親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 玩具勳章 冬日勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

第一次搭樂桃,
請問帶28及26吋喼各一,
比登機嗎?
Thx

珍珠宮

2024年龍年勳章 玩具勳章 冬日勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

引用:第一次搭樂桃,請問帶28及26吋喼各一,比登

原帖由 MRS.KAREN 於 15-08-01 發表
第一次搭樂桃,
比登機嗎?
補充:因見佢網頁話寄倉行李,
長闊高總和,不可超過203cm。

大宅

回覆:MRS.KAREN 的帖子

留毛

公爵府

回覆:樂桃寄倉行李

你指一個人買兩件行李?應該得。佢只係限制每件行李嘅size.

珍珠宮

引用:你指一個人買兩件行李?應該得。佢只係限制

原帖由 heilok 於 15-08-01 發表
你指一個人買兩件行李?應該得。佢只係限制每件行李嘅size.
我地2個人去,買左2個happy peach plus,
包2件,20kg行李。
我係想問行李size,比唔比帶一個26及28吋喼各一上機,因為樂桃網頁話,行李長濶高,總計不得超過203cm.。
謝謝

子爵府

引用:第一次搭樂桃,請問帶28及26吋喼各一,比登

原帖由 MRS.KAREN 於 15-08-01 發表
第一次搭樂桃,
比登機嗎?
行李都26和28寸那大件,要寄運啦!

公爵府

你每人包一件寄倉行李,即係一個帶26 寸,一個帶28 寸,緊係得啦。

公爵府

至於手提行李,每個人計,一般20 寸喼應該都無問題。但記得,只可一件+手袋,除此之外,連一個膠袋載住包薯片都唔得。

禁止訪問

侯爵府

唔係同hkexpress一樣?
28同26都要寄倉~

公爵府

回覆:alienalice 的帖子

我諗所有airline呢兩個size都一定係寄倉,所以我無諗過樓主係問手提。而且樓主買happy plus, 已免費包兩件寄倉,我諗唔會甘勁兩個人,四件大行李掛^_^

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 MRS.KAREN 於 15-08-01 發表

原帖由 fatboyL2 於 15-08-01 發表
行李都26和28寸那大件,要寄運啦!
係打算寄運呀,thx

珍珠宮

引用:你每人包一件寄倉行李,即係一個帶26 寸,

你每人包一件寄倉行李,即係一個帶26 寸,一個帶28 寸,緊係得啦。
係呀,唔該哂,多謝解答,我大喼,怕佢唔比

珍珠宮

引用:至於手提行李,每個人計,一般20 寸喼應該

至於手提行李,每個人計,一般20 寸喼應該都無問題。但記得,只可一件+手袋,除此之外,連一個膠袋載住包薯 ...
明白

珍珠宮

引用:你講係寄倉 ?定係手提 ?

原帖由 tst1800 於 15-08-01 發表
你講係寄倉 ?定係手提 ?
寄倉

珍珠宮

引用:唔係同hkexpress一樣

原帖由 alienalice 於 15-08-01 發表
唔係同hkexpress一樣?
28同26都要寄倉~
我係講緊寄倉,問喼size問題

公爵府

29 寸唔算大,正常寄倉行李差唔多啦。幾年前我用31 寸架。

珍珠宮

引用:29 寸唔算大,正常寄倉行李差唔多啦。幾年

29 寸唔算大,正常寄倉行李差唔多啦。幾年前我用31 寸架。
唔該哂,好詳細

大宅

育兒性格勳章

4.有關行李的問題 | Peach Aviation (樂桃航空) - http://mobile.flypeach.com/sp/tw/contactus/faq04.aspx

大宅

育兒性格勳章

回覆:JCHANG 的帖子

我想知 bb 車是否好似其他航空公司一樣上機前比空前,落機時取回? thx

首頁

尾頁

跳至