跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有冇人知道點先知自己個區要唔要借隔離區既小學學位呢?點樣先知自己個區夠唔夠學額,同超幾多呢?

別墅

引用:有冇人知道點先知自己個區要唔要借隔離區既

原帖由 AFT 於 15-07-06 發表
有冇人知道點先知自己個區要唔要借隔離區既小學學位呢?點樣先知自己個區夠唔夠學額,同超幾多呢?

...
可以上教育局網頁睇:
http://www.edb.gov.hk/tc/edu-system/primary-secondary/spa-systems/primary-1-admission/school-lists/index.html
click入去74區學校名單內要向72區學校借位

別墅

回覆:小一派位借位問題

都借好多間

複式洋房

回覆:ccchub 的帖子

我係73區的,係咪啫係唔係個list到就唔會派到?

別墅

引用:我係73區的,係咪啫係唔係個list到就唔會派

我係73區的,係咪啫係唔係個list到就唔會派到?
73區今年無,唔難保出年多人都要借位

複式洋房

回覆:ccchub 的帖子

點先知出年73區夠唔夠位啊?

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

引用:點先知出年73區夠唔夠位啊? +

點先知出年73區夠唔夠位啊?
要過左第一輪自行教育局先計到, 因為之前冇人會知道搬出搬入的情況, 又或者幾多人會去左私學直資, 就係因為咁中間便需要時間去籌劃

birth 5.3lbs
1M 7.9lbs ; 2M6D 10.8lbs ; 3M4D 11.5lbs ; 4M8D 13.78lbs ; 1Dto5M 14.7lbs ; 6.5M 16.2lbs ; 9M 16.5lbs ; 10M 17.8lbs ; 13M 19.2lbs

大宅

好媽媽勳章

2015-16嘅73網,之前公怖係要借39個天水圍位!

複式洋房

回覆:piglet0529 的帖子

阿仔又冇分,好怕阿仔唔知派左去邊。

男爵府

畀面勳章

73今年已經有借位
宜家唔會知,要等第1輪啲人報晒地址先,當第1輪派完,之後會喺第2輪公佈啲學校仲有幾多位,計過唔夠位就會連72區借位嘅一齊出

大宅

唔人知嘅!今年小一派位第一輪自行結束都未知,真係要到大抽獎果時先知邊間學校幾多個位,二區需唔需要借位,借幾多。(需要參加大抽獎的學生會收到居住區學位餘額的一封信)

首頁

尾頁

跳至