論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

我明天去旅行四天,就特登今晚先同佢講我明天飛!

佢聽完第一句就問我agent有無boarding house, 我回答佢話無!我話先生都唔去旅行,你要留在家裏趙做家務!佢就再問我有冇朋友需要做清潔打掃!佢都傻傻地!叫我介紹Part-time比佢做!

之後佢就問我,佢去澳門要不要做簽證!我話我唔知!佢話今個星期佢會過澳門玩一日,早去晚歸!上星期就比我知道佢同班南亞睿朋友去左海洋公園玩,今個星期就去澳門!

6月問我借左$5000,要分五個月還,但又咁捨得去玩!

大宅

回覆:我去旅行,佢去澳門一天遊!

工人信唔過,唔好再借錢俾佢。

大宅

引用:我明天去旅行四天,就特登今晚先同佢講我明

原帖由 danasohkg 於 15-08-06 發表

佢聽完第一句就問我agent有無boarding house, 我回答佢 ...
點解你要借錢給她?

大宅

引用:Quote:原帖由+danasohkg+於+15-08-06+發表

原帖由 sallyshlau2 於 15-08-07 發表
點解你要借錢給她?
是在6月印尼新年前,佢拿住一張財仔信比我睇,重有一兩期就還完(是在上一個顧主時借落)!佢話要還錢,冇錢寄返屋企!話會因為咁會好唔開心!

大宅

引用:Quote:原帖由+sallyshlau2+於+15-08-07+發

原帖由 danasohkg 於 15-08-07 發表
是在6月印尼新年前,佢拿住一張財仔信比我睇,重有一兩期就還完(是在上一個顧主時借落)!佢話要還錢,冇錢 ...
但她現在是有錢去澳門玩哦,真不應該借俾佢

大宅

引用:我明天去旅行四天,就特登今晚先同佢講我明

原帖由 danasohkg 於 15-08-06 發表

佢聽完第一句就問我agent有無boarding house, 我回答佢 ...
Dont lend $to her la.

男爵府

引用:Quote:原帖由+danasohkg+於+15-08-07+發表

原帖由 sallyshlau2 於 15-08-07 發表
但她現在是有錢去澳門玩哦,真不應該借俾佢
叫佢還$先,既然佢咁多閒$

男爵府

2024年龍年勳章

小心D, 要睇緊D佢, 驚佢比人帶壞同埋攪出人命 (有BB)

禁止訪問

大宅

回覆 danasohkg 的帖子

十個問顧主借錢藉口起碼九個假, 不要再借錢給姐姐, 你個姐姐擺明講大話, 睇來你都是要搵定新姐姐

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

即係淨你出門, 得你老公同工人在屋? 你最好揾多個人在你屋, 小心你工人分分鐘屈Sir非禮甚至強姦.

因你工人好古惑.

大宅

嘩,小心D好呀。

複式洋房

lily-of-valley 發表於 15-8-7 16:23
即係淨你出門, 得你老公同工人在屋? 你最好揾多個人在你屋, 小心你工人分分鐘屈Sir非禮甚至強姦.

因你 ...
完全同意!

別墅

想生BB熱投

never lend $ to maid...

大宅

引用:即係淨你出門,+得你老公同工人在屋?++你最

原帖由 lily-of-valley 於 15-08-07 發表

因你 ...
你講得啱!佢真係好蠱惑!

完來佢冇去到澳門!

一路以來她放假時,都會張護照在床頭邊!令我看到護照是留在家裏,她沒有帶出街用!

其實她是用過奧澳門來做藉口,帶護照出街用!

珍珠宮

2023年兔年勳章 畀面勳章 DHA勳章

小心屋企冇人,佢叫班南亞裔朋友嚟你屋企開P.叫管理員跟下眼,唔好比工人帶人入屋。樓上講得啱,孤男寡女,散處一室,亞sir 好危險喎!

主 賜 平 安

大宅

財仔信,去澳門大話,此工人用不過,好似放隻老鼠系屋企

大宅

要佢打避孕針,我有朋友要工人個個月打,直至完約

首頁

尾頁

跳至