在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

我返新工一星期, 但發現都唔係幾arm 自己做.
但出面呢個時間又唔係好景, 暫時都唔會走住.
不過會keep 住寄信.

如果人地約我見工, 真唔知點安排好.
因返0900-0630, 星期六半day, 沒有長短周的.
基本上沒有外出機會.

各位mama, 有沒良方對策. thank you!

別墅

回覆:新工, 發現唔太arm

請病假見唯有,唔係無辦法,最多見完即刻返工

公爵府

唯有請病假見工,同埋唔岩做就試用期前通知,費是一個月通知,難揾工

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

唯有做住先...

我都唔會想返星期六

伯爵府

我覺得做住先
揾到啱先走
你點知再揾要幾耐先揾到?

子爵府

Dragonmama2012 發表於 15-8-8 15:12
唯有請病假見工,同埋唔岩做就試用期前通知,費是一個月通知,難揾工

...totally agree

別墅

我都係甘啊,入來先覺得唔岩自己又勁想轉工,試過sd cv出去之後約見,唯有sl,但又要second in唔知點開口啦

男爵府

畀面勳章

引用:我返新工一星期,+但發現都唔係幾arm+自己做

原帖由 chiupotato 於 15-08-07 發表
我返新工一星期, 但發現都唔係幾arm 自己做.
但出面呢個時間又唔係好景, 暫時都唔會走住.
不過會keep 住寄 ...
請問樓主除了番工時間唔arm自己外,還有d咩野唔arm法,可分享下嗎?

公爵府

回覆:chiupotato 的帖子

咁唯有挪假囉

大宅

回覆:貓貓6299 的帖子

1。 佢地行9001 但冇erp. 好多野要靠眼睇 但又唔係standard 咁出

2。 每封給客email 要draft 好 比上層改。 佢係執你grammer 或錯字。 係成篇删除, 佢再寫個種

3。 你有野唔明可問 但唔好問佢。 自己搵。 話唔到話你“唔用腦” 我返左幾日, 鬼知個d野罷邊咩。一定會問第一次啦

4。 email 指定用arial 10 睇死人咩。否則在開會時
warn 你

等等。。。。。。

以上可能係好少事, 但不方便於工作。 佢地需要既係無經驗既妹妹仔

好似今日上層出左街, 我有緊要野需要先覆客。 唔知佢聽日返黎會唔會又入我數了。

大宅

pt 1. 我指既係一d general terms. 冇大體统一的。 只說“個個有機會同 也有機唔同”

男爵府

畀面勳章

引用:pt+1.+我指既係一d+general+terms.+冇大體

原帖由 chiupotato 於 15-08-12 發表
pt 1. 我指既係一d general terms. 冇大體统一的。 只說“個個有機會同 也有機唔同”

...
有時我覺得佢地呢個位請無經驗妹妹仔換人機會率仲勁啦!

我之前夠遇到份一腳踼工啦,條件比你仲衰:諗著睇Recxuit搵應該會冇咁慘啦,點知裡面有野蠻同時!

5天半,番9:15收6:30 放勞工假,冇任何加班錢,雙糧,花紅都算。

公司專請取老綜或正取扮工傷假人仕做維修工人;老闆話行自動轉賬方便報稅,竟然被問候父母外仲指定要出現金支票;但老闆叫我嘗試下同佢地溝通下至抵死,所以我做左一星期即流著眼淚求老闆俾我走

複式洋房

回覆:貓貓6299 的帖子

如果要照顧小朋友,你份工都幾困身呵! 加油啊!

首頁

尾頁

跳至