親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

想請問各位,是否覺得a380 size会大d?因為agency話係差唔多,business先有分別

禁止訪問

大宅

引用:Agent 自己都未坐過 A380A380 完勝 747, Ec

原帖由 tst1800 於 15-07-15 發表
Agent 自己都未坐過 A380

A380 完勝 747, Econ 位都大好多多多多
Agency佢都係聽客講,佢未坐過。
唔該哂你,咁我應該唔book cx了。

禁止訪問

男爵府

2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆:may12345678 的帖子

A380 economy 濶落過747, 唔會頂腳,將椅向後亦不會影響後面。Business 唔駛講,正到爆,張椅可拉平瞓。

王國會長

王國會長

引用:想請問各位,是否覺得a380 size会大d?因為

原帖由 may12345678 於 15-07-15 發表
想請問各位,是否覺得a380 size会大d?因為agency話係差唔多,business先有分別

...
econ 位唔會差太多,我反而考慮747始終係老爺機,除非平一截,否則會坐a380

大宅

引用:Quote:原帖由 may12345678 於 15-07-15 發

原帖由 瑩瑩老豆 於 15-07-24 發表
econ 位唔會差太多,我反而考慮747始終係老爺機,除非平一截,否則會坐a380

...
因為德航hold位唔太長,我怕到時full哂,就一定要book cx

水晶宮

最關心BB問題熱投勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

回覆:A380 vs 747 economy

當然是A380,去歐洲首選

水晶宮

育兒性格勳章 畀面勳章

A380舒服好多,我坐過A380,A330,A340

同熱愛這片土地,大家刻骨銘記,愁或喜,生或死,也是香港地
同熱愛這片土地,大家一句到尾,由自己,生與死,也在香港地

大宅

剛坐完法航A380,位我覺得大少少,但不至於前面把櫈拉後影響唔到我,我個女3歲伸直腳一樣踢到前面。不過A380係新機,設備會新d,起飛會靜d,但人多,上落機較長時間。

子爵府

我剛買左emirates 來回都是坐 A380, 未試過747 比較唔到

禁止訪問

水晶宮

育兒性格勳章 畀面勳章

引用:我剛買左emirates 來回都是坐 A380, 未試過

原帖由 靚靚太 於 15-07-27 發表
我剛買左emirates 來回都是坐 A380, 未試過747 比較唔到
咁咪好囉,個電視大啲,睇幾套戲就到。

同熱愛這片土地,大家刻骨銘記,愁或喜,生或死,也是香港地
同熱愛這片土地,大家一句到尾,由自己,生與死,也在香港地

禁止訪問

引用:Agent 自己都未坐過 A380A380 完勝 747, Ec

禁止訪問

別墅

其實好睇邊間Airline嘅A380同邊間嘅747比,德國漢莎航空啲747係最新嘅747-8i,啲位都好舒服

男爵府

回覆 may12345678 的帖子

剛剛坐完EK的A380來回德國, 我覺得 A380 的economy 算好坐, 比較闊落, 唔頂腳, 對腳仲可以伸一伸, 唔會同隔離位貼到好近, 當然你唔好諗有頭等咁舒服啦! 但起碼我老公都冇話坐到腳痺。
好慶幸揀左EK的 A380, 飛機餐都幾好食添

珍珠宮

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 陪月勳章

坐左ba同af A380. 個人較鍾意ba. af既戲/娛樂唔太掂。不過服務都可以

複式洋房

引用:坐左ba同af A380. 個人較鍾意ba. af既戲/

原帖由 umama 於 15-08-26 發表
坐左ba同af A380. 個人較鍾意ba. af既戲/娛樂唔太掂。不過服務都可以
BA econ A380 其實同CX econ位差不多,不同的是伸脚位比CX可再伸直啲,多了些小空間,但如果前座位椅背向後的話,一樣好有壓迫感,BA大多數是空中老爺或大嬸,服務我個人覺得没有CX的漂亮空姐那麼周到!

大宅

我去德國 (杜拜轉機),坐過EK既A380, 777, 747,真係A380係闊D,前後距離都闊少少。

香港 <> 杜拜 <> 法蘭克福,全程好似都係咁食食食食,飲飲飲飲,好似無乜停過,瞓醒又食,食完睇片,又食o野,又瞓過囉.....

最重要係每人30kg行李,杜拜轉機又方便,唔怪之得CX都俾EK迫到cut航班。

首頁

尾頁

跳至