自由講場

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

全球迪士尼樂園將禁止旅客使用自拍棍。本港和法國巴黎的迪士尼樂園於七月一日,即下星期三起禁用;美國佛羅里達州和加州的迪士尼樂園下星期二起亦禁用,日本東京迪士尼在去年已實行新規定。迪士尼發言人指,自拍棍對旅客和工作人員造成安全問題,有旅客曾經在加州迪士尼樂園坐過山車時,突然取出自拍棍拍照,導致過山車要暫停運作一小時。迪士尼說,旅客進入樂園時,需要交出自拍棍,並在離開時取回。

珍珠宮

睇演唱會禁埋仲very good

侯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章

回覆:香港迪士尼下周三起禁用自拍棍

玩機動時收左先咪得
冇左神棍影唔到靚相

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

雖然我無用神棍,但如果話玩機動遊戲有危險,咪玩前唔帶嘢上身咪得。

好多人單拖帶小朋友去玩同影下靚相。

珍珠宮

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

子爵府

引用:玩機動時收左先咪得冇左神棍影唔到靚相

原帖由 IHateSummer 於 15-06-27 發表
玩機動時收左先咪得
冇左神棍影唔到靚相
但有D人吾自律,我見過工作人員要叫幾次都唔收自拍神棍,直到工作人員行去請佢收先願意收,令到全場只等佢—個才可以玩。

baby_chu    發表於 15-6-28 01:26

珍珠宮

牛年勳章 醒目開學勳章

多謝提醒,亞囡用埋今日.
七一入唔用得

水晶宮

我覺得用神棍影d相冇咁清同靚,你哋有冇呢個問題?

珍珠宮

牛年勳章 醒目開學勳章

引用:我覺得用神棍影d相冇咁清同靚,你哋有冇呢

原帖由 whywhite22 於 15-06-27 發表
手機問題

珊瑚宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

坐過山車時,突然取出自拍棍拍照<----好危險下哦

男爵府

引用:我覺得用神棍影d相冇咁清同靚,你哋有冇呢

原帖由 whywhite22 於 15-06-27 發表
唔會喎,超清
你有冇手震呀?有時支棍伸得太長可能令到影時手震,可嘗試用遙控㩒快門比較好,計時自拍的話可能到影嗰下啱啱震緊
同埋要識攞景角度,影到見到支棍就冇意思啦

大宅

其實有d人用時真係無理下其他人,前幾日去海洋公園,睇海洋劇場時,前面的少女就係拎住神棍舉起影相(定唔知拍緊片啦,總之都有一段時間),真係忍唔住同佢講影響緊坐係後面的觀眾

男爵府

如果自己帶住小朋友去確實幾方便 又唔駛麻煩人 講真 我叫人幫手影相都好怕會撞著個壞人偷部電話走 如果用得自律都冇咩問題呀

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 陪月勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

支持

水晶宮

引用:Quote:原帖由 whywhite22 於 15-06-27 發表

原帖由 jolly_momo 於 15-06-27 發表
唔會喎,超清
你有冇手震呀?有時支棍伸得太長可能令到影時手震,可嘗試用遙控㩒快門比較好,計時自拍的話 ...
我要用app影,結果影出嚟好矇,你要唔要用app影?

水晶宮

引用:Quote:原帖由 whywhite22 於 15-06-27 發表

原帖由 angelfan07 於 15-06-27 發表
手機問題
部手機本身影相好靚,用神棍個app影出嚟好矇

男爵府

畀面勳章

其實我贊成禁用的

如果唔係咁多人唔自律,都唔會越黎越多地方禁用啦
我都唔止一次俾人哋既掍打到

baby_chu    發表於 15-6-28 01:27
bbnono    發表於 15-6-27 19:42
greenpea    發表於 15-6-27 18:11

男爵府