自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

話說之前發生好多事... 我爸爸患重病 (胃癌第三期)

我住得我娘家好近, 因為我爸爸屋企隔離做裝修, 好大塵, 我同C6相量過, C6都話, 不如接外父同外母來屋企住, 因為我地多咗間房, 所以入住係無問題

咁我爸爸媽媽就過咗來住, 由於之前同我99有爭執, 但最後我唔想C6難做, 所以我都有同B囡見6299

點知, 我爸媽入來我屋企住呢件事, 我99好不滿, 仲話點可以比外人住, 有一日, 我C6返咗工, 我99無喇喇自己開門走上來我屋企, 當面同我父母對質, 話我唔比個孫女佢地見, 仲問做咩佢地會住係度, 話大家都係潮州人, 明知咁做會比人講閒話都仲要上來 ETC....

我個刻慶到出晒煙, 我完全無視我父母係度, 好大聲鬧我99, 我話呢間屋係我買返來, 首期全部係我出 (PS: 其實C6唔係唔想比, 係佢幫62還晒D賭債所以先無錢), 間屋我都有份, 我比邊個來住關你咩事? 更何況我父母來住有咩問題?

我爸爸其實好少見我會發咁大脾氣, 我媽咪都有一齊鬧我99, 話我99不近人情, 點解要咁? 我地有咩對你唔住等等.....

我99好笑, 佢話如果我父母唔走, 佢都唔會走, 我話你唔好逼我, 間屋個名係我嘅, 我有權報保安叫你走, 你再唔走我報警, 話你擅入私人地方

之後佢係我父母面前話我無家教, 仲想激我爸爸, 我話, 我爸爸要休息, 唔該你快D走....

待續..........

更新 #23 / #71 / #110 / #206 / #695 / #946 / #953 / #967 提外話 / #1165 / #1171 / #1422 / #1579 / #1658 / #1665 提外話 / #1700 / #1813 / #1922 / #2000 / #2051

ok_ko    發表於 15-8-20 14:58
sukicheng88    發表於 15-8-15 22:26

子爵府

畀面勳章

子爵府

回覆:我趕我99走... 自己都覺得好激

你99咁衰架

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

引用:話說之前發生好多事... 我爸爸患重病 (胃癌

原帖由 媽媽貓 於 15-08-10 發表

我住得我娘家好近, 因為我爸爸屋企隔離做裝修, 好大塵, ...
留鰻魚🐟🐟🐟🐟

唔好用自己既諗法,夾硬套落人地身上囉~ 唔該!!!!

珍珠宮

引用:話說之前發生好多事... 我爸爸患重病 (胃癌

原帖由 媽媽貓 於 15-08-10 發表

我住得我娘家好近, 因為我爸爸屋企隔離做裝修, 好大塵, ...
8婆

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

tsung    發表於 15-8-11 12:59

侯爵府

你99自己攞黎,唔使客氣一於報警。邊個開門比佢入屋?

大宅

最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

比我都忍唔到…

男爵府

嘩,冷血

珍珠宮

好媽媽勳章

嘩,好激,没得番轉頭

大宅

人地都係有原因先咁做,你99好不近人情只睇到自己唔鐘意個part

大宅

BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

回覆:maomaofafa 的帖子

珍珠宮

大宅

回覆:媽媽貓 的帖子

好激樓主不如換大門鎖

珍珠宮

男爵府

我的育兒心得勳章 畀面勳章

男爵府

不近人情

大宅

你99真係好肉酸,咁樣走上人地屋企搞搞陣,但你c6咩反應?

大宅

珍珠宮

好想知你老公會點?

wcpcelia    發表於 15-8-10 08:44

首頁

尾頁

跳至