自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

看到湖北女童個post,個心好唔舒服,我女10歲,升六年班,係斯文靚女型,有D佢同學都叫佢校花,上兩三個月前我女話比我聽係街到突然有個五十幾歳男人我女講:「妹妹,你自己一個人行呀。亅嚇到我女即刻跑返屋企,雖然只係一句,但我已經毛骨聳然,想請教各位媽媽你地遇到尼D情況你地會點做同埋點樣教佢呢?

大宅

回覆:你地個女幾多歲開始比人聊?

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章

男爵府

畀面勳章

幾多歲都唔得
叫女女小心D
大叫非禮,報警就一定啦
但無甚麼可以做
把口係人地度
介意講講邊區嗎?

大宅

回覆 出走到盡頭 的帖子

係牛頭角

大宅

引用:看到湖北女童個post,個心好唔舒服,我女10

原帖由 may.112233 於 15-08-05 發表
看到湖北女童個post,個心好唔舒服,我女10歲,升六年班,係斯文靚女型,有D佢同學都叫佢校花,上兩三個月 ...
我6年班比人聊過下,升中一就開始比人溝

水晶宮

看到湖北女童個post,個心好唔舒服,我女10歲,升六年班,係斯文靚女型,有D佢同學都叫佢校花,上兩三個月 ...
金魚佬係唔會睇細佬女咩年齡架喎

kavenzou    發表於 15-8-5 10:20

子爵府

係「撩」啊

男爵府

認識瑞士牛牛第二回

伯爵府

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

所以未到中學我都唔會俾阿囡自行返學放學,而家個世界太恐怖

禁止訪問

伯爵府

唯冇叫佢保護自已。 冇可能下下跟出跟入。生囡係好鬼擔心。

男爵府

呢d野邊有得避架~
除非你地好似某d英國變態家庭咁,唔比自己仔女出去見人讀書,成世淨係對住四面墙同你兩公婆傾叫好0羊,唉,人真係活得煩,生得樣衰又怕變毒男毒女無人理,生得靚又怕比人“聊”,咁唔使做人都得咯

象牙宮

may.112233 發表於 15-8-5 02:07

女10歲,升六年班. 玉女一个
該學如何應對能力. 最重要.
學處理問題.

父母是無法保护小孩一輩子.

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

男爵府

呢d嘢無得教,女仔有經驗自然會識處理。我3年級在書局被個變態佬跟,迫我睇佢打飞機,個時得我同個朋友一齊,2個都讀3年級。5年級有家庭補習老師對我毛手毛腳。6年級被3個男同學同時追,跟踪我返屋企。中一在唐樓等阿媽被阿伯問几錢。唔係講笑,每次出街必定有人想識我,無論正經咁問我拎電話,或唔正經想click 我扮結識,吹口哨咩未見過。

以上所有我從無同阿媽講過,都係自己處理,阿媽中二先開始叫我唔好咁早拍拖,點知佢講左我中三就拍拖。

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

大宅

遇過有個傻傻地既....走過黎同我傾計, 仲要呃手話nice to meet you

利申: 果時已經成年, 又唔知點避佢, 唔睬佢又唔知會唔會發癲, 應酬完即閃

大宅

唔係幾多問題,係變態佬心理有問題!幾多歲都有機會成為佢地嘅目標!所以要教女女遇到呢d事應該點做 仲要教清楚比同學讚靚同比街外陌生男人讚係兩回事,邊個未試過年紀細細係到話邊個邊個靚、邊個邊個係校花丫!

珍珠宮

BK Milk勳章 畀面勳章

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

死金魚佬!俾我實即場表演咩叫鬧爆金魚佬,教個女點保護自己。
我女中一自己搭巴士返學,我都教佢,有咩可疑,即刻落樓坐司機隔離,再離譜d就即時要求報警

首頁

尾頁

跳至