網購天地

跳至

首頁

尾頁

別墅

已問夜猫,如買這架摺疊三輪車,要計體積。也已問賣家,直发香港,運費貴过部車,怎辦。国际轉運是否只計體重?那裡可看到可支援国际轉運?賣家說不清楚

別墅

引用:已問夜猫,如買這架摺疊三輪車,要計體積。

原帖由 GreenTea. 於 15-07-19 發表
已問夜猫,如買這架摺疊三輪車,要計體積。也已問賣家,直发香港,運費貴过部車,怎辦。国际轉運是否只計體 ...

大宅

回覆:體重和體積問題

按買就叫到支唔支援國際集运

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 GreenTea. 於 15-07-19 發表

首先旺旺問賣家包裝後size同重量,拍單前set香港地址收貨,拍單選物流方式用官方集運,有三間揀,4PX,順豐同中通,先前問左包裝後size,睇下有無超出尺寸限制,如果無超,就可以揀其中一間寄,跟住付貨款,等賣家寄去集運倉。

http://www.taobao.com/go/chn/transit/price.php?spm=a1314.20150124.0.0.375Mcj

男爵府

兒童單車應可用淘寶集運,你先按購買,用香港地址,應可選到淘寶集運(國際轉運)

別墅

引用:兒童單車應可用淘寶集運,你先按購買,用香港

原帖由 klauyeung 於 15-07-19 發表
兒童單車應可用淘寶集運,你先按購買,用香港地址,應可選到淘寶集運(國際轉運) ...
是否tick 這格?我送工商業區,是否選4PX最平宜?我得一單貨(三輪車)。車重6kg. size 51cm*38cm*66cm. 还有,我何時拍運費?

別墅

引用:Quote:原帖由 klauyeung 於 15-07-19 發表

是否tick 這格?我送工商業區,是否選4PX最平宜?我得一單貨(三輪車)。車重6kg. size 51cm*38cm*66cm. 还有 ...

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

引用:Quote:原帖由+klauyeung+於+15-07-19+發表

是否tick 這格?我送工商業區,是否選4PX最平宜?我得一單貨(三輪車)。車重6kg. size 51cm*38cm*66cm. 还有 ...
你要問吓呢個size 4px 收唔收先至落單,佢唔一定收架!

我剛買一件貨85x53x10 4px 唔收要用中通

男爵府

GreenTea. 發表於 15-7-19 22:49

是的, tick 使用淘寶集運那格,跟著會叫你選用的集運,可選4PX,順豐和中通,但你這size就應該用唔到便利店,郵局和順豐站自取,其他應該得

男爵府

減齡達人勳章

回覆 GreenTea. 的帖子

我剛剛都有大件嘢要買, 本來打算用4PX,點知佢而家轉咗計體積, 你看以下LINK, 千萬唔好用!
http://4pxtr.taobao.com/p/rd105322.htm?spm=a1z10.1-c.w5002-9585226405.4.mAo4fk

別墅

引用:回覆 GreenTea. 的帖子我剛剛都有大件嘢要

原帖由 mamimi 於 15-07-19 發表

我剛剛都有大件嘢要買, 本來打算用4PX,點知佢而家轉咗計體積, 你看以下LINK, 千萬 ...
謝謝JM們,是否用以下中通快递?我想旺旺問下是否否計体重先拍

別墅

引用:Quote:原帖由 mamimi 於 15-07-19 發表回覆

原帖由 GreenTea. 於 15-07-20 發表
謝謝JM們,是否用以下中通快递?我想旺旺問下是否否計体重先拍

伯爵府

引用:回覆 GreenTea. 的帖子我剛剛都有大件嘢要

原帖由 mamimi 於 15-07-19 發表

我剛剛都有大件嘢要買, 本來打算用4PX,點知佢而家轉咗計體積, 你看以下LINK, 千萬 ...
幾時開始架?我星期六張單都係計實重,如果一間係,恐怕第間會跟住

男爵府

減齡達人勳章

XXX28

(10:06:57):
你好, 请问自取是否算实重, 不算体积?

中通速递服务有限公司:香港集运a

(10:07:11):
香港的话 是的

首頁

尾頁

跳至