婆媳關係

跳至

首頁
12345...85

尾頁

複式洋房

回覆:我真係極度討厭我99, 俾我發洩下

希望你早日同佢畫清界線, 唔好再俾佢影響到你, 如果你唔能夠堅強面對, 可以既就離開香港唔好再見, 否則只會俾佢影響你既人生。

大宅

引用:JM你好慘, 你已經同先生咁努力, 好多野唔係

原帖由 hanihani 於 15-07-31 發表
JM你好慘, 你已經同先生咁努力, 好多野唔係話要就即刻有
最衰就係你好心買埋屋比佢地住, 仲要唱你洗黑錢:an ...
對啊!當年99 同62結婚第二個月就中左, 好順利, 當然唔會明白我地呢d 努力左咁多年都食白果嘅人有幾痛苦啦…

無仔生咪努力搵錢囉… 兩老加埋都百幾歲, 果陣搵到下錢買多間屋俾佢地住, 順便當投資, 點知佢咁樣唱我…

大宅

引用:我係你就收返間屋係呀黑錢屋嚟架,你咁清白

原帖由 ky0416 於 15-07-31 發表
我係你就收返間屋
係呀黑錢屋嚟架,
你咁清白嘅就唔好住啦,影衰你嘛
我有講過呢句說話呀, “黑錢屋唔好住呀,廢事警察拉我時連累埋99你, 99 立即話我都唔係咁清高啫, 我講下笑啫, 唔講邊有得笑”

但我一d 都唔覺得好笑喎

伯爵府

開心吸收勳章

引用:Quote:原帖由 hanihani 於 15-07-31 發表JM

原帖由 smartpandagirl 於 15-07-31 發表
對啊!當年99 同62結婚第二個月就中左, 好順利, 當然唔會明白我地呢d 努力左咁多年都食白果嘅人有幾痛苦啦 ...
我係你會嬲到收返層樓由得佢地瞓街,費事個99要瞓黑錢屋咁唔安樂呀

禁止訪問

引用:Quote:原帖由 ky0416 於 15-07-31 發表我係

大宅

BK Milk勳章

回覆:smartpandagirl 的帖子

你99太過份

大宅

BK Milk勳章

回覆:smartpandagirl 的帖子

希望你同你老公、BB一家幸福快樂!

公爵府

陪月勳章 畀面勳章

大宅

生左出來你隻騎尼奶實爭住改名 爭住湊
咁衰把口 到時個BB唔好比佢見!!

大宅

引用:Quote:原帖由 hanihani 於 15-07-31 發表JM

原帖由 smartpandagirl 於 15-07-31 發表
對啊!當年99 同62結婚第二個月就中左, 好順利, 當然唔會明白我地呢d 努力左咁多年都食白果嘅人有幾痛苦啦 ...
99自己都係女人,講野咁刻薄,仲話無蛋生既母雞,佢都唔明你同你先生背後付出幾多努力,呢啲野唔係買菜,唔係即刻有架嘛。仲係外面講,間屋免費比佢住仲想點,係99咋!洗黑錢咁易洗咩,幾大風險呀!99點唔鍾意都唔應該咁亂作野囉。

珍珠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章

你99真係好百佳超市! 你EQ好高
我慶幸我是水瓶星座.
爸爸是我心中的大樹.
媽媽是我一生的偶像.
姐姐是我一世的知己.
弟弟是我生活的依賴.
多多是我平常的歡樂.
一家人嘛!

大宅

痴線奶奶 比我永不相見 老公都還埋比佢

大宅

追!

大宅

引用:希望你同你老公、BB一家幸福快樂!

原帖由 monlee313 於 15-07-31 發表
希望你同你老公、BB一家幸福快樂!
多謝你

大宅

引用:你99真係好百佳超市! 你EQ好高

原帖由 Jolin_Yuen 於 15-07-31 發表
你99真係好百佳超市! 你EQ好高
對方痴線我唔可以跟住對方一齊痴!! 要守住自己條底線唔好俾佢愈來愈過份, 但對99 嘅基本尊重我都會記住

伯爵府

環保接龍勳章

同我嗰隻有得fight喎!不過我係唔會理佢,改名?你有你改囉,我冇用到喎。要見?我帶埋個仔飛去外國唔見你都仲得呀!

水晶宮

可否跳步講下你生左未?BB依家點?
因為有點擔心你99會煩到你呀!
99咁恨抱孫,你生左之後,就用個孫來要脅佢啦.
有咩唔高興,就抱個BB走,講到明自己唔想見99時,亦唔會唔會比BB單獨見99.
做人係要有基本禮貌,但亦唔代表要委屈自己.

大宅

(五) 99 知道係男孫後, 當然周圍講啦, 仲搵埋d 咩風水師父幫我屋企睇風水, 同BB 改名等等, 其實我喺外國讀書真係唔信呢d, 不過老公就覺得一聽無妨就俾佢地睇下囉!個師父一入黎睇就話間屋好大殺氣, 又話唔岩BB 住, 同埋BB 命水剋父母, 成年前唔好一齊住, 否則大家都會折福等等!!

我買左呢個單位後又bingo 工作又唔錯, 我唔知有咩殺氣! 跟住個師父就話某一個生肖嘅人旺住我同老公先可以擋到, 果個就係我貴人, 我要好好依附呢個人, 99 就話自己係呢生肖, 仲建議BB 搬去佢度住, 成年之後先俾返我, 幫我地擋殺, 用心良苦喎!咁我地聽完就算, 當然我都有擔心(唔係怕bb 剋我, 始終一日未生出黎都驚Bb 有咩事), 仲開始搵屋, 打算生完立即搬走! (師父建議嘅方位喺99 住果條邨)

過左一個月, 老爺打俾老公, 話聯名戶口唔見左10萬, 問老公知唔知去左邊, 老公當然唔知啦… 之後走去問99, 99 最初話咩都唔知, 後來我話報警99 先承認佢攞左出黎, 問佢拎黎做咩佢又唔講, 當時62勁嬲, 破產後62勁慳, 希望可以儲一筆錢養老用, 佢以為99 俾人呃, 就話講唔出就報警了。

最後99 先講, 佢俾左10萬扮風水師父, 幫手睇風水同埋作故仔, 目的當然係想我地搬近佢同埋個孫同佢住!! omg! 點解有人可以咁白痴架!? 俾10 萬人地呃自己人!! 老公同老爺嬲面都紅埋, 老公仲激動到打爆玻璃, 我好驚就立即同老公去醫院...

待續…

男爵府

太極品啦!我諗呢個世上都冇幾個!

大宅

引用:可否跳步講下你生左未

原帖由 方方媽媽 於 15-07-31 發表
可否跳步講下你生左未?BB依家點?
因為有點擔心你99會煩到你呀!
99咁恨抱孫,你生左之後,就用個孫來要脅佢啦. ...
可以, 我生左了, 仔仔已經1歲半, 我另外仲有一個養子(有點複雜, 後面交代) 今年已經8歲, 所以我有兩個仔

angelacch    發表於 15-8-6 15:34

首頁
12345...85

尾頁

跳至