自由講場

跳至

首頁

尾頁

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

珊瑚宮

BK Milk勳章

引用:

原帖由 pomanlife 於 15-07-17 發表
你d口水流到成地都係啦

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

jessica0768 發表於 15-7-17 11:17
你d口水流到成地都係啦
抺抺抺

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章

jessica0768 發表於 15-7-17 11:16
和歌山白鳳,我係日本買同香港買都完全唔同味,吹脹

我之前買, 問和歌山定山梨好 (佢只賣山梨, 我個時已經畀晒錢), 佢話, 食和歌山不如食美國桃, 係買就買山梨同岡山, 和歌山晒錢

你覺得呢? 今年我剩係食山梨咋~

男爵府

回覆:我又放毒~~~~山梨縣水蜜桃

大宅

我又放

公爵府

開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章

回覆 @nice 的帖子

邊度訂呀?
.........................................

珍珠宮

水晶宮

牛年勳章 hashtag影視迷勳章

珊瑚宮

BK Milk勳章

引用:Quote:jessica0768+發表於+15-7-17+11:16+

原帖由 mickey2013 於 15-07-17 發表
我之前買, 問和歌山定山梨好 (佢只賣山梨, 我個時已經畀晒錢), 佢話, 食和歌山不如食美國桃, 係買就買山 ...
香港買既和歌山唔得,係平,但食過其他地方既就返唔到轉頭

和歌山同山梨縣一個都係掙10-15蚊,我地鍾意食桃就一定揀番山梨縣

珊瑚宮

BK Milk勳章

引用:我又放+ +

原帖由 Fayeawai 於 15-07-17 發表
我又放

珍珠宮

Poo得好勳章 笑得好勳章 BB防敏心得分享勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

男爵府

好媽媽勳章

回覆 lovestarry001 的帖子

等我收咗貨, 係OK O既先講你哋知啦

珍珠宮

成地濕晒

珊瑚宮

BK Milk勳章

引用:Quote:jessica0768+發表於+15-7-17+11:16+

原帖由 mickey2013 於 15-07-17 發表
我之前買, 問和歌山定山梨好 (佢只賣山梨, 我個時已經畀晒錢), 佢話, 食和歌山不如食美國桃, 係買就買山 ...
原來我6月頭係黑門市場買既水蜜桃都係山梨縣產地,我成日以為係白鳳桃,唔怪之得咁鬼貴,我仲要揀左一箱得4個裝,計番洗紙要60蚊一個

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章

jessica0768 發表於 15-7-17 11:39
原來我6月頭係黑門市場買既水蜜桃都係山梨縣產地,我成日以為係白鳳桃,唔怪之得咁鬼貴,我仲要揀左一箱得4 ...
我係果欄買既大糖嶺都真係好正, 唔知岡山係時候食未呢? 諗起又想去買

子爵府

jessica0768 發表於 15-7-17 11:07
Agree,仲有產地都有分別

我係果欄見和歌山白鳳桃就係呢d價,15個一箱應該係中碼,尋日係果欄見好多都係13 ...

果欄有冇少D咁買架??
4-5個咁

男爵府

上星期都喺果欄買咗一箱山梨$600(15隻),個盒同樓主一樣。正啊

珊瑚宮

BK Milk勳章

引用:Quote:jessica0768+發表於+15-7-17+11:07+A

原帖由 JudyJudyJudy 於 15-07-17 發表
果欄有冇少D咁買架??
4-5個咁
佢有散買,不過係和歌山產,山梨縣係一箱箱咁賣,我地一箱係8個$388,買兩箱就760

珍珠宮

2024年龍年勳章

首頁

尾頁

跳至