婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

複式洋房

回覆:wcsin326 的帖子

叫得出媽咪或99都可以 無論個99好定唔好 都係尊重 只要大家開心都可以

大宅

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章

我只會叫她做 99

男爵府

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 畀面勳章

同你差唔多~~
我婚前其實都好想叫99~
但我老公個大嫂係叫亞媽~
加上我老公佢個人認為叫亞媽CLOSE D..
所以...我都係好唔想既狀況下叫左亞媽~~

男爵府

回覆:有幾多人會叫99做“阿媽”

都係跟老公叫媽咪,唔叫顯得自己好似對佢有意見咁既

複式洋房

我奶奶係我未結婚前同我講,要我跟佢個仔一齊叫佢媽咪,
我呆了一陣, 佢跟住黑晒面, 大大聲講: 你鐘意啦!

從此, 我只有在不願意的情況下叫佢阿媽(實在叫不出媽咪)

但係我奶奶唔會叫我個名, 而係對住佢個仔講: 你老婆....

我奶奶要我當佢媽咪咁, 但佢從來無當我係佢個女, 只係成日審我有無照顧好佢個仔, 當我下人咁駛...

複式洋房

回覆 fym1011 的帖子

認同, 不值得尊重既奶奶... 只為難新抱既... 點樣可以仲叫佢媽咪!
因為自己媽咪唔係咁對我

別墅

以前前任的媽叫我叫佢做媽咪。。。
一叫就7年。。一分手後,前任阿媽仲繼續叫我做囡囡
我繼續叫佢做媽咪。。。
到依傢結婚。 奶奶,我都叫佢做阿媽。。。
奶奶聽到我叫佢做阿媽,佢好開心

侯爵府

引用:Quote:原帖由+貧窮媽媽+於+15-08-09+發表我

原帖由 wumaggie 於 15-08-09 發表
咁岩嘅,我都係,而家跟亞女叫嫲嫲
Me too

別墅

我初頭叫99 做呀媽, 跟佢個仔叫。 但佢突然又話\"我都係鐘意你叫我做媽咪\" o晒咀, 明明佢個仔都叫佢呀媽, 點解我要叫佢做媽咪。 超怪雞 咁樣另到我好少叫佢, 因為我唔鐘意咁叫

洋房

比我簡梗係叫99就算,叫阿媽真係有啲怪,叫唔出口,佢又唔係我親生阿媽

伯爵府

嫁咗第一次返去食飯,老公叫我跟佢叫阿媽,99勁大反應謝絕,話生你既先叫阿媽,叫番99啦!就係咁,又插我一條刺

首頁

尾頁

跳至