論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

佢之前係完約返去結婚,之後我都有叫佢返回做,但佢貪人工高去做有錢人。但有3個工人夾唔到。而家一年未完約。佢而家想break contract 返來,咁即係我要先申請,之後佢先resign 出境再來。信唔信得過,immigration 會否批。全部費用要我負責?

伯爵府

回覆:我舊工人係新顧主做得唔開心想返回做

咁個工人都幾識搵著數,去test water 依家唔like 搵返前僱主! 我就唔會請break contract。 佢咁貪, 唔guarantee佢會係你到做得耐。

侯爵府

回覆:brima 的帖子

唔好理佢,一係叫佢自己比錢

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

佢只見到錢, 你再請, 若再有人比多D, 咪又斷你約, 揾著你來攪.

象牙宮

brima 發表於 15-6-25 23:03
佢之前係完約返去結婚,之後我都有叫佢返回做,但佢貪人工高去做有錢人。但有3個工人夾唔到。而家一年未完 ...

受了挫折感, 知味道...也許乖D. 做好分工.
如果你正好沒工人, 之前合作又可以, 約法三章.
她 break 后, 你就去申請就是.

全部費用要我負責? 中介人怎么說? 她付她的. 你付你的.

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

男爵府

佢之前個約做得好好,一家4口都喜歡她。相比而家屋企件垃圾終日夢遊,個舊工人真是好10陪。
問題係我就係怕佢係咪一心一意返來做得長同埋費用問題。一陣我比曬錢佢突然反口咁點。係咪應該要佢出D

男爵府

引用:佢之前係完約返去結婚,之後我都有叫佢返回

原帖由 brima 於 15-06-25 發表
佢之前係完約返去結婚,之後我都有叫佢返回做,但佢貪人工高去做有錢人。但有3個工人夾唔到。而家一年未完 ...
I ll not let her come back unless u really like her la! Even allow come back I ll tell her to pay 50% agent fee! Don\'t give her too easy! U ll suffer

大宅

佢都幾著數~不過咁岩撞正你而家個工人唔好~同佢傾下,叫佢付出D, 否則佢番來都幾食住你,好似冇左佢唔得咁~

侯爵府

回覆:kaunty 的帖子

Right 50 percent also jetso her

伯爵府

我之前果個就係咁。我請返佢,第二次做左2個contract,即頭尾共6年多賓主關係,我又唔洗比長服,但最後個contract都係不歡而散,搵左空姐湊初生工,而為荀工,點知同新僱主因唔比睇電話吵大獲,話比我新工人知,我今次采佢都有味,佢以前响我度我隻眼開隻眼閉,佢擺個阿姐款好行,抵佢死。

男爵府

我會請返佢,最大原因係因為屋企果件真係超唔惦,做左一年都仲發緊夢,日日做錯野,唔會問你野成塊木頭咁,最大獲係帶女出街冇溝通,乜都話唔知,個女在街外突發事都唔通知。又唔識煮反。與其遅早都炒要請人,不如請返舊的都有一半機會唔使煩!

大宅

引用:我會請返佢,最大原因係因為屋企果件真係超

原帖由 brima 於 15-06-28 發表
我會請返佢,最大原因係因為屋企果件真係超唔惦,做左一年都仲發緊夢,日日做錯野,唔會問你野成塊木頭咁, ...
U pay all the agent fee?

男爵府

未開口問佢肯唔肯比

大宅

新工人好唔掂,最後換人都係要比agent 費,比我一定要返佢,同舊工人講,同佢一人一半睇下佢肯唔肯

大宅

如果你而家呢件好,就當然唔so 佢!
但如果你而家呢件唔掂,咁梗係請啦,夾得到唔係咁易!

子爵府

引用:佢之前係完約返去結婚,之後我都有叫佢返回

原帖由 brima 於 15-06-25 發表
你工人都幾識搵人著數搵人笨,貪人地人工高,果邊做得唔開心又食回草,你同佢講所有費用由佢負責睇下佢點

Mama likes you, Mama loves you, Mama adores you.

子爵府

引用:佢之前個約做得好好,一家4口都喜歡她。相

原帖由 brima 於 15-06-26 發表
佢之前個約做得好好,一家4口都喜歡她。相比而家屋企件垃圾終日夢遊,個舊工人真是好10陪。
問題係我就係怕 ...
實似熟賣熟

Mama likes you, Mama loves you, Mama adores you.

大宅

菲姐定印姐?斷約菲搞合約應該唔貴,$2000以下。

男爵府

菲律賓

公爵府

引用:菲姐定印姐

原帖由 熊寶寶樂園 於 15-06-28 發表
菲姐定印姐?斷約菲搞合約應該唔貴,$2000以下。
邊間agent咁平? pls pm me

首頁

尾頁

跳至