 比較礙眼外,其實也値得買飛睇的。我特別喜歡男角能與迅速龍溝通,因為由細到大train佢地,與它們有bonding!本來看trailer見到幾隻恐龍同時出閘,仲以為個park有賽龍(即而家的賽馬)但原來係同男角一齊合作去搵隻兇王龍....呢part我覺得好正好刺激!

子爵府

熱血金章

好多人話好睇,但今日睇完有點失望。
除了女主角頭髮太大分別(直變曲),好多位都好吾合邏輯,,,,直升機追殺兇王龍,根本無可以射殺吾死佢。剪接位又差d,好似好多位好牽強交代,無咩說服力。。。連感情位既帶動都怪怪地(格硬要揾個位比男女主角咀)。

吾知點解姨套麻麻地,講多過做,反而舊個兩套好睇,情節緊湊好多。

珍珠宮

睛靈勳章

两個细路坐既玻璃球點可能無路軌,自由行咁隨意在公園行走, 仲要冇任何控制/通迅系統同個玻璃球溝通, 而要靠女主角既手機?咁恐怖既機動遊戲, 有去冇回,我唔會玩囉!

evacatcat    發表於 15-6-15 10:59

男爵府

回覆:Charlotte_mom 的帖子

仲要係跑得好快,勁!

大宅

頭抽一早話套戲特技迫真,劇情戇居咯

男爵府

回覆:cafeteen 的帖子

哈,係呀

子爵府

引用:其實套戲真係幾多犯駁位例如:1)全個park

原帖由 cafeteen 於 15-06-14 發表
其實套戲真係幾多犯駁位

例如:
你寫得好仔細

我都最喜歡速龍部分,
好似養寵物咁!
呢部分可以緩和緊張情緒

男爵府

回覆:jollyma 的帖子

無路軌呢樣真係好神奇......明明出發係跟住路軌走.......前面車仔嘅女仔去咗邊又無交代....

成個park嘅通訊科技真係慘不忍睹.....乜嘢事都係靠女主角手提電話去溝通.....唔怪得知佢頭髮可以隨時直變曲.....係度做嘢實在太stress....

劇情好多時無前後呼應.....都幾一截截.....如女主角一開頭就成本效益為上.....但老細嚟到就話樂園最緊要開心....但開心到未考到牌就成日揸直升機......最後仲跌埋落去瓜咗......都唔知佢地想帶出乜嘢message.....

其實第一集Jurrasic Park 係最好睇.....亦成功帶出到人並不能自以為是....以為自己能征服大自然這道理......今次這套雖然未做到樣樣合情合理,而且珠玉當前,真係都不期望有什麼能突破了。但整體視覺上也幾刺激,也有加入新idea, 已俾想像中好得多了。等咗續集10幾年了,一家大細都樂在其中。

男爵府

引用:Quote:原帖由+cafeteen+於+15-06-14+發表其

原帖由 PandaRabbitttt 於 15-06-15 發表
你寫得好仔細

我都最喜歡速龍部分,
我都好鐘意呢part

真係唔知佢地究竟係忠定奸.......雖然係男角由細湊到大,但恐龍天生獸性真係好難講!連男主角不時都要賭一賭佢地究竟聽唔聽佢話.....對佢地真係又愛又恨!放佢地出來幫手呢part真係好刺激好正!

PandaRabbitttt    發表於 15-6-15 08:32

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

引用:屎火,我未睇⋯⋯仲買左4Dx +

原帖由 siukei17 於 15-06-14 發表
屎火,我未睇⋯⋯仲買左4Dx
套戲好睇架!放心。不過有呢d位比較低b姐

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:無路軌呢樣真係好神奇......明明出發係跟住

原帖由 cafeteen 於 15-06-15 發表
無路軌呢樣真係好神奇......明明出發係跟住路軌走.......前面車仔嘅女仔去咗邊又無交代....

成個park嘅通 ...
X 2; 我未睇新嗰集,但睇JM咁講,應該無犯以上嘅駁位;第一集真係最正情理兼備,仲有由討厭細路,但最得細路信任嘅男主角⋯⋯

第三集雖然搵返佢,但已經差啲

男爵府

引用:Quote:原帖由 cafeteen 於 15-06-15 發表無

原帖由 milky_red 於 15-06-15 發表
X 2; 我未睇新嗰集,但睇JM咁講,應該無犯以上嘅駁位;第一集真係最正情理兼備,仲有由討厭細路,但 ...
沒錯,我也覺第一集最好睇!!

子爵府

引用:無路軌呢樣真係好神奇......明明出發係跟住

原帖由 cafeteen 於 15-06-15 發表

成個park嘅通 ...
你寫到好似影評

象牙宮

2024年龍年勳章

引用:女主角本應一開頭係負離子直髪,點解追追下

原帖由 cafeteen 於 15-06-14 發表
女主角本應一開頭係負離子直髪,點解追追下恐龍,中途會電咗髮嘅?

...
嚇到頭髮曲咗……

cafeteen    發表於 15-6-15 11:52

男爵府

引用:但對高跟鞋又無爛無斷,對腳又無R柴果下更

原帖由 Charlotte_mom 於 15-06-14 發表
但對高跟鞋又無爛無斷,對腳又無R柴果下更犀利
係呀,跑晒成個場,仲跑得好快!

公爵府

引用:但對高跟鞋又無爛無斷,對腳又無R柴果下更

原帖由 Charlotte_mom 於 15-06-14 發表
但對高跟鞋又無爛無斷,對腳又無R柴果下更犀利
我估個女主角可能著慣高踭
如果換平底會跑唔快

依家著四吋可以跑得快過條恐龍

男爵府

引用:Quote:原帖由+cafeteen+於+15-06-15+發表無

原帖由 milky_red 於 15-06-15 發表
X 2; 我未睇新嗰集,但睇JM咁講,應該無犯以上嘅駁位;第一集真係最正情理兼備,仲有由討厭細路,但 ...
係呀係呀!第一集Professor 由討厭小孩到同佢地friend 咗嘅改變好好睇! 同埋第一集嘅危急應變plan都合情合理些。第三集professor番來都幾好睇,好睇過第二集!

唔知professor 同第一集女角或其他演員將來會不會肯再參與Jurrasic World演出呢?!係就正啦!
希望下次故仔寫得更合理更精彩啦!下次可能係水底恐龍世界,又或者承接今集講War了!拍拍下可能又變成變咗 Avenger Jurrasic Park!

男爵府

引用:Quote:原帖由+cafeteen+於+15-06-15+發表無

原帖由 PandaRabbitttt 於 15-06-15 發表
你寫到好似影評
入戲太深無辦法!

PandaRabbitttt    發表於 15-6-15 11:34

首頁

尾頁

跳至