懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

我9月預產期...第1胎...我發現愈接近預產期情緒愈唔穩定...經常亂想發悪夢...仲可以無喇喇自己喊...我想問有無人都係甘...

男爵府

引用:我9月預產期...第1胎...我發現愈接近預產期

原帖由 colourfulling 於 15-08-04 發表
我9月預產期...第1胎...我發現愈接近預產期情緒愈唔穩定...經常亂想發悪夢...仲可以無喇喇自己喊...我想問 ...
同健康院姑娘講,留意情緒呀

大宅

回覆:懷孕後期...情緒好差...可以點做...

我都係9月預產期.,第1胎,經常發悪夢,但我無理佢,只係越來越興奮,開心同累,累係因為成日都睇好多bb野,要買好多bb野。
你都唔好諗咁多無謂野,掙取時間買bb野好過啦!諗下bb有幾得意,有幾可愛啦!

複式洋房

回覆:懷孕後期...情緒好差...可以點做...

我都係9月預産期!呢期心情都時好時壞!不過同自己講!情緒吾好會搞到bb都吾開心!長時間去諗bb出世既可愛樣就開心反好多嫁拉!

回覆 colourfulling 的帖子

您好colourfulling ,準媽媽係生理同心理上係會面對好多轉變,加上賀爾蒙既影響,有時情緒可能會波動左都係正常嘅! 媽媽要多諗D正面同做令自己開心既野,行下街扮下靚,同朋友/屋企人/老公講下自己嘅感受和憂慮,將心事講左出黎,人都會開朗左架,但如果發現情勢吾穩定既情況持續,就建議去搵醫護人員傾傾,加油!
我有一個願望,就是想見到每個BB食得好、瞓得好、笑得好、Poo得好,
有個海綿級肚仔,每天盡情體驗新事物、吸收新樂趣!

首頁

尾頁

跳至