想生BB

跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

Cycle 1, 28日cycle, 剩數日子,day 14,15,17 dodo.

老公以為好容易中,自己知唔係。宜家成日諗住,夜晚又訓唔到。

好想驗,但知無咁早驗到,又怕驗到唔中。人都就快癲…

應該幾時可以試下驗?

大宅

回覆:4-8 due day, 好大壓力

我都係8月4

大宅

你有冇用紅d check ha.

大宅

引用:你有冇用紅d check ha.

原帖由 cheapmonster 於 15-07-27 發表
你有冇用紅d check ha.
無用紅d呀!

屋企有綠d,但未用過。

大宅

引用:Quote:原帖由 cheapmonster 於 15-07-27 發

原帖由 Fiona919 於 15-07-27 發表
無用紅d呀!

屋企有綠d,但未用過。
綠d太早喇

別墅

我都係4/8 due day呀,cycle1我都等緊4/8黎,諗住到時唔黎先驗

大宅

引用:Quote:原帖由 Fiona919 於 15-07-27 發表無

原帖由 cheapmonster 於 15-07-27 發表
綠d太早喇
綠d最快due day前幾多日會睇到?

定係走去買紅d好呀?

大宅

引用:我都係4/8 due day呀,cycle1我都等緊4/8

原帖由 LazyGg 於 15-07-27 發表
我都係4/8 due day呀,cycle1我都等緊4/8黎,諗住到時唔黎先驗
你唔心急咩?我好驚張呀!

子爵府

Fiona919 發表於 15-7-27 14:23
綠d最快due day前幾多日會睇到?

定係走去買紅d好呀?
睇以前d post有JM最快可以係排卵後第10日check到,
都有人係due day當日或之後先check到~~

所以你可以係排卵後第10日試下
但冇線都唔一定係冇,所以都係due day先check會好d

大宅

引用:Quote:Fiona919 發表於 15-7-27 14:23 綠d

原帖由 sg51244 於 15-07-27 發表
睇以前d post有JM最快可以係排卵後第10日check到,
都有人係due day當日或之後先check到~~
我都有睇過話排卵後10日可以睇到。
我好想試,但真係好驚,驚睇唔到,好失望。

子爵府

Fiona919 發表於 15-7-27 14:40
我都有睇過話排卵後10日可以睇到。
我好想試,但真係好驚,驚睇唔到,好失望。
係呀,會好失望,如果DUE DAY又驗左唔係,又失望多次
所以我建議都係DUE DAY先驗會好D

如果你真係要第10日驗,就唔好咁快唔開心住
始終未到DUE DAY未算真正結果

大宅

回覆:Fiona919 的帖子

我呢幾日狂爬舊post, 睇大家bingo前身體有咩反應。

自己就:
1 平時唔怕凍,但呢幾日去到冷氣地方會覺得好凍
2 有d流鼻水,頭痛,好似作病咁,但又唔敢食藥
3 胸痛,但平時period前一星期都會痛
4 腰有d酸痛,好似period咁
………
睇post有d JM話bingo前係咁,有d又話其實period前係咁。

老公話我有bingo妄想症,我都覺得自己就癲。

大宅

JM你唔好咁緊張啦,第一個cycle就咁,我都想你一激即中,我過來人試咗大半年,曾經都神經質過,所以唔想你地咁緊張,放鬆啲,呢啲嘢真係要嚟就嚟,擋都擋唔住,緣份嘅嘢整定嘅,我依加隨緣嘅心態,唔會計日子

大宅

放鬆D 啦, 太緊張會影響著床ga.
我上一個cycle 係第1 次試, 差唔多日日用紅d check.
但我今個cycle 完全唔想用紅d 啦, 加上period 一向都準, 自己大概知邊幾日係排卵期, 就交多d 功課. 因為用紅d 會令自己好緊張.

我相信我地都好快會願望成真, 大家都要努力啊, 不過要relax!
太緊張自己都會覺得好辛苦, 又大壓力.

大宅

引用:JM你唔好咁緊張啦,第一個cycle就咁,我都

原帖由 Wyltcy 於 15-07-27 發表
JM你唔好咁緊張啦,第一個cycle就咁,我都想你一激即中,我過來人試咗大半年,曾經都神經質過,所以唔想你 ...
JM, 我就係好怕我無福份,同呀B無緣份。

大宅

引用:放鬆D 啦, 太緊張會影響著床ga. 我上一個cy

原帖由 cherry.bdh 於 15-07-27 發表
放鬆D 啦, 太緊張會影響著床ga.
我上一個cycle 係第1 次試, 差唔多日日用紅d check.
但我今個cyc ...
我cycle唔係太準,26-30都有可能,真係好怕miss左排卵。

我老公之前一路話想過一兩年先生,但我知自己已經唔後生,又唔係一話想要就有,好努力先氹掂老公。

我哋決定個日,計數就係排卵前三日。頭兩日我緊張到最後入唔到,浪費晒。之後老公好努力,do左兩日,隔日又再do.

我好怕今個cycle唔得,但其實又有預感唔得。

已經plan緊上網訂紅d,綠d,cb, 買探熱針,仲有天喜丸,滴雞精。

仲諗住今個weekend去拜金花娘娘月龍母廟。

我都好想好似你地咁放鬆。

大宅

回覆 Fiona919 的帖子

DODO 都要盡量放鬆心情喔, 我都知係難ge, 不過盡量啦

大宅

引用:Quote:原帖由 cherry.bdh 於 15-07-27 發表

原帖由 Fiona919 於 15-07-27 發表
我cycle唔係太準,26-30都有可能,真係好怕miss左排卵。

我老公之前一路話想過一兩年先生,但我知自己已經 ...
wah~你咁樣好唔ok喎,太緊張喇,我就係經歷咗好多次失望,好唔開心,好大壓力,所以知道要stop,唔可以再咁樣落去,老肚啲唱句啦,命有時終需有,命無時莫強求,我已經唔論到我睇唔開皆段,我今個月突然遲咗好多日,我第一緊張嘅唔係中唔中,係擔心有咩問題
JM,輕鬆係你想生b嘅第一步

大宅

我有多囊。經期 唔準。。但就60+ 到黎一次
如冇意外應該係3號黎
之前比cb 玩到傻 又圓圈 又哈哈笑 又圓圈 又哈哈笑
而家唯有一路keep 住check 紅d
而家紅d 咁樣 我仲諗緊好唔好用棒驗

別墅

我試第一個cycle時,都好似你咁
但經過失敗後,個人好似輕鬆左啲!
雖然我仲未成功,但起碼冇之前咁緊張,希望咁樣嘅心情會助孕啦!你都要加油!如果真係好擔心緊張,就同老公朋友傾下分散下注意力

首頁
12345...7

尾頁

跳至