自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

公爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章

回覆:我好唔開心、唔知同邊個講

如果咁,邊搵邊做,搵到就走!

伯爵府

引用:份工本來ok、人工雖然少、但工作不算好忙、

原帖由 miu1998 於 15-07-25 發表
份工本來ok、人工雖然少、但工作不算好忙、同事ok、但自從部門阿頭轉唒、人事好煩、工作又煩(本身行業好易 ...
如果有經濟壓力,唯有邊做邊搵工,搵到工就轉啦!

good luck,希望你搵到更好的!

唔係怪獸    發表於 15-7-25 00:08

大宅

你嗰行好難搵工?

講到咁恐怖,反正人工又唔係高,如果比我,可能會resign左先;當然,係要無即時性經濟負擔,即係拎少一丶兩個月家用返屋企唔會無飯開/有積蓄可捱一丶兩個月。

唔好唔開心,天無絕人之路,一份工啫。

大宅

引用:如果咁,邊搵邊做,搵到就走!

原帖由 agnescwy 於 15-07-25 發表
如果咁,邊搵邊做,搵到就走!
多謝、就是煩在留多一日、危險多一日、基本上resign左都危險、我partner(即已resign果位同事)佢下月中last day、冇人再信得過、博上位的人出賣佢係致命原因。

水晶宮

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

騎牛搵馬,一搵位就走,勢色唔對既話,就未搵到都走。

識網友只限吹下水、交換下資訊、發揮網力,邊個認真就邊個輸。

大宅

引用:你嗰行好難搵工?講到咁恐怖,反正人工又唔

原帖由 yk18 於 15-07-25 發表
你嗰行好難搵工?

講到咁恐怖,反正人工又唔係高,如果比我,可能會resign左先;當然,係要無即時性經濟負 ...
係啲人衰、找工未必快找到、我年紀不輕才擔心、多謝

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

同意騎牛搵馬,一定會搵到更好!加油!

大宅

引用:騎牛搵馬,一搵位就走,勢色唔對既話,就未

原帖由 eeb 於 15-07-25 發表
騎牛搵馬,一搵位就走,勢色唔對既話,就未搵到都走。
其實現在已見到勢色唔對、我partner resign 左1week後、已找事來話我、其實我partner未resign前我倆已咩都唔出聲、只做自己野。我現在就似3個月前的她。

大宅

BK Milk勳章

我係你,我會邊做邊搵⋯加油!
我剛剛都辭左職,搵到新工,我做呢份時間唔長,但我知道我阿頭好衰,表內不一,反正做未長,都係辭職再重新黎過

大宅

引用:我係你,我會邊做邊搵⋯加油!我剛剛都辭左

原帖由 dadawc 於 15-07-25 發表
我係你,我會邊做邊搵⋯加油!
我剛剛都辭左職,搵到新工,我做呢份時間唔長,但我知道我阿頭好衰,表內不 ...
多謝、我最想邊做邊搵、都send 左cv就只怕捱不到、佢地用啲招好賤。

大宅

樓主加油

首頁

尾頁

跳至