婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

chingcging 發表於 15-7-28 12:01
可憐人自有可恨之處。只可能同你6299講句:抵死!
真係可以話係抵死,因為之後落去既野真係要幾誇有幾誇。

大宅

Kate111 發表於 15-7-28 12:12
其實你6299有份縱容姑9,形成佢大吵大鬧的脾氣
其實姑9本身細個已經性格唔好,加上後天6299咁樣。就形成一個世界級終極港女姑9

大宅

hahawalala 發表於 15-7-28 12:15
你姑9幾多歲?
會唔會係6299由細寵到咁?要點就點,全家就哂佢一個要搬?
姑9就黎30歲,大我C6成7-8年。聽C6同姑仔講,姑9細個已經係咁,天生人品唔好,再加上後天比6299寵到咁。
我同C6加姑仔都明點解要咁就佢。

大宅

onick36 發表於 15-7-28 12:21
點解要就佢賣樓搬?
貪心係無止境架
人地既錢當自己錢,唔係話自私,小心兩老講一句要照顧個家姐,到時就金 ...
呢個係6299既決定,連C6同姑仔哥時追問話點解一定要就佢而搬!但兩老都話佢依家咁樣唔搬可以點?所以就話搬屋!
我C6就係知道佢家姐係咁既人,所以一開始同我拍拖時已經同我報定案。
佢話我家姐係痴線架,你想像唔到佢有幾顛,但我一早同父母講左以後佢死佢事!
我係點都唔會理佢,兩老亦清楚我C6講既係認真,所以都預左兩老賣蛋時佢家姐就自生自滅。
我同C6真係彩佢都傻!

子爵府

父母縱出來嘅怪物。乜野公司被人偷錢都可以唔追究?

男爵府

hanihani 發表於 15-7-28 12:31
姑9就黎30歲,大我C6成7-8年。聽C6同姑仔講,姑9細個已經係咁,天生人品唔好,再加上後天比6299寵到咁。
我 ...
佢真係世界級
咩構造?偷成百萬差D比人拉冇感覺..

大宅

回覆 hanihani 的帖子

姑9有沒有比家用? 邊個做她男友真是沒運行

大宅

TiffChan 發表於 15-7-28 12:37
父母縱出來嘅怪物。乜野公司被人偷錢都可以唔追究?
唉,佢既野要幾誇有幾誇都有因為係6299上去人地公司求左人地好耐!
話會還返曬D錢比佢地公司!咁人地就唔報警算數!
但就黑名單左佢!

大宅

hahawalala 發表於 15-7-28 12:38
佢真係世界級
咩構造?偷成百萬差D比人拉冇感覺..
佢仲覺得自己無唔岩!仲發曬脾氣咁!覺得錯既係間公司!

大宅

愛貓人 發表於 15-7-28 12:50
回覆 hanihani 的帖子

姑9有沒有比家用? 邊個做她男友真是沒運行

姑9完全無比家用,就黎三十歲人,仲係食屋企住屋企,一個仙都無比!打份工有萬幾蚊,自己洗曬,張信用卡仲要係6299既,月尾找數都係6299比!
連電話費幾百蚊都要6299比埋!

姑9好識係外人面前扮野架!你有興趣追落去你就知道。

大宅

事件(四)睇樓揀大房
自上次搬屋事件後,間屋都唔洗半個月就賣左。
就去睇樓要租屋,C6同姑仔就叫我一齊去!
咁好啦,全部人到齊曬某屋苑門口等上去,但等緊隻姑9都未出現!
等左成半粒鍾姑9先慢步咁行過黎,仲發脾氣話做咩要催佢!
上到去咁係居屋黎,就三房,有間主人房,有間客房同工人房!

因為其他睇極都唔岩,姑9要人地有靚裝修先可以住喎!

去到間屋一入到去就開始黎料!
姑9:我要一個人住主人房!
62:你都痴線架!咁我同你呀媽訓邊?依家邊個比錢?
姑9:咁我要客房囉,但我要自己一間房!唔同其他人一間房!
99:咁個妹訓邊?唔得!一定要兩個人一間房!
姑9:咁個妹訓細房囉,細佬訓廳咪得囉!
62:梗係唔得啦!你一定要同個妹一間房!細佬訓細房!
姑9:點解次次都要就曬佢(我C6)?佢可以自己一個一間房我唔得!你地錫曬佢!
62:邊有錫曬細佬?依家夠竟係邊個唔岩?
姑仔:我唔係屋企住啦!我打算自己搬出去住!你地唔洗預我!
62:你搬去邊度住?你同邊個住?
姑仔:我同朋友夾份租屋搬出去住,我頂某D人唔順呀!再一齊住我會即刻死!
姑9:喂,你講X邊個呀?
62:收聲啦你!

就係咁62就收左姑9皮,姑9就自己發曬脾氣自己走左返屋企。
咁決定左租呢度就去簽約,簽完約就話要去買床肉。
咁99就打比姑9,係咪買床肉呀!我地係XX商場買緊呀,你要買就自己落黎啦!
之後6299同姑9都各自買左一張床肉,C6就無買。
咁返到屋企大家各自執野,因為第日就要搬入去新屋啦!
姑仔都執返自己既野聽日搬去同朋友住!

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

大宅

kkan 發表於 15-7-28 13:05
jm大把花生食

別墅

回覆:世界級姑9(超長篇..) #31 New

大宅

事件(五)搬屋大日子咁前一晚大家執好曬d野,咁第日就搬去新屋住啦!
因為新屋同舊屋係好近,約幾條街咁,所以都唔係太多野搬過去。
咁6299佢地就話不如我地自己搬啦!咁C6就搵幾個朋友黎幫手!
姑仔同男友就幫左屋企搬左自己再搬野走!
咁全程大家一路都好忙,我亦有去幫手搬,其實6299加C6唔係好多野架咋!
基本有七成野都係姑9一個人!但佢完全無幫手,全程手指指點你地去搬!
咁C6有幾個朋友黎幫手搬,人地係同C6好兄弟義務無收錢架!
姑9就全程咁眼藐藐嘴藐藐人地!又話人地成個臭乞兒咁既樣!
又話人地賊眉賊眼,仲要衰到話人地眼金金色迷迷咁望實佢!
人地真係眼眉都無望過佢一眼,真係好心隻姑9自量下!

搬完屋仲要大大聲講得勁難聽咁話,都唔知會唔會唔見野架!

C6同62就叫佢收聲啦!邊個會掂你D野!

大宅

回覆:世界級姑9(超長篇..) #35 New

子爵府

你老爺前世欠落佢好多,今世還。

珍珠宮

hanihani 發表於 15-7-28 11:16
事件(二)再次登門拜訪
自從上次件事後,大約過左一排,C6就叫我再上佢屋企食飯。
一去到就只有62,姑9,姑 ...
你姑仔好好

珍珠宮

hanihani 發表於 15-7-28 11:56
事件(三)大吵大鬧要搬屋
話說C6一家都只係普通人家,6299有間買左既自住公屋。
就一家五口住緊,不嬲姑9都 ...
你6299係始作俑者。個姑奶咁癲係佢地一手做成。咁都可以應承佢搬?
如果我係62,個下我已經答佢:我死左你可以分100萬,但你已經提前用左來還債啦。所以將來你一毫子都唔會分到。

懿仔媽媽    發表於 15-8-4 21:02
kerrykwok3736    發表於 15-7-30 14:46
lailaiha    發表於 15-7-29 11:32
hahawalala    發表於 15-7-28 14:38

水晶宮

hashtag影視迷勳章

引用:事件(三)大吵大鬧要搬屋話說C6一家都只係普

原帖由 hanihani 於 15-07-28 發表
事件(三)大吵大鬧要搬屋
話說C6一家都只係普通人家,6299有間買左既自住公屋。
就一家五口住緊,不嬲姑9都 ...
你62、99係咪前世欠咗你姑9?

首頁

尾頁

跳至