自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

珍珠宮

回覆:我又懷舊:195X年機票,航空資料...

可以捐去博物館或歷史館

侯爵府

唔知係咩,有無人識睇?

侯爵府

華橋登記證

用戶要求終止服務

開心吸收勳章 玩具勳章 BK猜猜猜慶中秋

引用:唔知係咩,有無人識睇?

原帖由 mama01 於 15-07-09 發表
唔知係咩,有無人識睇?
通行証

“Nothing in the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity.”
― Martin Luther King Jr.

用戶要求終止服務

引用:離境證明?有無人識法文?

離境證明?有無人識法文?
係certificate of departure, 離境証明

“Nothing in the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity.”

侯爵府

報關?

侯爵府

報關文件後頁,只識Vase

用戶要求終止服務

引用:打防疫針?

打防疫針?
霍亂防疫針

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

侯爵府

引用:Quote:原帖由+mama01+於+15-07-09+發表打防

原帖由 ninjarabbit 於 15-07-09 發表
霍亂防疫針
呢張都係?

禁止訪問

珍珠宮

引用:N年前執拾家父遺物,擺埋一邊。最近再拎返

N年前執拾家父遺物,擺埋一邊。最近再拎返出黎睇,有另一番感受,小時候聽過佢提及走難,避共產黨,坐飛機 ...
我第—次坐機去英國去係機票薄

侯爵府

引用:Quote:原帖由+mama01+於+15-07-09+發表N年

原帖由 melonfans 於 15-07-09 發表
我第—次坐機去英國去係機票薄
2000年開始興E-ticket,我都記得以前有機票簿

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

Ladymama123 發表於 15-7-9 17:13
咩叫機票薄? 我孤陋寡聞,係咪類似護照?
唔係! 其實係機票黎!
不過成本簿咁!
放下自在

用戶要求終止服務

引用:Quote:原帖由 ninjarabbit 於 15-07-09 發

呢張都係?
呢張係天花防疫針

珊瑚宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

用戶要求終止服務

引用:報關文件後頁,只識Vase

報關文件後頁,只識Vase
頭3樣:
36件衫褲
1個蚊帳
5條手巾

mama01    發表於 15-7-9 23:26
Charlotte_mom    發表於 15-7-9 22:59

侯爵府

引用:Quote:原帖由+mama01+於+15-07-09+發表唔知

通行証
請問知唔知係咩通行證?

翡翠宮

厲害

侯爵府

引用:Quote:原帖由+mama01+於+15-07-09+發表呢張

呢張係天花防疫針
多謝你解釋。

當年入境越南要打霍亂&天花?似移民....

首頁
12345...7

尾頁

跳至