自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

真心覺得,如果我係阿婆,無電腦咁,
係咪唔駛續約呢?!?!?

事情如下:

收到個SMS,話我個電話 plan 到期,
叫我打去了解下,
咁我咪打去羅,
聽左半個鐘音樂終於接通左個電話,
對方話我一定要係打入黎時打個電話密碼先可以幫我攪任何野,
我只記得成年前剛剛登記電話時係有登入過,
但完全無上心,
咁就話唔攪電腦啦,叫佢直接幫我續約。

點知佢話,一定要打熱線時打埋個電話密碼先可以攞到我資料喎!!
要攞番個電話密碼就要佢 send 個電郵比我,
然後我又要用電話收 sms,
然後又要登入設定等等等,
一聽就頭痛,
我就話唔攪咁多呢D,
我比個人資料你你幫我續約啦,
但佢又話唔得,一定要用電話密碼!!

咁我話,如果我無電腦又無電郵,係咪就唔續得約先!!
之後佢話「系統話你登入過喎!仲重設過密碼喎!!」

痴線,咁又點姐!!
我係唔想攪呀嘛!!!
我問佢,除左重設電話密碼仲有無其他方法,
佢話有,但又唔講係乜,
我追問佢,佢就話叫我攞身份証去門市,然後叫佢地 send 個密碼比我電郵(以下刪略)
痴線你係咪玩我呀!!咁有乜分別呀!!
Loop 左一輪佢都話只得呢個方法,
唉咁事是啦,你 send 比我啦!!!
點知仲未煩完。。。。

下面再續

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

無奈咁叫佢 send 番個密碼比我電郵,
set 個 ID 同密碼麻煩過乜,
又要英文又要數字都算,
數字唔可以連續三次重覆都算,
佢說明無話唔可以用「123」,
但我用左佢又出 error!!
根據佢D說明試左幾個 ID 同密碼都無啦啦出 error,
結果個ID同密碼 set 到我估下次再登入都應該唔會再記得!

入左佢,根本無講份約幾時完!!
搵左好耐都無續約個掣,(之前個客戶服務員話有得係電腦自己攪!!)
click 左更改合約就只有叫你比錢加野,
無得就咁續約!

嬲嬲地又打去熱線,
入左剛剛設定個電話密碼又地獄式咁等,
又半個鐘終於有人聽,竟然係叫我留低個電話話佢地未有人得閒處理,
即刻鬧鬼佢!!
之前聽左半個鐘電話等到有人處理接通左又話要先入電郵攪個電話密碼,
又話網上可以自己攪結果都唔鬼知邊到攪,迫住又要打過去,
而家又聽半個鐘電話就話唔得閒理我!!

最攪笑係佢話機主登記左係位先生,
先你個頭!我入到帳戶睇番係我個名,
你地之前入錯資料仲好意思問係咪我本人!!
(之前個電話中同個客戶服務員講左,但個位阿生都仲係唔轉番稱呼!)

嘈左一輪要佢即刻幫我續約,
佢又叫我去電腦到攪個死人電話密碼再打入黎,
個下我真係爆炸左!!!!

我剛剛打入黎咪打左個電話密碼羅!!
唔打點駁到入黎呀!!!
之前一個電話你地同事就係話要我攪個電話密碼所以我先攪左咁耐然後又要聽你D音樂!!
我而家打左你又話我未打,你係咪玩野呀!!!!!

嘈左一輪,終於續左約,佢仲話幫我個稱呼由先生轉左小姐,
咁我以為成件事完左啦,點知。。。

15分鐘之後又收到佢地電話,
係第二次個客戶服務員打比我,
話系統有問題,剛剛個「稱呼由先生轉左小姐」攪唔到,
要我攞個身份証去門市攪喎!!!

佢地係咪全部都痴線架!!!
我有時間去攞身份証去門市攪,
就唔駛比你地係電話玩左成個幾鐘啦!

meow_day    發表於 15-6-26 16:45

水晶宮

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:電話服務續個約都咁難!!!(好長)

邊個台?

識網友只限吹下水、交換下資訊、發揮網力,邊個認真就邊個輸。

複式洋房

回覆 shinku 的帖子

Smarxxxx台??

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

樓主應該講緊數碼X
我用咗8年都要分手,真係差到無朋友,又貴...4月一完約我即去門市,立即轉台

丫雅    發表於 15-6-26 16:03
wcpcelia    發表於 15-6-25 17:34

伯爵府

數X通????

佢地之前有叫過我SET PW, 都係講同一堆野... 話咩私隱...咩咩咩...只可以用PW 去認證....
但我仲未整過.....

咁我會唔會有同樣下場?

伯爵府

引用:回覆 shinku 的帖子Smarxxxx台

原帖由 pannymania 於 15-06-25 發表

Smarxxxx台??
應該唔係。。
士馬通。。係佢自己打嚟。叫我renew

伯爵府

pat510 發表於 15-6-25 17:18
樓主應該講緊數碼X
我用咗8年都要分手,真係差到無朋友,又貴...
我用左....19年

珍珠宮

pannymania 發表於 15-6-25 17:17

Smarxxxx台??
係!!!!痴線架!!!!!

公爵府

eeb 發表於 15-6-25 17:16
邊個台?
X 2

珍珠宮

Ronnym 發表於 15-6-25 17:18
數X通????

佢地之前有叫過我SET PW, 都係講同一堆野... 話咩私隱...咩咩咩...只可以用PW 去認證....
係呀,我都唔明,續個約都要又電郵又 sms 又電腦,
我問佢如果我無電腦咁點,
佢答我用電話都可以開個電郵喎!!!

珍珠宮

eeb 發表於 15-6-25 17:16
邊個台?
數碼X

伯爵府

wkpig166 發表於 15-6-25 17:18
應該唔係。。
士馬通。。係佢自己打嚟。叫我renew

我覺得似係佢WO~因為上次我打上台問野, 佢就係講樓主果堆野, 話佢地公司咩新POLICY...
要客人自己上網SET PW,要後問野都要PRESENT PW 先得
用咩ID 咩咩咩都無用, 因為連員工自己都睇唔到客人資料 (唔知有無錯啦)

SEND 過SMS 比我SET PW, 不過我禁岩 換左電話又無留返個SMS...

一直到而家無理過....................................

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

回覆:電話服務續個約都咁難!!!(好長)

剛收到屎 x 通 sms 話我合約到期 , 叫我打 21523958 續約 , 打極唔通 , 睇黎都要轉台

水晶宮

仲諗住下個月轉過去添...睇完樓主個post...

男爵府

引用:剛收到屎 x 通 sms 話我合約到期 , 叫我打

原帖由 simple430 於 15-06-25 發表
剛收到屎 x 通 sms 話我合約到期 , 叫我打 21523958 續約 , 打極唔通 , 睇黎都要轉台

...
我都收到,轉咩好?我比緊$9X一個月炸

雲母殿

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

咁搞法比我肯定著火

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

chanti 發表於 15-6-25 17:32
我都收到,轉咩好?我比緊$9X一個月炸
諗緊 , 有無 d 平平地PLAN ?

子爵府

回覆:shinku 的帖子

咁不要門市存在啦

水晶宮

首頁

尾頁

跳至