自由講場

跳至

首頁
23456...7

尾頁

子爵府

回覆:大家一味鬧Celine她媽,我覺得唔公平

父母责任最大

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

點講都係亞媽問題,因爲亞媽有跟埋去影相(報紙講),

甘影完個 亞媽應該拎相睇啦, 唔可能影完就算 。。。。。

大宅

引用:仲有佢老豆呢?唔通佢得阿媽無老豆架咩?咁

原帖由 ice_seiya 於 15-07-17 發表
仲有佢老豆呢?唔通佢得阿媽無老豆架咩?咁都仲有爺爺嫲嫲婆婆姨媽姑姐啩?只要身為佢屋企人都有責任囉,一 ...
你的邏輯...令我聯想到古時嘅\"抄家\"

nyfng    發表於 15-7-17 23:09

子爵府

咁都關佢 E 媽姑D 事....佢呀爸都可以理解既...

不過佢呀媽就真係責任最大囉...

無理由比個囡比人咁影囉...

仲要出左街先話第一次睇...

A到呢......

珍珠宮

都是錢作怪, 收晒人錢比個女人地影, 點樣反對都無用, 簽合約時無睇清楚
所有遇見,皆有因果
要是每個人都懂你,那你得有多平凡

珍珠宮

chinatea 發表於 15-7-17 12:46
回覆 ice_seiya 的帖子

咁樣拉埋d長老更加唔公平啦...而家d新抱做咩都唔會同亞爺亞麻,姑姐,亞叔亞伯講架喎 ...
真係一樣米養百樣人...我識有個親友, 後生時做妓女, 做到媽媽生, 開埋時鐘酒店, 搵到好多錢, 但是佢得一個女, 死都唔會比佢做呢行, 只供佢外國讀書, 移民, 就是唔想個女知自己太多野, 作為一個媽媽, 係唔想自己個女做D影響咁深既事
所有遇見,皆有因果
要是每個人都懂你,那你得有多平凡

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

關姨媽姑爹咩事, 佢地有錢分?
全香港巿民, BK會員使唔使都問責埋?
你若盛開, 蝴蝶便來!

伯爵府

畀面勳章

引用:老豆有責任,但拉埋姨媽姑姐黎講就過份左。

原帖由 seaman1982 於 15-07-17 發表
老豆有責任,但拉埋姨媽姑姐黎講就過份左。
同意

伯爵府

畀面勳章

父母最大問題。
就算其他屋企人想理,都未必輪到其他e媽姑姐理啦。
唔代表人地無反對過。

況且責任在父母身上

侯爵府

ice_seiya 發表於 15-7-17 12:48
所以我咪覺得如果爺爺嫲嫲外公外婆都出聲阻止嘅件事未必會發生囉
你都識講你出咗聲都未必阻止到親人啦,你又點知人地冇出聲呢?

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

錢就人地父母入袋, 責任就爺爺麻麻姨媽姑姐都有份
你呢問責官員都好有問題

伯爵府

好媽媽勳章 陪月勳章

引用:Quote:ice_seiya 發表於 15-7-17 12:48 所

原帖由 vlnz 於 15-07-17 發表
你都識講你出咗聲都未必阻止到親人啦,你又點知人地冇出聲呢?
係lor.... 好奇怪

你覺得佢帶女去影完相會主動同6299自己父母講\"呀,今次去影左d只著內衣褲d相呀....\" 真係分分鐘佢連老公都無講

好勒,到而家出哂家d 6299自己父母終於知勒,你又覺得佢地可以阻到d乜呢,你又知佢無俾屋企人鬧

伯爵府

我真心以為佢係單親

nyfng    發表於 15-7-17 23:09

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

岩岩去完 跌吉睇完
第4張相, 真係 超級唔掂

睇到我心都黎一黎
心肝仔 撲撲跳

公爵府

好媽媽勳章

引用:仲有佢老豆呢?唔通佢得阿媽無老豆架咩?咁

仲有佢老豆呢?唔通佢得阿媽無老豆架咩?咁都仲有爺爺嫲嫲婆婆姨媽姑姐啩?只要身為佢屋企人都有責任囉,一 ...
因為阿爸少出現

公爵府

好媽媽勳章

引用:樓主,唔知你做左人阿媽未?其實自己做左人

原帖由 chita 於 15-07-17 發表
樓主,
唔知你做左人阿媽未?
其實自己做左人阿媽就會明白,
係,明明係c6有問題,都變阿媽問題

珍珠宮

開心吸收勳章

引用:Quote:原帖由 seaman1982 於 15-07-17 發表

可能你哋覺得我誇張,但如果換轉係我自己親人嘅女,就算未必阻止到我都會出聲囉

...
人地呀媽都唔知本寫真有咩相,何況係姨媽姑姐。仲有,可能他們有出過聲,但呢個呀媽為錢發癲

伯爵府

個阿爸冇錯要鬧埋一份,但關其他親戚咩事呢?話唔定d親戚而家鬧緊對無腦父母呢

男爵府

個老母真係癲架,佢自己都話係跟住去拍,後來我先見到本來訓着果陣個細路係着住黃色短褲仔,即係瞓醒起身趁換衫除褲影,變態。

大宅

好痴線,啱啱係fb見倒幫佢影相個攝影師原來係專影咸濕相,點解個阿媽掛住搵錢都唔理幫佢個女影相係咩人!
果個攝影師叫ronald popcorn 佢個fb page全部都係幫人影嘅咸濕相

首頁
23456...7

尾頁

跳至