自由報料

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

引用:大家小心用,盡量唔好寄貴野,因懷疑佢會拆

原帖由 bata 於 15-08-16 發表
大家小心用,盡量唔好寄貴野,因懷疑佢會拆開黎睇,點解我會咁講,大家買開美國amazon 都知包裝一定好穩陣 ...
你講完我好驚,我有兩單美國貨未到我收

一單小朋友鞋唔太貴,幾百蚊

另外一部Dyson

複式洋房

我同朋友都用過,佢話每個星期出兩次送到香港,但送到倉成個星期先話送黎香港,加埋成個時間差唔多要3個星期。平都算平,不過你要等得囉。所以試過一次都係用番buyxxxship。

男爵府

想問下,大家有無用它係CARTERS買野,我入完地址,LOAD返出來時,個地址由「204SD」變成「204」,無左SD係尾..有無問題??謝謝﹗

洋房

由日本寄過泥計體積重,但無repack服務,小小野都可以收得超貴

別墅

請大家不要用這間樂運lotpost,我在日本訂了2隻CD和2個A4 file
樂運那邊要求收取960HKD多的運費。
間公司電話同whatsapp長期不通,我已做了放棄那件貨的心態了。
用from japan或tenso都比它好!!!!

大宅

回覆:tassiepig 的帖子

我用過,係台灣寄東西回港

我覺得有些不老實。不似計實重。產品重量估重左。我在台灣寄傘回港,有重量標示約600g,lotpost收我2lbs。有不足500g計1.5lbs。

大宅

回覆:fungting21 的帖子

我都用咗呢間,見到送咗貨到日本倉,但都唔update 系統,仍然keep 住未到倉,whatsapp 應咗我兩日,今日開始唔覆,我都唔知點算?想去消委會投訴佢,公報其名,唔好再欺騙人。

別墅

Lotpost我用左5-6次,貪佢美國免稅又實重,就算而家加返價都算平,但service,速度都一般,電話冇人聽,whatsapp好耐先覆,入倉update status好慢,運送速度都慢。我用過美國集運最好又最大規模嘅係buyipee,日本我都用佢,時間穩定,跟得好足,但價錢較貴。

複式洋房

我係11月16日係日本amazon 買左一個背囊,透過樂郵寄返香港。

經過今次之後以後都唔會再用佢,因為客戶服務認真差。

首先,係落左單之後遲遲係會員網站都未更改貨品狀態,係後來透過whatsapp問,佢地先答話20號貨物會到港。

另外,件貨返左黎之後,我發現個紙盒壓到扁哂。如果係以體積重收費,咁係咪應該好好keep 住成件貨呢?

11月24號開始,我多次以致電同whatsapp 既方法嘗試搵佢地問下,但係佢地都係得個拖字,次次whatsapp 問親佢地都話要問下經理先。

打電話過去,電話長期都冇人聽一係就唔通。

直到12月2號佢地第一次回覆話係運送中的確使用左呢個尺寸而壓扁可能係運送中間壓到。

咁如果係運送中間壓到,咁我件貨既體積重咪應該小過佢量度既size?

我再次希望佢地經理回覆。

12月7號,佢地終於覆我話空運過程難免會壓到,即係話用得佢地服務就預左個packing 唔洗要?

果日之後,我多次以電話,whatsapp 既方法黎搵佢地,不過佢地不但冇覆whatsapp 仲冇聽電話。

今次既分享希望各位係用樂郵之前諗清楚,預左件貨有咩問題會好難搵到佢地。

珍珠宮

引用:我係11月16日係日本amazon+買左一個背囊,

原帖由 mon159 於 15-12-22 發表
我係11月16日係日本amazon 買左一個背囊,透過樂郵寄返香港。

經過今次之後以後都唔會再用佢,因為客戶服 ...
佢整唔見左我份日本件,不知所謂,whatsapp唔覆,日日大話冚大話,拖我一個月啦,係佢fb 出post問仲block 埋我,你唔係身有屎洗鬼驚我呀

珍珠宮

引用:我係11月16日係日本amazon+買左一個背囊,

原帖由 mon159 於 15-12-22 發表

經過今次之後以後都唔會再用佢,因為客戶服 ...
你都只係個盒扁左,仲有得收,我係連貨都無埋,卡數仲要找,好難唔火滾,真係好想知到底可以點投訴呢間野

洋房

我在一月初經樂郵 由日本寄東西回HK, 但又是一直都收不到, 還要一直找不到人, 在FB問, 他們還刪去我的POST和封鎖我, 現好迷茫....有人成功追回不見了的東西嗎?

如果直接去他們公司追他們, 會否有幫助?

珍珠宮

引用:我在一月初經樂郵+由日本寄東西回HK,+但又

原帖由 yanchunchuchan 於 16-01-20 發表
我在一月初經樂郵 由日本寄東西回HK, 但又是一直都收不到, 還要一直找不到人, 在FB問, 他們還刪去我的POST ...
11月日本郵便顯示已收貨,一直都話黎緊、追緊、有同事幫你揾緊,12月尾才改口承認唔見件,但佢地好叻架,話係日本倉唔見不是樂郵唔見,叫我send晒所有我同店鋪之間confirmation 話同我申請賠償,一個月啦賠條毛咩

Whatsapp 選擇性覆

Fb delete post and blocked

洋房

Mimmy 發表於 16-1-20 12:45
11月日本郵便顯示已收貨,一直都話黎緊、追緊、有同事幫你揾緊,12月尾才改口承認唔見件,但佢地好叻架,話 ...

好似呀, 佢而家叫我SEND買左D咩的相比佢....我覺得好奇怪囉....但我一直用由台灣寄HK, 又沒事WOR...我試過打到過去日本個邊問, 可惜佢地聽唔明英文, 又叫我問返HK...

珍珠宮

引用:Quote:Mimmy+發表於+16-1-20+12:45+11月日

原帖由 yanchunchuchan 於 16-01-21 發表
好似呀, 佢而家叫我SEND買左D咩的相比佢....我覺得好奇怪囉....但我一直用由台灣寄HK, 又沒事WOR...我試過 ...
最後就不了了之

Close file

洋房

Mimmy 發表於 16-1-21 14:30
最後就不了了之

Close file
所以我有諗過, 係咪應該上去佢公司問.....個個都不了了知, 佢地都幾唔洗負責任嫁wor....

珍珠宮

引用:Quote:Mimmy+發表於+16-1-21+14:30+最後就

原帖由 yanchunchuchan 於 16-01-21 發表
所以我有諗過, 係咪應該上去佢公司問.....個個都不了了知, 佢地都幾唔洗負責任嫁wor....
...
我估你上去都無用無人理你

複式洋房

我都因為人地介紹搵佢地寄左野, 件貨明明到左幾日都仲係顯示未入倉, 想搵個人答下都冇, 渣Whatsapp電話果個根本唔係撈緊野, 覆到就覆, 覆唔到就算, 呢D公司仔唔多掂, 隨時寄過去貨都冇埋都追唔番, 寧願俾貴少少搵第間, 下次唔會再用.

複式洋房

Mimmy 發表於 15-12-22 19:35
佢整唔見左我份日本件,不知所謂,whatsapp唔覆,日日大話冚大話,拖我一個月啦,係佢fb 出post問仲block ...
我同你一樣!!俾佢整唔見件日本貨, 好耐3成個月!!
成日追親就話問問日本倉 (當然係無reply la)
之後忍唔住上佢facebook留言, 全部delete加block我!! 我懷疑佢連我whatsapp都block埋!!
所以叫我朋友追, 追到我話報警, 就話一星期內退貨款!!
我即刻俾account no佢
過左一星期再問佢,佢竟然答我要開cheque!!!!! 問返我全名!!
我之前用2過次, 以為ok點.......知係黑店!!!!!!!!!!!!!!

首頁

尾頁

跳至