自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

回覆:BB住院冇人陪

我大仔一歲留院我大住肚係咁喊同我媽輪住陪佢,我媽早上去,我下午至第二朝,到細b歲幾留院,我就留大仔去我媽度,自己廿四小時睇細b,好彩我姑奶,奶奶來比我返屋企梳洗再返醫院,真心覺得小朋友病左更需要父母在身邊

出世:3.52KG
1個月:5KG
2個月:6.06KG
3個月:7.28KG
4個月:7.69KG
6個月:8.7KG

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 畀面勳章

有啲父母要返工,真係無計!希望個啲BB快啲好返

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:家家有本難念的經,你點知人地背後咩原因!

原帖由 lambing 於 15-07-03 發表
家家有本難念的經,你點知人地背後咩原因!
yes

總有離別的時候

伯爵府

引用:我唔會走,最多有人接力,返屋企沖完涼即飛

原帖由 mulan1985 於 15-07-03 發表
我唔會走,最多有人接力,返屋企沖完涼即飛去醫院,試過3日無人有時間接力,我3日無沖涼

...
咪好有人接力。

伯爵府

引用:我大仔一歲留院我大住肚係咁喊同我媽輪住陪

原帖由 shop_baby 於 15-07-03 發表
我大仔一歲留院我大住肚係咁喊同我媽輪住陪佢,我媽早上去,我下午至第二朝,到細b歲幾留院,我就留大仔去 ...
有人接力,已經好好。
見過連續9日,都係1個媽媽日夜 無人接,原來,佢尚有個bb 孖的,佢老公湊,無親人幫手。

男爵府

7年前了,我仔5個月時入過院3日,頭兩既我地都有輪流陪伴。最後一晚姑娘見我地好累,都叫我地返屋企休息,明天一早來仲好。

machuchu

男爵府

唔係一定要有大人睇的嗎??

公爵府

引用:Quote:原帖由+Joball+於+15-07-03+發表係非

原帖由 咖央 於 15-07-03 發表
我仲白痴,我以前第一次bb入院無經驗,憑我三十年前自己仲係小朋友時入院嘅回憶,以為bb住院有姑娘睇 ,家 ...
我初頭都以為兒科姑娘會幫手
但太忙

BB喊,姑娘安撫下,跟住佢要食飯,姐姐話除非你帶埋食飯,如果唔係放低佢la

公爵府

引用:唔係一定要有大人睇的嗎??

原帖由 hazelnutcake 於 15-07-03 發表
唔係一定要有大人睇的嗎??
不是

公爵府

引用:我大仔一歲留院我大住肚係咁喊同我媽輪住陪

原帖由 shop_baby 於 15-07-03 發表
我大仔一歲留院我大住肚係咁喊同我媽輪住陪佢,我媽早上去,我下午至第二朝,到細b歲幾留院,我就留大仔去 ...
其實有家人support 好重要
好彩大仔有99睇住ja

公爵府

引用:有啲父母要返工,真係無計!希望個啲BB快啲

原帖由 MC(TIGER) 於 15-07-03 發表
有啲父母要返工,真係無計!希望個啲BB快啲好返
明白嘅
只不過冇諗過姑娘姐姐真係咁忙
八張床,得兩個BB咋

珍珠宮

前兩年細仔入院一星期,出院後連我都病埋,又入院一星期

珍珠宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我都見過咁啲CASE, 隔離床的BB應該得幾個月大, 無大人陪, 係咁喊, 喊到夠鐘, EE有時間比奶佢飲至收聲; 一陣又喊, 喊到姑娘抽到時間去幫佢換片(成個PAT PAT都係), 面仔都整到損晒(我哋只可以留意佢多D, 幫佢禁下鐘叫姑娘/EE睇下佢咩事)

公爵府

引用:我都見過咁啲CASE,+隔離床的BB應該得幾個月

原帖由 小肥楊 於 15-07-04 發表
我都見過咁啲CASE, 隔離床的BB應該得幾個月大, 無大人陪, 係咁喊, 喊到夠鐘, EE有時間比奶佢飲至收聲; 一陣 ...
所以有時候要厚多士,希望幫到下!

禁止訪問

大宅

認識瑞士牛牛第二回

我BB之前住院,隔離床個B喊咗成半個鐘,喊到撞頭埋床欄,啲姑娘都話唔使理佢,睇到我都好心痛

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

引用:私家?公立一定要陪喎

原帖由 Wildlly 於 15-07-03 發表
私家?公立一定要陪喎
不是

上次細囡入公院(3星期),見到兩個小朋友長期無大人陪,其中一個媽媽已經棄養,我99講小孩的爸爸來e院都是拎物資和打機,時間好短,而我咁耐無見過佢爸爸

珍珠宮

引用:7年前了,我仔5個月時入過院3日,頭兩既我

原帖由 machuchu 於 15-07-03 發表
7年前了,我仔5個月時入過院3日,頭兩既我地都有輪流陪伴。最後一晚姑娘見我地好累,都叫我地返屋企休息, ...
而家啲姑娘睬我都傻。半夜床單污糟了,搵人換都無,連啲床單喺邊我都搵左好耐,最後自己換,自己抹地

大宅

我大女7個月入醫院我大住肚都陪足我女4日.我一步都唔敢行開

伯爵府

我女試過4個月入公院,我和老公都返工,我們出動哂親戚朋友幫手接力先得,我們放工就趕去接手,住一星期,累到大人死左

首頁

尾頁

跳至