在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

有冇SIS 試過公司既同事比大耳窿追數攪到上公司?
事緣係.... 佢唔知因咩事走去借錢, 但未借得成間公司就要收佢charge,都差不多十萬蚊,
早排開始打黎公司搵佢, 佢唔理班人, 改晒手提同屋企電話, 班人就上到黎公司刮佢,
比老闆見到, 要求佢放一個星期大假先, 班人打黎就話已經炒左佢,
另外要我同佢調位坐住先 (因佢個位對正大門),
宜家要我幫佢聽班收數佬電話,早幾日仲貼埋大字報係公司門口, 真係好煩好滋擾,
而個位同事就諗住唔理佢地........... 但我就真係好慘, 佢個位做野唔就手之餘仲要頂埋佢D野(斷斷續續已差不多放左2個星期),
老闆唔諗住炒佢, 佢亦冇諗住辭職... 長期咁落去都唔係辦法
我想問如果一路HEA住班人 佢地係咪真係唔會再攪公司?

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆:同事爭人錢比大耳窿追數....

你老闆又幾好人喎!不過唔理佢地,佢地應該唔會咁易放棄囉!你出入小心d呀

男爵府

你好慘, 不過無咩計, 硬食.
你咁諗囉, 由唔係你借錢, 你都係幫老細打工, 所以咪將就下.

你老闆其實好好人, 你同事借左錢, 無左份工仲慘, 咁點還錢.

翡翠宮

HEA都唔係辦法,人哋收唔都數唔通就算咩

複式洋房

回覆:catko_o 的帖子

大廈冇看更架咩?下次再上黎報警啦

公爵府

回覆:catko_o 的帖子

咁都唔炒,真係好好wor

wcpcelia    發表於 15-8-5 10:59

男爵府

老闆唔炒咁好人?通常衰到搵上門,即炒

伯爵府

環保接龍勳章

冇借到錢都要俾10幾萬手續費?做乜唔報警?

子爵府

美好大世界2017勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

無計~ 老細唔炒佢, 你唯有硬食

大宅

引用:冇借到錢都要俾10幾萬手續費?做乜唔報警?

原帖由 chingcging 於 15-08-03 發表
冇借到錢都要俾10幾萬手續費?做乜唔報警?
佢話報左警,但警方話白紙黑字簽晒冇辦法。最近新聞都有報過,原來好多人都中過招

大宅

引用:你好慘,+不過無咩計,+硬食.你咁諗囉,+由唔

原帖由 西檸 於 15-08-02 發表
你好慘, 不過無咩計, 硬食.
你咁諗囉, 由唔係你借錢, 你都係幫老細打工, 所以咪將就下.
有同佢傾過,但佢話唔會還,因為冇拎過佢錢咁先煩

禁止訪問

大宅

回覆 catko_o 的帖子

試過, 公司負責人話最緊要同事安全, 報警備案(其實當雜項) 因有電話滋擾及有人上門. 再打嚟煩的時候, 直接打電話去警局再報案(記得quote reference no.), 如是者約兩個月後就靜咗...

首頁

尾頁

跳至