夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

開心吸收勳章

已經整整一年啦,阿龍亦未能從PINKY死去嘅傷痛中走返出嚟...每晚都去飲酒麻醉自己,呢一間CLUB實在有太多二人嘅回憶,如果可以的話,相信阿龍真係希望長醉於此。

其實當成為一個地方嘅熟客,伙記們都會對熟客嘅事略知一二,阿龍嘅事亦唔例外,由經理至廁所所長都知道。

今晚阿龍又飲得腳步浮浮咁去廁所嘔...平日阿龍除咗會俾小費所長基本上都冇乜兩句,但所長一職可以話看盡男廁嘅眾生相,今晚睇到阿龍嘔得亂七八糟,對呢位平日都有打賞嘅客人當然會遞上紙巾。

「你見點呀?今晚飲好多呀?」所長關心地問

「還可以啦...」阿龍對呢位平時只係遞下紙巾收小費嘅所長敷衍了一句

「唔好飲咁多啦...傷身呀...」所長

「我唔嚟飲,咪少咗個人俾貼士你囉?」阿龍

「都一年啦,係時候醒㗎啦!人都走咗咁耐...你日日飲佢都唔會翻生㗎啦!佢都唔想睇見你咁頹,你俾唔俾貼士好閒,但後生仔你仲有大把前途,唔好咁搞到傷身吖...」

阿龍估唔到平時冇乜兩句嘅所長竟然對自己講出一番語重深長嘅說話,真係有如當頭棒喝。回家途中仍不時想起所長嘅一番說話...

所以有人話一句普通嘅說話會突然令人「叮」一聲咁醒返,阿龍亦因為咁開始反思,覺得自己係時候要醒啦!

今晚阿龍有若如釋重負一樣,瞓得好好,而且夢中隱若見到PINKY...夢係彩色嘅,而PINKY亦係笑臉盈盈。

瞓醒又係新嘅一日,阿龍從嗰日起又開始新嘅生活,已經甚少再去CLUB了,而且兩年後因經濟不景亦結業了,但冇次經過間CLUB所在嘅酒店總會有一番思潮起伏。

之後亦曾經結交過女朋友,但可能佢同PINKY實在經歷太多啦,之後都未能投入新嘅戀情當中,所以最後都會無疾而終。而每年每逢情人節,清明,重陽以及PINKY嘅生死忌辰,阿龍總會帶著PINKY最愛嘅花~CASABLANCA去到佢嘅墓前憑吊一番。

【~完~】

百花叢裡過,片葉不沾身。

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

別墅

回覆:【真人真事改編】一生所愛 (完結篇)

好慘呀個結局

翡翠宮

所有野都講timing

珍珠宮

開心吸收勳章

引用:所有野都講timing

原帖由 mini1204 於 15-07-10 發表
所有野都講timing
相信已經冇人可以取代Pinky了。

琥珀宮

期待下一個故事

複式洋房

男爵府

Sad ending

別墅

引用:+本帖最後由+wing1388+於+15-7-10+18:53+編

原帖由 wing1388 於 15-07-10 發表

已經整整一年啦,阿龍亦未能從PINKY死去嘅傷痛中走返出嚟.. ...
好感人呀個故事,pinky既背景雖然佢有佢既苦衷,其實真係冇乜邊個男人會接受到,能夠包容到呢一點既男人真係好愛佢,佢做得媽媽生離開不是容易的事,她的路很難行,可惜,唉

珊瑚宮

BK Milk勳章

大宅

回覆:babysweetheart 的帖子

伯爵府

我認為條女根本一直呃緊佢會正路d

男爵府

子爵府

轉載

學會放下不是件容易的事,需要不斷練習並學會珍惜!
哆啦A夢陪了大雄80年,
臨終前,大雄對哆啦A夢說:
我走了之後,你就回到未來好好生活吧!
不久,大雄死後,哆啦A夢並沒有回到未來,
而是用時光機回到了遇見大雄的第一天。
對大雄說;你好!初次見面 我叫哆啦A夢!
如果累了,我們就回到最初見面的時候,
想想當初見面的那種感覺和默契。
喜是乍見之歡,愛是久處不厭。
今生相遇,緣分得來不易。
人生若只如初見。朋友也好,情人也罷。珍惜

大宅

引用:轉載學會放下不是件容易的事,需要不斷練習

原帖由 豬兜有情人 於 15-07-11 發表
轉載
豬豬引用得好好喎!

週末啦!有咩節目先?
祝週末愉快

大宅

引用:轉載學會放下不是件容易的事,需要不斷練習

原帖由 豬兜有情人 於 15-07-11 發表
轉載
豬豬:

難得我好開心過週末,唔洗湊囡,自己享受自由時間,點知卑我見到…………………

上Big Boy Clubs既楊晧雲!
佢真係未停過口,滔滔不絕!
把口食住野都要講野

男爵府

珍珠宮

開心吸收勳章

豬兜有情人 發表於 15-7-11 12:19
轉載

人生若只如初見,
何事秋風悲畫扇?

等閒變卻故人心,
卻道故人心易變。

驪山語罷清宵半,
淚雨零鈴終不怨。
何如薄倖錦衣郎,
比翼連枝當日願!

子爵府

http://www.baby-kingdom.com/?uid-11205

珍珠宮

我以為會完美大結局

首頁

尾頁

跳至