自由講場

跳至

首頁
12345...10

尾頁

珍珠宮

http://hk.apple.nextmedia.com/enews/realtime/20150722/54001501

現年41歲嘅黎瑞恩(小恩子)前年爆出老公曾智明有個內地密友,令小恩子帶埋仔女搬咗去九龍塘大宅兼搞離婚,失婚嘅小恩子日日爆喊,仲試過睇臨床心理醫生,好在得老死劉小慧點醒佢,後嚟仲同前夫和解,點知解開咗個心結,今日有周刊指,小恩子發現自己嘅胰臟生咗兩個腫瘤,唔可以割除,亦唔可以食藥,令小恩子更加睇得開啲!

據周刊報道指,小恩子發現前夫喺內地有女性密友後,即嬲爆帶埋仔女離開,當時確係覺得自己係「全宇宙最慘」,小恩子喺報道中表示:「當時成日問點解,我做錯咗啲咩?我有乜唔好?婚姻底線衝破咗當然唔可以再一齊,但十幾年感情唔明點解搞成咁。所以有時諗起會好嬲,但火起完又諗吓,佢(前夫)其實唔係咁差,思想好撕裂。」本來佢都以為離咗婚,自己就冇事,點知一到夜晚喺度喊,望住一對仔女,佢又會喊,最後決定去睇心理醫生,醫生稱小恩子有啲抑鬱,建議佢食藥,不過,小恩子就想靠自己調節,唔想依賴藥物。

周刊又指,小恩子諗通咗之後,今年5月做咗次身體檢查,因為有時周身骨痛,個心又好抽搐,食嘢佢都好似吞唔到咁,起初小恩子以前自己生瘜肉,原來胰臟生咗兩個良性嘅1.5cm腫瘤,不過,醫生表示:「好難搞,割又唔得,因為黐住晒好多嘢。」,黐住咗太多嘢,醫生叫佢要開心啲,目前每三個月就要去check下,小恩子知道生腫瘤後,佢反應出奇平靜,仲全程冇喊,小恩子覺得係個天叫佢要注意身體,認為「要死就死,驚乜嘢丫?注定咗就冇得講!」但係,小恩子就冇講畀佢啲小朋友聽,覺得係小毛病,或者過一排會冇咗。

小恩子認為,目前照顧自己情緒比控制病情更重要,所以小恩子一直堅持要開心,o依家睇嘢月睇得開咗,小恩子覺得:「每日都當係最後一日,咁就唔會有遺憾,會過得開開心心。」

Yo818    發表於 15-7-22 15:24

侯爵府

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

大宅

畀面勳章

REJOICE

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:CACACAROL 的帖子

小恩子加油

kawai120    發表於 15-7-22 15:00

男爵府

點解會咁架?好surprise, 佢當年為左婚姻離開歌壇,我好唔捨得佢,覺得好可惜,成日希望佢可以復出,好懷念佢的歌。

翡翠宮

祝早日康復

子爵府

伯爵府

回覆:黎瑞恩胰臟生兩個腫瘤:每日都當係最後一日

祝福

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 認識瑞士牛牛第一回 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

加油

珍珠宮

良性,已非常好

這是充滿愛的地方,jm 幫了我很多,給我大量鼓勵。
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)
You are not 呀窿  祝大家身體健康

大宅

如是良性, 就真係望奇蹟, 或KEEP住睇中醫可以縮小. 祝福她.

子爵府

好媽媽勳章

仔女仲咁細,加油呀,無事既,祝早日康復

珍珠宮

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 笑得好勳章

珍珠宮

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

禁止訪問

首頁
12345...10

尾頁

跳至