懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

有人話最後期最痛, 但亦有人話後期唔洗忍可以痾出黎好爽。有人話十幾個鐘的陣痛最慘。。。真係唔知點。我會順產, 但好怕痛, 好驚!

別墅

回覆:大家覺得順產最痛係邊個階段?

陣痛係最痛架,因為想柯又唔柯得,要死忍難忍,反而入產房生得個陣唔痛,因為已經可以盡情地柯

funbi0816    發表於 15-7-7 21:08
bunnypim    發表於 15-7-2 10:10

水晶宮

fishybaby 發表於 15-6-30 00:59
有人話最後期最痛, 但亦有人話後期唔洗忍可以痾出黎好爽。有人話十幾個鐘的陣痛最慘。。。真係唔知點。我會 ...
未開夠所以未痾得但好想痾最辛苦,但我唔覺嗰種係痛。我成個過程唔覺十分痛。唔好驚,越唔驚越唔痛架。

victorian2015    發表於 15-6-30 12:44

男爵府

回覆:fishybaby 的帖子

一定係陣痛最痛,一世都記得!我痛咗三十個鐘先至生得出,由push 到bb出世反而唔痛,聯針都唔痛,陣痛真係死去活來。不過唔洗諗咁多,人人情況唔同,煮到埋嚟就食,只要諗住快啲見到阿b,咩痛都好快捱過㗎喇!

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

我生幾次都勁好彩唔算好痛。

第一次打左止痛針,中間咪痛醒幾秒,之後訓返,打針前既陣痛唔強烈。

第二三胎冇用止痛方法,未入院時陣痛都仲可以做家務湊仔,沖涼畫眉。最痛係最後1-2個鐘,唔可以痾出黎真係最苦。

push bb 時唔痛,因為要等佢痛之後出聲push,我專注響要生仔,唔得閒理痛唔痛。

樓主唔駛怕痛,專心用產前呼吸法可以止好多痛,帶隻錶或者用apps 去計陣痛,等自己分一分心都可以止痛。陣痛係痛但唔同俾刀界既刺痛,冇咁難頂。

我產後唔駛食止痛藥,反而因為痔瘡痛而唔想忍所以食止痛藥,所以一個人既意志力係可以頂得住陣痛。

大宅

引用:我生幾次都勁好彩唔算好痛。第一次打左止痛

原帖由 bosch 於 15-06-30 發表
我生幾次都勁好彩唔算好痛。

第一次打左止痛針,中間咪痛醒幾秒,之後訓返,打針前既陣痛唔強烈。
有得打針咁好?私家生?

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

kk-A- 發表於 15-6-30 05:22
有得打針咁好?私家生?
qe,不過7年前。

有得聞笑氣,我入左產房唔記得有呢樣野,不過果陣係半夜怕且冇得用無痛,姑娘主動叫我打止痛針。

大宅

引用:Quote:kk-A-+發表於+15-6-30+05:22+有得打

原帖由 bosch 於 15-06-30 發表
qe,不過7年前。

有得聞笑氣,我入左產房唔記得有呢樣野,不過果陣係半夜怕且冇得用無痛,姑娘主動叫我打 ...
止痛針打系邊?

大宅

畀面勳章

陣痛最難頂

大宅

我28號生完,我覺得係開到6~8度左右好急屎既時候…
講真又唔係叫痛,係有有舊頂住要出,姑娘唔比話你咁快柯會陰撕裂架…聽到好驚…所以要狂忍…忍係最辛苦,忍到d腳指,手要搵野揸,好自然咁大叫…
依家諗番好好笑

男爵府

引用:有人話最後期最痛, 但亦有人話後期唔洗忍可

原帖由 fishybaby 於 15-06-30 發表
有人話最後期最痛, 但亦有人話後期唔洗忍可以痾出黎好爽。有人話十幾個鐘的陣痛最慘。。。真係唔知點。我會 ...
全程都好痛,分唔到。
你驚都冇用,到時已經返唔到轉頭,唯有頂硬上

別墅

最後果下想痾但姑娘唔俾你痾果下最痛!但到真係生左出黎果下都係最爽
其實我應該算忍到痛果啲,我係由2度開到9度先叫姑娘過黎檢查!跟住直落產房生得,都係3~4個鐘到咋

大宅

去度急屎的狀態係咪唔再陣痛, 而係長期急屎感?

男爵府

DHA勳章

fishybaby 發表於 15-6-30 00:59

陣痛係最痛!!我痛左九個鐘
痛到我癲左甘係甘叫!不過叫係冇用既
打左支止痛針都冇用~
打係屎忽位,
支止痛針令我wing 下wing 下甘我覺得痛楚冇減過
想屙又吾屙得真係好辛苦!

大宅

我的育兒心得勳章 DHA勳章

陣痛啦,直頭癲左!後面已經痛到唔知做緊乜,記憶入面都係前面痛既感覺大D!

伯爵府

畀面勳章

我覺得一度,三度,個d最痛

大宅

淨震痛,又未生得

公爵府

引用:最後果下想痾但姑娘唔俾你痾果下最痛!但到

原帖由 Kyliekam 於 15-06-30 發表
最後果下想痾但姑娘唔俾你痾果下最痛!但到真係生左出黎果下都係最爽
其實我應該算忍到痛果啲,我係 ...
我覺得喺病房陣痛到最高峰最密係最痛苦,第一胎勁有想疴感覺,但姑娘話唔俾疴,果下勁天人交戰,我忍唔住偷偷疴咗一兩下 但唔知點解第二胎冇急到想疴嘅感覺,只係劇痛,但一落產房自己穿咗水冇耐就生咗,卸咗貨果下嘅爽難以用筆墨形容,真係來回地獄又折返人間諗返起入院生b嘅經歷猶有餘悸,其實小b快五個月了

公爵府

引用:Quote:fishybaby 發表於 15-6-30 00:59 有

原帖由 lolitaloves 於 15-06-30 發表
等我痛到極點失去理智時仲寄望打支止痛針有用,如果唔係推落產房,我實忍唔住要求打針,痛到癲咗!!

男爵府

DHA勳章

引用:Quote:原帖由+lolitaloves+於+15-06-30+發

原帖由 feifei_baby 於 15-06-30 發表
等我痛到極點失去理智時仲寄望打支止痛針有用,如果唔係推落產房,我實忍唔住要求打針,痛到癲咗!!

...
佢有部機仔綁係肚皮黎睇住子宮收縮情況

一宮縮個下部機有粒的仔好緊甘頂住我肚皮

我真係痛到想扯部機仔出黎

首頁

尾頁

跳至