烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

大宅

今日第一次整魚鬆,結果搞成咁
各位高手求解

用左魚骨腩,蒸煮搞散

日日好心情 , 期待小生命     

大宅

回覆:Jessicalee414 的帖子

因為屋企部麵包機冇果醬mode,所以白鑊抄,但係越抄越油越抄越油,一啲都唔乾身,最後仲抄衰左
一心諗住整比仔仔食……失望
各位,我係咪做錯步呢?點解咁嘅……

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆:失敗魚鬆 ~求解

我冇整過魚鬆,但成日整肉鬆,唔可以太大火,不斷反,再抓鬆,炒要乾身,你d魚肉有冇印乾水先炒?

花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

水晶宮

最關心BB問題熱投勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

回覆:失敗魚鬆 ~求解

我上次用三文魚,先放入焗爐,之後拆肉時會渣乾埋D油出來,先開始炒,愈炒就愈乾身。

你有無渣乾油先炒呀?

大宅

引用:我冇整過魚鬆,但成日整肉鬆,唔可以太大火

原帖由 rose-mag 於 15-07-01 發表
我冇整過魚鬆,但成日整肉鬆,唔可以太大火,不斷反,再抓鬆,炒要乾身,你d魚肉有冇印乾水先炒?

...
原來要印乾啲水先架

大宅

引用:我上次用三文魚,先放入焗爐,之後拆肉時會

原帖由 八婆仔@ 於 15-07-01 發表
我上次用三文魚,先放入焗爐,之後拆肉時會渣乾埋D油出來,先開始炒,愈炒就愈乾身。

你有無渣乾油先炒呀 ...
冇呀!

首頁

尾頁

跳至