懷孕前後

跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

今天過了十分恐怖的一個早上.....

便秘無離開過我,我已食好多高纖維食物,但都好難去

今朝有便意,於是去公司個單人廁所,結果完全去唔到,我一用力就想嘔,又唔敢太大力,但便便已到門口只係出唔到,體積應十分大而硬所以出唔到。

我想放棄唔去又唔得,因頂實左,我整個人都不停標冷汗,腳浮,要人扶先行到,面色都變埋。

最後同事要扶住我搭的士回家,但我根本坐唔到,因塞到好痛好痛....

返到屋企再試,試左15分鐘終於去到,好恐怖好恐怖,去到之後整個人好暈,滿天星,睇野都睇唔清....

點知第二個問題來了,塞實沖唔到廁,廁所泵都無用,仲爛埋,依家廁所好恐怖,老公要下午請假回來解決....

依家仲暈緊

翡翠宮

你下次試下食火龍果或者飲西梅汁喇,暈嘅話就休息下,廁所等C6去搞

瑪瑙宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

引用:今天過了十分恐怖的一個早上.....便秘無離

原帖由 iamsosad 於 15-07-07 發表
今天過了十分恐怖的一個早上.....

便秘無離開過我,我已食好多高纖維食物,但都好難去
一日分三次吃生果,每次吃一個橙,keep住日日甘吃,好D就每日2次生果la,今次得左,怕下次又甘,知麻

別墅

回覆:痛苦的半天...

有時我柯唔出會起身 等d腸郁下 之後再柯 不過聴你咁講 好恐怖好驚

大宅

好大鑊,多到連廁所都塞埋🙈🙈
西梅汁開水當水飲得唔得呀?難得清左唔好再比佢塞返,如果都唔得去睇醫生叫佢地開「草餅」啦

男爵府

要痾又痾唔出,好似卡住一半係最難受!你搵醫生開d草餅又好、纖維粉都好,俾你旁身吧!

男爵府

我頭先暈到講野都震同無力,係成個人震...
真係差啲喺廁所暈左
啲同事話送我去急症室
因為我真係面色都變埋
又不停標冷汗
但我唔通同人講「我痾唔出屎咋...」
但佢地見我係真係差啲暈左
整個人都震
要人扶
扶住都唔太行到咁,腳浮浮,好誇張...
我落的士時
勁驚行唔到上樓
真係好恐怖
醫生話要生左先會好啲
依家亞仔扎住我啲腸

別墅

真係超級恐怖既經驗,最慘要就住就住唔敢用力,我今晚都試下食西梅,再咁秘落去唔掂

大宅

好快到大直路,頂住!!!!!!!

別墅

我上星期四晚同妳一樣痾唔出,但我結果慘痛過妳。我半夜12點幾一到到2點都痾唔出,最後我以非常核突手法完事(P.S.真係超嘔心,所以唔想講)。但完事後發現下身腫晒,坐都坐唔到,仲有血添!
第二朝我剛好要產檢,因下身腫晒,腳又好痛,所以行到超辛苦。之後同助產士講,佢講孕婦大多都會甘,因為太大力“老”大便,以致陰部靜脈曲張所以腫佐一舊!真係腫到嚇死人……
最後姑娘教食木瓜/乳酪, 唔得先飲埋西梅汁。
佢仲話草餅,橙粉對我們孕婦幫助唔大,所以開俾我都無用!

男爵府

開心吸收勳章

不如試吓沖蜜糖水飲吖~

大宅

我都試過類似
但就係由肚劇痛開始,
普通痛係柯唔出
有日直頭係:(一直肚劇痛)嘔完一陣,肚柯(痛到叫左出聲,手軟腳軟,要手握門鎖,控制住上半身),柯到以為唔柯啦,同時嘔(即叫老公拎桶比我嘔)。之後都以為柯完,但肚痛無停過,點知係床上休息時覺得又要柯,即再去廁所,今次柯到要扶住老公身,先夠力氣頂住。

同時嘔同柯又痛,真係有種生仔既feel
(雖然未生過,第1胎)
但聽啲jm講,生仔係會柯埋便便

個次完全消耗哂我體力,又暈又成
手軟腳軟

我依加都係一日2水果,或1果汁1水果
醫生話盡量2日柯1次

個次,嚇親我老公

大宅

我都試過,但柯唔到唔好用力柯,醫生話過一次半次金油泵係用得既,我宜家每日起身飲杯暖暖地熱熱地既一大杯水,每日食火龍果同奇異果,有時食橙,so far暫時隔日或日日都可以,之前我係超級便秘怪,

大宅

我都試過便秘塞住門口,行又唔得,坐又唔得,企都唔得果種辛苦。有次頂唔順仲要去急證室。

大宅

買加拿蘋果仔,洗乾淨連皮食,再配搭其他生果,如橙,提子,啤梨,奇異果,再加訓前一杯奶,對我好有用

男爵府

我第一胎都試過,真係好慘好辛苦,塞住唔上唔落,肚痛想痾又痾唔到,係公司來來回回廁所幾次,坐好耐都出唔到,最辛苦係頂住係個出口唔出唔得,返埋位坐都唔舒服,頂住

侯爵府

飲多啲水 唔係嘅纖維只會令你仲便秘

大宅

飲多d 水
下午茶食蘋果或早餐飲乳酪
現在隔日有得去

拜託~請給我一點呻的空間
如若連這小小的空間也沒有
那麼真的一點發洩空間也沒有

大宅

我都試過一次,簡直慘到好似生仔咁
願主給你健康快樂的童年

男爵府

唉,依家個肚仲係有啲陰陰肚未去完咁...

希望今日唔會重蹈沉日咁恐怖既覆轍

首頁
12345...6

尾頁

跳至