自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

FTM,有咗細B時驚搞唔掂,請咗個菲律賓姐姐;呢3年,佢工作表現不過不失,心情唔差時亦頗錫我小朋友
但,佢亦周不時,黑面,用菲律賓話諗經咁唔知鬧咩,搞到我好嬲,因此亦都動過炒佢嘅念頭
好啦!前日終於同我講佢返菲結婚唔做啦!我初時有D嬲佢咁遲先通知(通知期不足一個月),但冷靜落嚟,諗番呢3年朝夕共處,呢3年嘅點點滴滴!而佢可能一去不復返,可能呢一世永遠都唔會再見面,控制唔到自己嘅情緒,涙如泉湧
我而家匿埋喺廁所狂喊,我不停咁叫自己收聲,但就控制唔到自己,點算?好醜怪吖

男爵府

回覆:20100328 的帖子

可能佢對你冇乜感情呢何必要喊?

珍珠宮

好好共度佢回歸前的日子, 祝佢幸福

大宅

回覆:呠呠蕉 的帖子

我都知,但始終3年朝夕共處

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

天下無不散之賓
你若盛開, 蝴蝶便來!

珍珠宮

回覆:3年情

喊夠就算la, 掛住的話可以fb whatsapp,再唔係飛過去探佢

侯爵府

玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

佢返鄉下結婚, 應該替佢高興啦..你都希望佢幸福架...

翡翠宮

20100328 發表於 15-7-15 09:35
FTM,有咗細B時驚搞唔掂,請咗個菲律賓姐姐;呢3年,佢工作表現不過不失,心情唔差時亦頗錫我小朋友
但,佢 ...
我又明你的感受. 不過唔好太傷心. 有聚有散..

大宅

我個姐姐又係就泥走,表現都係不過不失,但心情唔靚都會黑面,亦不時大聲駡我個仔(不過佢係抵駡嘅)

有時我都覺得佢過火,但始終都算盡責,無咗個幫手都有啲唔捨得

珍珠宮

2024年龍年勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

快D收拾心情,請過一個新工人先重要。

侯爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

佢都係打份工,你嘅感覺唔等放佢嘅感覺。
唔夠一個月記得追討代通知金,可能你呢一刻有啲傷感或未看清事實,佢走後唔使一個禮拜你可能會後悔

禁止訪問

男爵府

回覆:20100328 的帖子

佢結婚都開心事,有時要諗下佢無親人在身邊,離鄉就係賺錢幫補屋企,有時黑面都在所難免,但唔太過份都可以接受,有時真係你對人好,人對你好。唔好唔開心,下個工人會更好

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

對工人認真便輸了

珍珠宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 開心吸收勳章

賓主關系有乜好喊?唔好放太多感情係以外人和事啦!
你諗下,如果你係間公司做左3年之後離職走左有幾多人會為你喊先?

大宅

工人其實係當打份工,邊會對僱主咁有感情。。。

你請多幾次工人,見多幾次工人quit/被炒/完約返家鄉, 你就會習慣,唔會咁感觸了。。。

水晶宮

don't cry la...

琥珀宮

明白你的感受,人非草木

珍珠宮

BK Milk勳章

想當日工人對我說多不捨我的小朋友,到現在兩年過去連問候都無,算了吧.不要太在意

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

下一個可能更好

首頁

尾頁

跳至