自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:美國計重量only,日本計體積重。因為我找不

原帖由 tingdong 於 15-07-27 發表
美國計重量only,日本計體積重。因為我找不到日本只計重量的公司。我都是試吓咋,好在2對jelly beans 只是$ ...
$56咋?抵喎!以前用tenso買少少嘢都$200-300運費加手續費,貴到冇朋友!

侯爵府

笑得好勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛

tingdong 發表於 15-7-27 21:16
http://www.jelly-beans.co.jp
做緊折幾抵,可惜好多斷碼..........

大宅

引用:Quote:原帖由+tingdong+於+15-07-27+發表美

原帖由 tassiepig 於 15-07-28 發表
$56咋?抵喎!以前用tenso買少少嘢都$200-300運費加手續費,貴到冇朋友!
其實計體積重很危險!所以我都是小小地試吓。若有計實重的我都想找吓......

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章

Lotpost我有用開, 真係計實重, 好抵
到貨又有SMS

我之前用開buyxxxship,都唔夠呢間方便同抵

不過, 佢個美國地址應該係有少少怪, 郵件試過遊好耐先到(USPS), 所以我而家會寫明 Please use the exact address provided and not to use any suggested address

大宅

引用:Lotpost我有用開,+真係計實重,+好抵到貨又

原帖由 mickey2013 於 15-07-28 發表
Lotpost我有用開, 真係計實重, 好抵
到貨又有SMS
入倉快唔快?大概幾多日到港?我剛試左單shipbax, 十問九唔應,成1-2日後先顯示已入倉。

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章

alpaca 發表於 15-7-28 15:05
入倉快唔快?大概幾多日到港?我剛試左單shipbax, 十問九唔應,成1-2日後先顯示已入倉。

...
我個間shop 8/7寄出USPS, 21/7就收到lotpost SMS叫我選取貨地點,22/7我就係灣仔攞左貨, 都算幾快

大宅

引用:Quote:alpaca+發表於+15-7-28+15:05+入倉快

原帖由 mickey2013 於 15-07-28 發表
我個間shop 8/7寄出USPS, 21/7就收到lotpost SMS叫我選取貨地點,22/7我就係灣仔攞左貨, 都算幾快 ...
都ok, 美國本土都要成個星期先到啦

大宅

引用:美國計重量only,日本計體積重。因為我找不

原帖由 tingdong 於 15-07-27 發表
美國計重量only,日本計體積重。因為我找不到日本只計重量的公司。我都是試吓咋,好在2對jelly beans 只是$ ...
$56是計實重定體積重?

男爵府

回覆:有冇人用過 樂郵 lotpost?

日本的話,jshoppers 計實重only

男爵府

hashtag影視迷勳章 玩具勳章

回覆:tingdong 的帖子

$36兩對鞋好抵喔
我試過買3對鞋寄船都要3XX!

大宅

引用:+本帖最後由+xww2006+於+15-7-27+07:58+編

原帖由 xww2006 於 15-07-27 發表

用過佢集運台灣都ok,快,自取點就腳
今日拿美國玩具1.1磅,計了2磅!我覺得有DD 取巧 (因為FedEx 明明寫2磅)。不用都是平的美國集運。

大宅

引用:Quote:原帖由+xww2006+於+15-07-27+發表本

原帖由 tingdong 於 15-07-29 發表
今日拿美國玩具1.1磅,計了2磅!我覺得有DD 取巧 (因為FedEx 明明寫2磅)。不用都是平的美國集運。

...
FedEx 明明寫1 磅

大宅

引用:$36兩對鞋好抵喔我試過買3對鞋寄船都要3XX!

原帖由 bebebei 於 15-07-29 發表
$36兩對鞋好抵喔
我試過買3對鞋寄船都要3XX!
咁貴?日本嗎?

珍珠宮

BK Milk勳章

回覆:有冇人用過 樂郵 lotpost?

啱啱註冊左lotpost,等緊收貨,希望順利到港啦

男爵府

hashtag影視迷勳章 玩具勳章

回覆:miffy417 的帖子

係,不過我又衰...買platform鞋,又重又大大個鞋盒

伯爵府

2023年兔年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

xww2006 發表於 15-7-27 07:54
用過佢集運台灣都ok,快,自取點就腳
但日本要計體積重,未敢試住
另外唔好處在於不足1磅按1磅計,買4件bra ...
其實這間是不是即係 "多寶集運"?
我見個自取點地址一樣, 同埋之前又有 SMS 腥來叫我開戶口(我淘寶時都會用多寶自取的, 所以佢地會有我電話)

珍珠宮

2024年龍年勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

引用:我用過Lotpost+,很好的。我買了2對曰本jell

原帖由 tingdong 於 15-07-26 發表
我用過Lotpost ,很好的。我買了2對曰本jellybeans 鞋,total 只是$56 運費。很好的!👍

...
56蚊兩對,你好抵

我平時用開的一對都66,自提點又吊腳,呢間見自提點好近我,值得一試

大宅

引用:啱啱註冊左lotpost,等緊收貨,希望順利到

原帖由 sfccwy 於 15-07-29 發表
啱啱註冊左lotpost,等緊收貨,希望順利到港啦
你買日本嘢嗎?
我仲心大心細,想買少少衫試下

大宅

回覆:有冇人用過 樂郵 lotpost

大家小心用,盡量唔好寄貴野,因懷疑佢會拆開黎睇,點解我會咁講,大家買開美國amazon 都知包裝一定好穩陣,入面既貨,係唔會飛黎飛去,當我第一次用呢間集運收貨時,除左發現盒面無晒美國速遞公司label 之外,個tracking no 仲要用雙頭筆手寫係盒面,入面兩件貨,好似金魚咁游黎游去,我只係買左3本小說加一塊b5 size 既手寫板,佢竟然用個焗爐咁大既
Size 載住我d 貨,最衰我無影低,唔係我一定追問原因,最後推斷佢換左我個盒既原因,係因為amazon 早排做優惠,訂書同電子產品會用印有minions 紙盒出貨,宜家我都唔敢用黎貴野,只係會用黎訂衫

珍珠宮

2024年龍年勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由+sfccwy+於+15-07-29+發表啱啱

原帖由 tassiepig 於 15-07-30 發表
你買日本嘢嗎?
我仲心大心細,想買少少衫試下
我收左第一次日本貨,3對大人鞋90蚊

首頁

尾頁

跳至