婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

hanihani 發表於 15-7-28 14:17
我都話你諗到既衰野佢都有份層樓係佢地屋企,我地都無打算一齊住,依家結婚後我地都搬開左。
之後你 ...

好彩樓主 C6 同姑仔都生性同有心,同埋樓主同姑婿都要夠大方先得!
Like 啊!

大宅

方方媽媽 發表於 15-7-28 14:49
如果兩老因為姑9而背負一身債,例如做擔保人借錢之類,你地會睇住兩老坐錢債監嗎?
到時,會唔會代還?
如果係我 ...
呢個問題我地幾個都有諗過,就好似你所講咁,絕D都唔會幫佢地代還!依家姑仔都已經無見兩老,C6都少見,講之前已經講曬,兩老唔聽無辦法。
兩老覺得等佢地死左先算!

大宅

judychungpuiyan 發表於 15-7-28 15:02
好彩你6299仲有你哋同姑仔
唉 但6299唔係咁覺得呢

大宅

呢D女人, 睇字都令人心寒..
樓主同你C6,姑仔都好乖,好孝順,幫晒6299打算..
但真係要小心,提防姑9不斷發癲..

伯爵府

方方媽媽 發表於 15-7-28 14:49
如果兩老因為姑9而背負一身債,例如做擔保人借錢之類,你地會睇住兩老坐錢債監嗎?
到時,會唔會代還?
如果係我 ...
呢句真呀!姑9咁顛,6299又咁傻,如果6299一時又心軟做左擔保人(退休後),到時咪會將問題推到姑仔和樓主老公身上,變成唔幫父母都唔得。都係迫6299佢地在仔女(任性無恥,正常生性)二選一比較穩當。

大宅

stitch2012 發表於 15-7-28 15:03
而家你哋搬走晒, 叫6299租兩房單位平D租啦, 兩個老人家搵食要養埋個開口埋口就要萬萬聲既姑9, 搵多多都唔夠 ...

之前租三房萬八蚊!依家佢地租兩房都要萬二!
姑9話佢一定要住市區,唔要住唔方便既地方!
加上6299仲要工作,所以都係要揀返市區!

兩老覺得無問題,62仲話D錢係佢既,佢鍾意點洗就點洗。

珍珠宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章

回覆:世界級姑9(超長篇..) #56 New

果然世界極品

大宅

雨木果 發表於 15-7-28 15:14
好彩樓主 C6 同姑仔都生性同有心,同埋樓主同姑婿都要夠大方先得!
Like 啊!
唉,見到6299咁樣,我當初真係喊出黎,真係心痛!雖然唔係自己親父母,但係生我養我C6既父母黎!
姑仔男友都算唔錯架,我地四個都好常見面!

大宅

joshyk 發表於 15-7-28 15:17
呢D女人, 睇字都令人心寒..
樓主同你C6,姑仔都好乖,好孝順,幫晒6299打算..
但真係要小心,提防姑9不斷發癲.. ...
野我地就有曬準備架啦!到時6299佢地受唔受就一回事!我地搬開曬已經無人再同姑9聯絡!
全部人都BLOCK曬佢WHATSAPP,FB等等。
但佢之後做既野你會覺得仲顛

大宅

M.A.C 發表於 15-7-28 15:17
呢句真呀!姑9咁顛,6299又咁傻,如果6299一時又心軟做左擔保人(退休後),到時咪會將問題推到姑仔和樓主老 ...
呢個問題我都幾個都已經早早諗過,萬一發生咁不幸既事!C6同姑仔話一定唔會幫忙,同埋如果兩老連呢步都做埋,姑仔同C6話登報同佢地斷絕所有關係!

大宅

waterlemon 發表於 15-7-28 15:19
果然世界極品
所以你話呢,一日唔死一日都有新聞睇!

男爵府

Well~我以為我隻神獸姑仔已經好極品..果然一山還有一山高...
屋企有個咁既人真係好羞家.
你6299都好有問題.

lymandy    發表於 15-11-10 17:00

大宅

suetyiubb 發表於 15-7-28 15:32
Well~我以為我隻神獸姑仔已經好極品..果然一山還有一山高...
屋企有個咁既人真係好羞家.
你6299都好有問題. ...
呢座山我相信已經無人能超越咁高真係好羞家,我外家知道有個咁既人都問我點解可以同佢住左幾個月!
有興趣JM你追埋落去,仲有大把野睇,呢D只係冰山一角!
兩老仲覺得無問題架!佢地唔肯面對現實!

大宅

回覆 hanihani 的帖子

咁過份

珍珠宮

大廚勳章 陪月勳章

引用:Quote:suetyiubb+發表於+15-7-28+15:32+Wel

原帖由 hanihani 於 15-07-28 發表
呢座山我相信已經無人能超越咁高真係好羞家,我外家知道有個咁既人都問我點解可以同佢住左幾個月!
...
我想問你姑9幾歲&大概咩樣架?
有冇話似咩類型?魯芬?細細粒?
有個look幻想下可以睇得投入啲

男爵府

hanihani 發表於 15-7-28 13:05
事件(四)睇樓揀大房
自上次搬屋事件後,間屋都唔洗半個月就賣左。
就去睇樓要租屋,C6同姑仔就叫 ...
btw 好奇問下, 點解你c6一家搬屋搬得咁容易, 今日簽約去買床褥, 買完番屋企執嘢, 第二日就可以搬屋?

大宅

禁止訪問

引用:Quote:suetyiubb 發表於 15-7-28 15:32 Wel

大宅

事件(七)遊學團後趣聞上集
話說又咁快姑9去遊學團離開左香港個幾月!
大家唔好以為佢走左個幾月就好平靜!
因為隔住半個地球姑9仍然發顛!
話說出發前6299比多左錢姑9袋住以防萬一發生意外無人救佢!
咁計埋比左遊學團既三萬幾蚊錢,另外6299再比左幾千美金姑9袋住!
聽姑仔講係姑9要求6299比多D佢袋住,話怕發生意外咁話。
咁姑9一到步美國,姑9就即刻發揮佢既世界級港女精神!
去到遊學團所包既宿舍,就係兩個人一間房!
咁姑9知道兩個人一間房就發脾氣,話人地嘈唔要同人地一間房!
但房間早已排好曬,無得掉房或換房!
咁姑9就富婆上身,就話要去租屋住,咁姑9出去租屋一個月就洗左兩千美金!
遊學期間,咁領隊會帶佢地去學校交流下,睇下人地學校等等。
咁有時經過D景點會同佢地落去參觀下咁!
點知好衰唔衰一落去參觀姑9又發生事!
話說佢地去參觀美國某條吊橋,點知姑9自己走左去,唔跟領隊自己去玩!
之後姑9唔知係咪衰格得滯!個天都唔想見到佢!竟然自己叉錯腳趺左落落瀑布到!
之後人地就報警叫救護車來救佢,姑9被救起時就發顛話被人推落去!
但周圍唔識佢既人係睇住佢行得太開自己趺落去!
咁救左姑9上來,就即刻送左佢入醫院做全身檢查!
姑9去前買左旅保,但都要返到去先可以拎返d錢!
咁美國睇醫生十分貴!佢咁樣入一入完就洗左三千美金!
但出發前6299先比左成七八千美金佢袋住!佢竟然打長途返黎話叫6299再寄錢比佢!
咁樣6299又半夜三更咁去搵地方匯錢三千美金比佢!

PS:點解我地會知得咁清楚?下回自有分解!

大宅

shopping_easy90 發表於 15-7-28 15:45
回覆 hanihani 的帖子

咁過份
姑9做既野呢d只係冰山一角咋!jm

首頁

尾頁

跳至