自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

成日喺FB見有媽媽share“多謝XXX(商鋪名)贊助XXXX生日會”,咁其實呢d贊助係喺邊度搵架?自己走去問呢d Babyshop可唔可以贊助?定有d鋪本身係有做開贊助架?

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

ice_seiya 發表於 15-7-12 11:24
成日喺FB見有媽媽share“多謝XXX(商鋪名)贊助XXXX生日會”,咁其實呢d贊助係喺邊度搵架?自己走去問呢d Ba ...
自己走去問架...有D攪手會搵到勁多贊助, 之後影返相比間舖同叫D 媽媽like個page

男爵府

引用:Quote:ice_seiya+發表於+15-7-12+11:24+成

原帖由 good_pig 於 15-07-12 發表
自己走去問架...有D攪手會搵到勁多贊助, 之後影返相比間舖同叫D 媽媽like個page
...
攪手嘅意思都係媽媽之一?

男爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由 good_pig 於 15-07-12 發表自

原帖由 ice_seiya 於 15-07-12 發表
通常都會係嗰班媽咪之1,都要自己親自搵

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆:生日會贊助係怎麼一回事?

呢d要自己聯絡同安排自己去拎贊助ga,要有人力物力去幫助。。。其實搵贊助,都係頗煩的一件事

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

ice_seiya 發表於 15-7-12 13:13

珍珠宮

生日會都要搞到咁商業?

bikat    發表於 15-7-12 16:25

男爵府

引用:呢d要自己聯絡同安排自己去拎贊助ga,要有人

原帖由 wy_yen 於 15-07-12 發表
呢d要自己聯絡同安排自己去拎贊助ga,要有人力物力去幫助。。。其實搵贊助,都係頗煩的一件事

...
咁即係通常贊助d咩?小禮品?場地會唔會有得贊助?

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由 wy_yen 於 15-07-12 發表呢d

咁即係通常贊助d咩?小禮品?場地會唔會有得贊助?
場地一般唔會,通常係間商店9既sample,coupon,攝影禮卷咁,咩都有d咁啦,有d會贊助大份d禮品for抽獎咁。

男爵府

好媽媽勳章

因有好多媽媽參加左都想要大件夾抵食、兼夾有抽獎有禮物⋯⋯搵贊助是一種方法。有人甚至同保險合作,保險贊助一部分,換來上台宣傳或伙伴即場攞contact

男爵府

引用:因有好多媽媽參加左都想要大件夾抵食、兼夾

原帖由 daisylhn 於 15-07-12 發表
因有好多媽媽參加左都想要大件夾抵食、兼夾有抽獎有禮物⋯⋯搵贊助是一種方法。有人甚至同保險合作,保險贊 ...
嘩!生日會都搞到咁專業,可以識到d搞手媽媽就好啦

男爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由+daisylhn+於+15-07-12+發表因

嘩!生日會都搞到咁專業,可以識到d搞手媽媽就好啦
我都做過,吃力不討好的工作

幾次開會的車錢飯錢都夠比多一個位參加了⋯只係為左令bb多啲機會同其他bb玩咋

男爵府

引用:Quote:原帖由+ice_seiya+於+15-07-12+發表

原帖由 daisylhn 於 15-07-12 發表
我都做過,吃力不討好的工作

幾次開會的車錢飯錢都夠比多一個位參加了⋯只係為左令bb多啲機會同 ...
我都有試過搞gethering,雖然未去到咁專業,不過遇著d好有要求又要成個世界圍住佢轉嘅媽媽就已經有排煩

男爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由+daisylhn+於+15-07-12+發表我

我都有試過搞gethering,雖然未去到咁專業,不過遇著d好有要求又要成個世界圍住佢轉嘅媽媽就已經有排煩

...
仲要比人覺得攪手有錢收咁,其實真係出錢出力出時!

伯爵府

我地媽媽會搞過兩次,第一次我都好有心狂幫手like and share 又出去拎禮物,不過發覺有d媽媽,已經唔駛佢出去拎禮物,仲要又唔like又唔share. 所以我第二次已經無心機去拎贊助。其實有禮物都係bonus 最緊要都係想有人同bb玩下者

男爵府

引用:成日喺FB見有媽媽share“多謝XXX(商鋪名)

成日喺FB見有媽媽share“多謝XXX(商鋪名)贊助XXXX生日會”,咁其實呢d贊助係喺邊度搵架?自己走去問呢d Ba ...
我知道有些嬰兒產品會贊助試用裝比生日會,幼兒活動及幼稚園。即係幫手派試用裝,雙贏。

男爵府

引用:我地媽媽會搞過兩次,第一次我都好有心狂幫

原帖由 KamMui 於 15-07-12 發表
我地媽媽會搞過兩次,第一次我都好有心狂幫手like and share 又出去拎禮物,不過發覺有d媽媽,已經唔駛佢出 ...
每個人價值觀唔同,有人唔鍾意為左小禮物/試用裝,而幾生日會商業化,亦唔想比親友覺得佢貪小便宜。

伯爵府

引用:Quote:原帖由+KamMui+於+15-07-12+發表我地

原帖由 07mama 於 15-07-12 發表
每個人價值觀唔同,有人唔鍾意為左小禮物/試用裝,而幾生日會商業化,亦唔想比親友覺得佢貪小便宜。

...
咁就唔該出聲話唔會抽奬同拎禮物啦,我又唔見有人唔抽獎唔要禮物wor

男爵府

KamMui 發表於 15-7-12 21:26
咁就唔該出聲話唔會抽奬同拎禮物啦,我又唔見有人唔抽獎唔要禮物wor
又未必人人都勇於表達,有啲人係好怕係群眾表達意見。就係怕人背後話佢或唔鍾意佢。

首頁

尾頁

跳至