親子旅遊

跳至

首頁
12345...8

尾頁

大宅

第一天
撘11:10機到台灣
約了一早Book了的司機,他已在接機地方擧牌找我們了,接著就去ATM及買電話卡了

一一酒店放行李(西門町二十輪,因為我們2大2小去,貪D細的瞓左都可以逐個落街行,Book左3人房,尚算乾淨,空間夠用,但服務非常好,早2天已打來香港提我帶遮,佢地有洗衫,乾衣的,唔錯)

一一市立科學館,我小朋友(5歳,3歲)好適合佢地玩,地方很大,但每層主題都不同,有一層他們很喜歡的講人體構造

大宅

回覆:MonkpLam 的帖子

另外仲有其他嘢玩的,這個80台幣,小朋友冇份,唯有爸爸玩下啦

大宅

其他唔駛另外比錢玩的,有很多,因為用手機出po,放唔到太多相嚕

子爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

大宅

可給司機資料嗎 ?

大宅

我們逗留科學館約2個鐘,接住就行過隔離兒童新樂園,入到去先知原來4點後入場唔駛錢,嗰度用悠遊咭付費,每個項目約20一30台幣,好抵玩

大宅

請繼續貼相

珍珠宮

大宅

玩到佢地攰攰地餓餓地就去士林行個圈跟著返酒店休息…診佢地瞓左成11,12點,落到去都仲有野行,真係開心到暈

大宅

引用:玩到佢地攰攰地餓餓地就去士林行個圈跟著返

原帖由 MonkpLam 於 15-07-28 發表
玩到佢地攰攰地餓餓地就去士林行個圈跟著返酒店休息…診佢地瞓左成11,12點,落到去都仲有野行,真係開心到 ...
到第二天
市立木柵動物園一一食左早餐約8點幾撘捷運去動物園,我地撘園內觀光車上鳥園,再由鳥園慢慢行返落嚟,見佢地行到冇乜心機,行左2個鐘就走了,

大宅

跟住3:00大樹站(明月湯包)一一早一個月已在大樹站留位,但仲未夠鐘唔比入,我們就行左去"冇得輸"嘅明月湯包…唉2點幾去到佢地⋯關門了⋯要5點先開返,要去的JM留意,佢上午11一2,下午5點先開返但唔記得到幾點

大宅

"......佢上午11一2,下午5點先開返但唔記得到幾點......"

要記低, 要記低

大宅

大樹站一一呢度有得食有得玩,地方唔及maga box地方大,但玩嘅嘢豐富好多,有好多芭比屋,煮飯仔,波波池,火車路軌,水池(有提供防水反穿衣),仲有我D女最鐘意的沙池,嗰度有清洗區,但自己帶多套衫會好D

大宅

饗食天堂一一去完大樹站,我地就撘捷運去京站的饗食天堂食大餐!!真係好多嘢食,JM冇介紹錯,雪糕都有幾個唔同食法,我地2大2小,佢收我地差不多2000台幣,抵食,
我早2個月Book位,send email去的,
訂位者姓名
時間
那間分店
幾多人,就可以了

*但Book位6點後冇得Book的

大宅

去完暴飛時間尚早,去下西門町睇下表演,揑下泥公仔返酒店休息了(公仔4人收1300台幣

大宅

第三天一一
Babyboss一今天精彩了!我們要𨍭酒店,放抵行李,行下食下就夠鐘去左Babyboss我係在台灣團購買的(BKJM介紹嫁),經香港的台灣代購滙款,我們2大2小半天3點至8點用港幣$384
佢地半日玩左8個職業,我地一開始走到近出口開始玩,圈定D在附近又接住開始的職業,佢地超盡興

團購一在yahoo 搵Babyboss團購就見到
滙款一在yahoo找台灣代購,我是用O字頭的4個英文字母的那間
收入場券,我叫賣家寄去酒店的,之前我也email通知酒店麻煩代收的,入住時可以拎返

大宅

饒河街夜市一一佢去玩完成8點佢地又攰又肚餓,夜市又有得食又有得玩,精神一震呀,到10點左右就去酒店了,佢地去到酒店直頭精神到唔駛瞓呀

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆:剛去完台北,分享一下

請問有冇房間的相呀

大宅

莎多堡奇幻旅館一一在美麗華摩天輪對面,附近又有家樂福,我早3個月book左520號灰姑娘主題房,一開門佢地見到隻馬就開心到係咁𨍭圈,仲有籃瓜車床,超大浴缸,蒸氣房,水力按摩床,4884台幣一晚,仲包自助早餐,抵到暈

大宅

第四天一一返香港啦
難得有間主題房,我地食左早餐就返酒店房玩下,影下相,玩下水,差不多12點先走,我地約左接我地機嗰司機響房門口等(房門外可泊車)
我地放行李去佢架車度再去台北車站買手信,佢話佢可以去跑車,不用我們計錶,約定左3點在三越門口等,佢真係好到不得了

我地Book左hello kitty 機,我地早D去周圍影相,嗰度仲有個室內公園仔,我啲細路真係樂而忘返呀

首頁
12345...8

尾頁

跳至