自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

啱啱喺公司收到個自稱係\'順豐速遞\'既錄音電話,話我有件因為冇人簽收所以最後一次通知(而我公司真係咁啱有件用順豐大陸送香港,所以最初冇懷疑),之後就有個男 人聽電話問我件件係邊到去邊到但冇問單號(已經覺得有啲奇怪),之後問我個電話係公司定私人,我話公司跟手佢就Cut咗我線之後我覺得有問題打返去順豐hotline問,個CS話係詐騙電話要小心,最近好多人收到呢啲假順豐打嚟既電話
JM們要小心!

伯爵府

想生BB熱投

回覆:騙徒果然係無處不在!

佢打算呃乜呢

I am Agent P

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

謝謝提醒

大宅

畀面勳章

引用:佢打算呃乜呢 +

原帖由 hedhed 於 15-06-16 發表
佢打算呃乜呢
我諗係呃錢,我都晤知因為我係公司電話佢晤SO我

子爵府

引用:謝謝提醒

原帖由 wcpcelia 於 15-06-16 發表
謝謝提醒

珍珠宮

Thanks

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

男爵府

如果係私人郵件, 佢會問你要個人資料, 跟住會話比你知你嘅個人資料被盗用咗, 勸你馬上報警, 重會幫你轉駁電話到公安局, 公安會將你嘅情況講到好嚴重, 有人攞咗你嘅資料去開户同洗黑錢, 過程中會想辦法攞到你銀行資料, 登入密碼等等, 之前已經有新聞通過, 同埋湯唯之前响大陸都係比人用類似手法呃過錢!! 一定要保持冷靜同小心保護個人資料!!

Ericmo    發表於 15-6-16 17:00
做隻快樂自由豬

子爵府

hashtag影視迷勳章

我頭先都收到呀,講咗一輪,係咁話駁條線去公安局,跟住我唔想再同佢講咁多,話要告我就告,香港警察到時自然會搵我,跟住對方即cut線

tsung    發表於 15-6-16 16:14
natjosejim    發表於 15-6-16 16:13

侯爵府

我上星期都收過

伯爵府

2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

我62上星期都收到,即刻打俾我問,我話你有無俾資料佢,好彩無,仲好叻叫佢寄返去大陸

大宅

畀面勳章

引用:如果係私人郵件,+佢會問你要個人資料,+跟住

原帖由 4305alice 於 15-06-16 發表
如果係私人郵件, 佢會問你要個人資料, 跟住會話比你知你嘅個人資料被盗用咗, 勸你馬上報警, 重會幫你轉駁電 ...
ic~~原來係咁

大宅

畀面勳章

引用:我62上星期都收到,即刻打俾我問,我話你有無

原帖由 edunpx 於 15-06-16 發表
我62上星期都收到,即刻打俾我問,我話你有無俾資料佢,好彩無,仲好叻收佢寄返去大陸 ...
62醒目

大宅

畀面勳章

引用:我頭先都收到呀,講咗一輪,係咁話駁條線去

原帖由 zoey_b 於 15-06-16 發表
我頭先都收到呀,講咗一輪,係咁話駁條線去公安局,跟住我唔想再同佢講咁多,話要告我就告,香港警察到時自 ...
都晤知佢地點拎到我地電話

子爵府

hashtag影視迷勳章

引用:Quote:原帖由+zoey_b+於+15-06-16+發表我頭

原帖由 kiko_chu 於 15-06-16 發表
都晤知佢地點拎到我地電話
係喎,係咪求其撞d電話

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

複式洋房

估唔到連順豐都有假冒電話...

珍珠宮

15週年勳章

伯爵府

育兒性格勳章

回覆:kiko_chu 的帖子

Thx.

水晶宮

呃個人資料

首頁

尾頁

跳至