夫婦情感

跳至

首頁
23456...8

尾頁

侯爵府

回覆:【真人真事改編】一生所愛 (Updated 第6回)

珊瑚宮

BK Milk勳章

引用:番毛

原帖由 annaannawaifan 於 15-07-09 發表
番毛
番毛???

珊瑚宮

BK Milk勳章

留鴨毛兩條

大宅

引用:留鴨毛兩條

原帖由 jessica0768 於 15-07-09 發表
留鴨毛兩條
先毛

禁止訪問

別墅

留毛~

大宅

大宅

追~

男爵府

引用:Quote:原帖由+SVbaby+於+15-07-09+發表真人

原帖由 wai_1981 於 15-07-09 發表
咪甘大聲啦Baby!

我地自己知好啦。
Sorry大聲左少少⋯
男神你快D update啦!膠唔膠都追架

tansyneko    發表於 15-7-10 10:30

大宅

引用:Quote:原帖由 wai_1981 於 15-07-09 發表咪

原帖由 SVbaby 於 15-07-09 發表
Sorry大聲左少少⋯
男神你快D update啦!膠唔膠都追架
Baby哩排甘少見到你既,你去左邊度浦,預埋我呀嘛

大宅

原來係媽媽生

男爵府

引用:Quote:原帖由+SVbaby+於+15-07-09+發表Sorr

原帖由 wai_1981 於 15-07-10 發表
Baby哩排甘少見到你既,你去左邊度浦,預埋我呀嘛
蒲咩丫⋯蒲響工作中

男爵府

大宅

BK Milk勳章

難怪女方睇人咁叻

珍珠宮

開心吸收勳章

下班後,阿龍急飛車到PINKY家,除咗想問明一切之外,亦因為大過想念PINKY...其實阿龍知道自己有幾愛PINKY的,阿龍就一嗰一種只要愛上一個人就會忠心不二嘅男人,佢亦知道自己離唔開PINKY,但因為呢個事實來得太突然,佢真係一時唔知點應對。

「你返嚟啦?」PINKY先開口

「嗯...」阿龍默然不語希望PINKY會主動交待一切

PINKY上前摟著阿龍,以往阿龍會緊緊抱著PINKY,但今次佢雙手係垂低...

「你係唔係想同我分手?」PINKY問

「點解妳一早唔講?」阿龍

「正如我係電話所講,我有得揀咩?我乜都唔識,而且我由細到大身邊嘅都係呢一類人,我可以點?如果你想分手,你走啦...」

其實阿龍知道自己係唔會走,而且面對一個見慣世面同懂得男人心理嘅女人,阿龍就如PINKY嘅囊中之物。而PINKY亦深知面前嘅係一個不可多得嘅乖乖仔,自己嘅身世有幸得到一個咁樣嘅男人去愛自己,試問又點會唔愛?

一陣沉默之後,PINKY吻阿龍,而阿龍心裡面嘅怒氣亦稍為緩和了...呢件事件似乎暫時平息了。的確以PINKY一個冇一技之長,讀書又唔多嘅女人,要維持生活及孩子優質生活來講,似乎冇乜辦法,而阿龍從嗰日起亦幫PINKY負擔起部份生活嘅開支...

之後佢二人又回復以往嘅恩愛同生活,但對得一個人耐,自己嘅真性情同習慣都會慢慢浮現出來,PINKY亦唔例外...

一晚,二人如常在CLUB會合,大家同朋友們愉快咁飲酒吹水,但忽然當中幾個人消失了,當中包括PINKY,阿龍甚為著緊咁搵PINKY,打電話亦冇人接聽,阿龍心裡嘅不安又再次油然而生...於是四處問人有冇見過PINKY,終於有人話見到佢哋幾個人入咗VIP房.......

To be continued...
百花叢裡過,片葉不沾身。

大宅

真假都好當故事睇.

阿龍太天真, 以為可以打救PINKY.

PINKY以前一定有接客, 如果唔係有咩客路做媽咪.
佢過慣奢華生活, 一定會搵個比倒呢種生活佢嘅人,才會真正停下來.

大宅

劇本有D似"停不了的愛" 延續編

大宅

引用:Quote:原帖由 wai_1981 於 15-07-10 發表Ba

原帖由 SVbaby 於 15-07-10 發表
蒲咩丫⋯蒲響工作中
好過我啦,湊住個百厭妹,做鬼都唔靈!

珍珠宮

開心吸收勳章

阿龍甫一打開VIP房嘅門,眼前幾個男女有的吞霧,有的在吸食枱面上白色粉末...看在眼裡都應該知道發生緊乜嘢事!PINKY見到阿龍似乎不以為意,未知是否受毒品影響。

PINKY又一次傷了阿龍的心,究竟PINKY過緊嘅係乜嘢生活?仲有幾多嘢佢係唔知,阿龍內心亂作一團,怒火已蒙蔽了一切。阿龍上前一手掃了枱上嘅粉末,一手將PINKY拉走。突如其來嘅事令PINKY突然清醒過來,不斷想掙開阿龍...

「你放手呀,你放手呀!」

PINKY嘅呼叫驚動了幾個「睇場」,一干人已經向阿龍處走去...PINKY見狀恐怕阿龍會俾人打一身,於是急忙擋著...「誤會誤會...冇事發生!」跟著將阿龍帶離現場,上車回家。

途中二人沉默不語,直至入屋後阿龍再按奈不住怒火!但阿龍雖然怒不難歇,但亦冇向PINKY動粗,只係自殘式地揮拳打牆,打得兩手腫了,牆上亦沾有血漬。

此時二人都崩潰了,PINKY從後環抱著阿龍,用力將阿龍拉開阻止佢繼續自殘!

「停呀!停呀!唔好再打啦!我應承你我戒,我唔再食啦好嗎?」

其實時值夜深,而且經過一輪激烈嘅爭執之後,其實已經好攰...二人已經冇力了,坐在地上崩潰地哭作一團...

經過此事之後PINKY似乎真的有所改善,陪伴响阿龍身邊嘅時間多咗,亦會多咗打俾阿龍「報到」日子似乎好起上嚟,呢段時間係自佢哋初相識以來最寧靜安穩。

直至某一日...

To be continued...
百花叢裡過,片葉不沾身。

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

首頁
23456...8

尾頁

跳至