自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

今年都唔知點解會咁多甴甲,依家仲要生埋仔,點算啊!炸彈唔用得,因為有兩隻貓,求有效方法或邊隻甴曱藥好

大宅

BK Milk勳章

回覆:滅甴甲用咩好?

Biokill.話人畜無害

水晶宮

BK Milk勳章

講真如太多吾炸吾得
本身落藥都係有
我都炸左
再用藥咋
炸完大抹
放動物去人地到又好
出街又好
無計架
一係減虫公司la

水晶宮

BK Milk勳章

引用:Biokill.話人畜無害

原帖由 iceicemalone 於 15-07-15 發表
Biokill.話人畜無害
呢隻無用架

Bcjb    發表於 15-7-15 10:24

子爵府

去藥房買 " 硼酸粉 " 開水... 跟住抹地, 小強出現嘅地方, 會明顯少咗.. 當然都要睇實際嚴重性

如即殺, 我本身唔驚小強, 亦可用手打死, 唔係我唔怕dirty, 而係搵得tissue 嚟, 佢已經走咗 ... 但係我個囡勁驚... 我老公整咗支野俾佢噴, 絕對無呃你 .. 10秒內即死, 無一幸免... 200 % 安全過用biokill ...

買任何牌子嘅香皂, 跟住刨咗佢, 放落個噴樽道, 入水 ... 即其實等於係皂水, 你見佢出現, 即噴, 佢幾秒內即透唔到氣死.. 始終都只係皂水, 對小動物同BB 都無害.. 就算唔中. 噴到其他野, 就咁清潔就OK

侯爵府

留毛

公爵府

+4熱血勳章

回覆 iceicemalone 的帖子

買呢隻簡直係倒錢落海!!!!

我都想知邊隻藥有效.....

男爵府

引用:今年都唔知點解會咁多甴甲,依家仲要生埋仔

原帖由 zjz327 於 15-07-15 發表
今年都唔知點解會咁多甴甲,依家仲要生埋仔,點算啊!炸彈唔用得,因為有兩隻貓,求有效方法或邊隻甴曱藥好 ...
虫蟻淨,藥房有售!

伯爵府

AndrewMami 發表於 15-7-15 10:40
去藥房買 " 硼酸粉 " 開水... 跟住抹地, 小強出現嘅地方, 會明顯少咗.. 當然都要睇實際嚴重性

如即殺, 我 ...
我又試下整先!
屋企廚房前晚都好恐怖, 一開門有10 幾隻曱甴 開緊 party,
好彩有炸彈存貨, 即刻漏夜炸屋, 人就半夜三更搵地方等 3 個鐘避難.
呢兩日再無見到曱甴, 但好驚佢地會返黎

大宅

引用:去藥房買+\"+硼酸粉+\"+開水...+跟住抹地,+小

原帖由 AndrewMami 於 15-07-15 發表

如即殺, 我 ...
我就用藍威寶噴,都係10秒即死,但我係想殺絕佢

複式洋房

本人十分怕小强,我屋企以前半夜開燈都見到D小强開party,用左"威X曱甴藥餌"(好似係1盒9個),之後就冇再見到喇!都用左好幾年,但要keep住用,太耐冇換又會再出現!

大宅

引用:本人十分怕小强,我屋企以前半夜開燈都見到

原帖由 V.C.Cat 於 15-07-15 發表
本人十分怕小强,我屋企以前半夜開燈都見到D小强開party,用左"威X曱甴藥餌"(好似係1盒9個),之後 ...
唔該曬啊,我去買黎試下先

水晶宮

BK Milk勳章

本人十分怕小强,我屋企以前半夜開燈都見到D小强開party,用左"威X曱甴藥餌"(好似係1盒9個),之後 ...
我又試下先
我都好性又返黎揾我

男爵府

華潤買一盒叫"蟲蟻淨",正

禁止訪問

珍珠宮

請問在邊度可買到 thanks

複式洋房

回覆 noel-chan 的帖子

我次次都係去,百X或惠X買,藥房就唔多覺有,如果有可能平D

男爵府

HiPP勳章(1) 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

philipsbaby 發表於 15-7-15 15:10
華潤買一盒叫"蟲蟻淨",正

呢個得呀

複式洋房

唔洗客氣,大家互相幫助姐,不過唔好太心急諗住一用就冇晒,初初用可能會見到D曱甴走出來但係反應好慢就可能係食左藥餌,慢慢你先發覺D小强唔見左

子爵府

開心吸收勳章 畀面勳章

bongbongpatty 發表於 15-7-15 10:21
呢隻無用架
有用。。但只能見一隻射一隻仲要好準咁射,大強大概10分鐘到反肚。不過射中隻野個時佢地急急腳走左佬,要等佢死番出黎,或者佢係入面死鬼左。

但太多曱甴既話就用其他方法。。

首頁

尾頁

跳至