親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

我地2大2小, 8月尾去 芭堤雅. 打算首4 天 stay 芭堤雅. 第5天出 bangkok.
芭堤雅, book 唔到 centara grand mirage, 有冇邊間 酒店個 泳池正?

想請教各jm, 點 plan 會好d?

safari world 同 kk zoo 是否都差不多?

不知第1 天 (10am 落機) bkk 去 pattaya 時 中間去 kk zoo 會不會太倦 ?
thanks!

水晶宮

lottelulu 發表於 15-7-28 12:38
我地2大2小, 8月尾去 芭堤雅. 打算首4 天 stay 芭堤雅. 第5天出 bangkok.
芭堤雅, book 唔到 centara grand ...
第1天10點 落機 BKK 去 PTY 中途去 KK Zoo 為何會太攰呢???

大宅

當天坐 7am 機, 其實 6am 已要出門口. 又坐3小時機, 怕小朋友會倦些.

男爵府

減齡達人勳章

回覆 lottelulu 的帖子

我落機去KK Open Zoo 加 Sheep Farm 添!

大宅

引用:回覆+lottelulu+的帖子我落機去KK+Open+Zoo

原帖由 mamimi 於 15-07-28 發表
回覆 lottelulu 的帖子

我落機去KK Open Zoo 加 Sheep Farm 添!
請問兩個地方用左幾多時間

男爵府

減齡達人勳章

回覆 YY239 的帖子

哈哈! 我未去, 我PLAN咗咋,希望夠時間啦!

大宅

引用:當天坐 7am 機, 其實 6am 已要出門口. 又坐

原帖由 lottelulu 於 15-07-28 發表
當天坐 7am 機, 其實 6am 已要出門口. 又坐3小時機, 怕小朋友會倦些.
其實7點機唔係6點已經要到機場咩? 小朋友幾大?
我相信6點出門口即5點幾要起身,折騰一輪上機,機上再訓下,可能都可以玩到。
我地就係怕小朋友未到埗就已經攰所以坐中午機,下午先到,基本上唔洗旨意可以同去玩

公爵府

引用:Quote:原帖由 lottelulu 於 15-07-28 發表

原帖由 aa1117hk 於 15-07-29 發表
其實7點機唔係6點已經要到機場咩? 小朋友幾大?
我相信6點出門口即5點幾要起身,折騰一輪上機,機上再訓下,可 ...
我兩個4&9歲,上年12月尾,一樣10點幾到曼谷,坐完車到CGMBR , 食完午餐就去玩水,小朋友有得玩就精神,機場去pattaya坐車成個半鐘,想瞓可瞓,不過我兩個小朋友不知幾興奮!

可能我哋慣咗玩到盡,如怕小朋友累,離開pattaya先去open zoo都得,我哋當時就係咁安排。

我將這事告訴你們,是叫你們在我裡面有平安.在世上你們有苦難,但你們可以放心,我已經勝了世界. (約16:33)Born 3.02kg/1m 4.52kg/2m 6.06kg/3m10d 7.19kg/4m25d 8.38kg/6m 8.79kg/7m 9kg/8m 9.6kg/10m3w 10.2kg/12m 10.2kg/13m 10.8kg/16m 11.2kg

大宅

回覆 Honey 的帖子

Hi,我地8月中都會入住 PATTAYA CGMBR,想請問由酒店出市中心,車程大約幾耐?酒店有shuttle bus出去嗎?謝謝!

公爵府

引用:回覆 Honey 的帖子Hi,我地8月中都會入住 PA

原帖由 winglink 於 15-07-29 發表

Hi,我地8月中都會入住 PATTAYA CGMBR,想請問由酒店出市中心,車程大約幾耐?酒店有shut ...
酒店有shuttle bus 去個大商場,不過我哋3日2夜只留酒店食及出面街口食,冇出去,試search其他貼。

我將這事告訴你們,是叫你們在我裡面有平安.在世上你們有苦難,但你們可以放心,我已經勝了世界. (約16:33)Born 3.02kg/1m 4.52kg/2m 6.06kg/3m10d 7.19kg/4m25d 8.38kg/6m 8.79kg/7m 9kg/8m 9.6kg/10m3w 10.2kg/12m 10.2kg/13m 10.8kg/16m 11.2kg

珍珠宮

2024年龍年勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

引用:我地2大2小,+8月尾去+芭堤雅.+打算首4+天+s

芭堤雅, book 唔到 centara grand ...
我上月剛剛去完.kk zoo

08:55機,去到10:45,包車先到kk zoo,車程都最少個半鐘,小朋友梗係瞓啦,遊一個圈係門口影下相再上車到Pattaya check in 再出去食野行街

第一晚就早少少瞓,因為朝早太早起身嘛

禁止訪問

男爵府

回覆 winglink 的帖子

我啱啱7月中住左3晚CENTARA GRAND MIRAGE BEACH RESORT,佢有FREE SHUTTLE,不過一日只有三班,其他時間既SHUTTLE係要俾錢,所以我地每次都係係酒店門口搭TAXI; 由酒店返去市中心有約10分鐘,希望可以幫到你啦

大宅

CGMBR book唔到家庭房,只有deluxe premium 房,但我2大2小,唔報小朋友可以嗎?但只包2位早餐。有冇得現場加?

但又怕到時候被發現有4人,要加我地房$。

聽說附近冇咩餐廳丶食店,早餐是否只有在酒店吃?

公爵府

引用:CGMBR book唔到家庭房,只有deluxe premium

原帖由 lottelulu 於 15-07-29 發表
CGMBR book唔到家庭房,只有deluxe premium 房,但我2大2小,唔報小朋友可以嗎?但只包2位早餐。有冇得現場 ...
上年12月我一樣book唔到家庭房,所以住premium seaview room, 其實size差不多,出去玩比多少少錢,安心又放心,要屈蛇何必呢?

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

引用:回覆 winglink 的帖子我啱啱7月中住左3晚CE

原帖由 karen_szeman 於 15-07-29 發表
回覆 winglink 的帖子

我啱啱7月中住左3晚CENTARA GRAND MIRAGE BEACH RESORT,佢有FREE SHUTTLE,不過一日 ...
請問搭的士出市區幾錢呀?

子爵府

引用:我地2大2小,+8月尾去+芭堤雅.+打算首4+天+s

睇下hard Rock 呀

大宅

認識瑞士牛牛第二回 畀面勳章

回覆:lottelulu 的帖子

有d酒店條款係11歲或以下小童在不加床情況下係可以免費入住㗎,你訂嘅時候睇/問清楚

男爵府

holiday inn

複式洋房

絕對同意

首頁

尾頁

跳至