家事百科

跳至

首頁

尾頁

大宅

隔離裝修到今天開始有勁大天拿水味

依家避到入房.廳都唔敢出,屋企仲有兩個Bb

廳有開風扇,窗,廚房廁所抽氣扇

但係廳就好似毒氣房咁,D味刺鼻可以點算好

男爵府

回覆:隔離裝修天拿水味

完全明白你感受,當年坐月撞正隔離屋裝修。
一,叫裝修師父收工封好大門條邊先走,另自己就用濕毛巾封大門條邊,開大抽氣抽走啲味。
二,暑假中,問佢地幾時攪掂,搬去阿媽度頂幾日先,正常唔係日日咁大味,通常有幾日大啲味啫,向師傅打探下。

大宅

引用:完全明白你感受,當年坐月撞正隔離屋裝修。

原帖由 顏色筆 於 15-08-08 發表
完全明白你感受,當年坐月撞正隔離屋裝修。
一,叫裝修師父收工封好大門條邊先走,另自己就用濕毛巾封大門 ...
今日先開始有,

仲要超近,隔離門就係,都唔敢行出去.bb一定跟埋黎,

好彩房冇咩味,避左係房到,

搵唔到毛巾,用左濕既紙巾整係門到

男爵府

我嗰時就係正正隔離門,連佢啲窗都對正我廳啲窗,不過佢勁味係三四日,跟住就嘈嘈嘈左鑽又鑽咁,又幾日,跟住再隔多半個月又一次三四日既勁味,嘈下鑽下又天拿水味咁,最後足足三個月先攪掂!!我都係淨係睡房活動多。

同管理處反映下,叫師傅收工關好啲門窗,一定用大膠紙封好大門先走。打聽左佢地要攪幾耐先。

我有個朋友嗰陣叫我買部空氣淨化機 頂住先,不過我無多餘錢買,我帶阿b返左娘家一星期。

大宅

引用:我嗰時就係正正隔離門,連佢啲窗都對正我廳

原帖由 顏色筆 於 15-08-08 發表
我嗰時就係正正隔離門,連佢啲窗都對正我廳啲窗,不過佢勁味係三四日,跟住就嘈嘈嘈左鑽又鑽咁,又幾日,跟 ...
我個位風向吹曬入黎.依家冇天拿水咁大味,變到好似油味

成個廳都係,冇得反娘家避,為有聽朝去反映下啦,

大宅

自己屋噴下光觸媒

首頁

尾頁

跳至